Його ще називають печиво "Моменти, що тануть", бо в нього справді дуже ніжна консистенція.
Ніжне печиво, яке тане в роті, це ідеальний десерт. Печиво виходить розсипчастим і повітряним. Воно схоже на класичне пісочне печиво, але має трохи іншу структуру. І головний плюс — воно дуже швидко готується, як стверджують автори рецепта.
Печиво, яке тане в роті
Інгредієнти:
- масло вершкове 82,5 % — 170 г;
- борошно — 150 г;
- цукрова пудра — 40 г;
- крохмаль кукурудзяний — 40 г;
- ванільний цукор — 1 ч. л.;
- сіль 1/3 ч. л.
Крохмаль збільшує крихкість печива, робить його менш щільним і легшим. При виборі крохмалю віддайте перевагу кукурудзяному, але картопляний крохмаль теж підійде.
Перед початком приготування приблизно за годину вершкове масло викладаємо з холодильника — воно має бути м'яким. Усі інгредієнти зважуємо на кулінарних вагах і готуємо одразу.
У простору миску викладаємо м'яке вершкове масло (170 г), додаємо сіль (1/3 ч. ложки), цукрову пудру (40 г) і ванільний цукор (1 ч. ложку).
Міксером збиваємо не менше хвилини ці інгредієнти до отримання однорідної, кремоподібної маси.
До масляної маси додаємо кукурудзяний крохмаль (40 г) і просіюємо борошно (150 г).
Замішуємо м'яке тісто. Духовку розігріваємо до 200°С. Викладаємо печиво на деко ложкою, кулінарним шприцом, або кулінарним мішком. Випікаємо в розігрітій до 200°С духовці 15-20 хвилин.
Читайте також:
Замість чіпсів і сухариків: рецепт домашнього сирного печива із зеленою цибулею
Домашнє печиво з ніжним смаком: рецепт простої випічки до чаю
Якщо банани перезріли: простий рецепт печива з шоколадною стружкою