Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати неймовірно смачні та соковиті реберця, після яких всі відмовляться від звичайного шашлику.
"Це буде хіт! Ребра виходять пікантні, не жирні, трішки солодкуваті і розвалюються на волокна!", – радить шеф-кухар.
Для приготування ідеальних реберець нам знадобляться:
- ребра свинячі - 1,5 кг
- кориця - 0,5 ст.л.
- перець горошком (суміш) - 15-18 горошин
- гвоздика - 1 ч.л.
- перець чилі - 1 ч.л.
- гірчиця суха зернами - 0,5 ст.л.
- якщо є, то додайте кілька зірочок бодяну
- сіль
- ананасовий сік - 1 л
- часник - 3-4 зуб.
- соус барбекю - 150 г
Ребра ділимо на сегменти по 2-3 реберця, складаємо в каструлю, в якій будемо їх тушкувати, додаємо спеції (мелену корицю, перець горошком, гвоздику, гірчицю, сіль), заливаємо ананасовим соком, додаємо цілі зубчики часнику (можна навіть не чистити їх) і варимо приблизно 60-80 хвилин.
"На цьому етапі можна спробувати і додати більше спецій, які Вам подобаються. Головне! Не переварити ребра, бо розваляться!", – пояснила шеф-кухар.
Ребра лишаємо охолоджуватися. Залишаємо 50 г рідини, в якій варилися ребра, та змішуємо її з соусом барбекю – це буде соус для змащування запечених ребер.
Ребра викладаємо на решітку для мангалу та просмажуємо з обох боків на не сильно великому жарі. Коли ребра зарумʼяняться, змащуємо їх соусом та ще раз швидко обсмажуємо з обох боків, але обережно, щоб вони не згоріли.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.