Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати мусаку – знамениту грецьку запіканку з баклажанами, мʼясом і соусом бешамель.
"Існує безліч варіацій цієї страви, я ж пропоную класичний варіант. Обов’язково спробуйте приготувати. Це дуже смачно!", – радить блогерка.
Для приготування мусаки нам знадобляться:
- баклажани - 1 кг
- помідори - 3-4 шт.
- цибуля - 1 шт.
- фарш яловичий - 600 г
- сіль і перець - за смаком
- вино (біле сухе) - 150 г
- сир - 150 г
Інгредієнти для соусу бешамель:
- вершкове масло - 90 г
- борошно - 2 ст.л.
- молоко - 500 мл
- яйця - 2 шт.
- сіль і спеції (перець, лавровий лист, трохи мускатного горіха та орегано)
- сир - 100 г
Спочатку кулінар доводить до кипіння молоко з додаванням солі та спецій і лишає його настоюватися. Потім проціджуємо його.
Баклажани нарізаємо кружечками та обсмажуємо на сухій пательні без олії з обох боків. Помідори бланшуємо, чистимо від шкірки, нарізаємо досить товстими кружальцями й також обсмажуємо, посипавши орегано.
Цибулю нарізаємо кубиками та смажимо до мʼякості. Додаємо фарш, сіль, перець і смажимо до посвітління мʼяса. Після цього додаємо вино та готуємо до випаровування рідини.
Щоб приготувати соус бешамель, у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, всипаємо борошно та трішки його обсмажуємо. Частинами додаємо молоко, добре все розмішуючи, щоб не було грудочок. Коли соус почне кипіти, знімаємо його з вогню, додаємо яйця, 100 г тертого сиру та швидко перемішуємо.
На дно форми для запікання викладаємо половину баклажанів, далі весь фарш, всі помідори, решту баклажанів, заливаємо соусом бешамель, посипаємо тертим сиром і випікаємо мусаку в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.