Учасниця 12-го сезону кулінарного шоу «МастерШеф» Мирослава Пекарюк розповіла, як зробити Велятинську дзяму – традиційну страву Закарпатської кухні.
Цей густий суп на основі курячого бульйону зі сметаною та кукурудзяною крупою подається як у гарячому, так і холодному вигляді.
Інгредієнти:
- Курячі крильця - 3 шт.
- Курячі стегна - 2 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Домашня сметана (або 30%) – 250 г (на 1,5 л готового бульйону)
- Мука — 0,5 ст. л.
- Кукурудзяна крупа – 0,5 ст. л.
- Петрушка - за смаком
- Сіль, перець - за смаком
Приготування:
Промийте курячі крильця та стегна. Почистіть цибулю та моркву. У каструлю налийте воду і покладіть курячі крила, стегна, цілу цибулину та моркву. Додати сіль. Варіть бульйон на повільному вогні приблизно 1,5 години.
Коли бульйон буде готовий, вийміть із нього м'ясо та овочі. Куряче м'ясо можна з'їсти окремо, а цибулю викиньте. Моркву наріжте невеликими кубиками, наріжте петрушку.
Змішайте сметану з борошном і кукурудзяною крупою, додайте в бульйон, ретельно розмішуючи віночком, і дайте прокипіти 2-3 хвилини. Зніміть дяму з вогню, додайте моркву, петрушку та чорний мелений перець. Перемішайте та подавайте.
Останні новини України:
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.