Сало в Україні часто стає частиною стратегічних запасів продуктів. Люди можуть зберігати його по-різному: хтось вибирає холодильник, хтось — морозильник, а інші — льох. Важливо знати правила зберігання, оскільки сало може швидко псуватися.
При кімнатній температурі сало стає непридатним для вживання всього через 2-3 дні, а під впливом тепла або сонячних променів цей процес відбувається ще швидше, про це повідомляє сайт НА ПЕНСІЇ. Зіпсоване сало може змінити колір на жовтуватий і отримати неприємний запах, що робить його несмачним і навіть небезпечним для здоров'я.
Зберігання сала в холодильнику
Свіже сало можна зберігати в холодильнику до 5 днів, обгорнувши його в папір або бавовняну тканину, щоб уникнути обвітрювання та сторонніх запахів. Якщо сало замариноване в солі та спеціях, його термін зберігання подовжується до двох тижнів у скляному або емальованому посуді з кришкою.
Зберігання сала в морозильнику
У морозильній камері сало може зберігатися до 12 місяців в герметичних пакетах. Проте, якщо поруч є ароматні трави, сало може ввібрати їх запах. При відключенні електроенергії термін зберігання скорочується, і розморожене сало слід вжити швидко, повторно заморожувати не рекомендується.
Зберігання сала у льоху
Льох або підвал підходять для зберігання сала, яке рекомендується зберігати в засоленому вигляді без доступу повітря. Для цього шматки сала обсипають сіллю і поміщають у скляні банки з металевими або щільними кришками. Після відкриття банку можна зберігати в холодильнику до двох тижнів, а перед вживанням краще зняти надлишок солі.
Крім того, Знай.ua повідомляв, хліб, овочі, м'ясо та фрукти: як в Україні з жовтня зміняться ціни на головні продукти