MY.UAНовини
Завдяки проєкту «Зміст» в Україні створена кількатисячна спільнота жінок та дівчат ВПО
Завдяки проєкту «Зміст» в Україні створена кількатисячна спільнота жінок та дівчат ВПО

Завдяки проєкту «Зміст» в Україні створена кількатисячна спільнота жінок та дівчат ВПО

ГО «Нові українські наративи» реалізувала освітній проєкт для жінок ВПО «Зміст», в який залучила 6800 учасниць.

Про це розповіла президентка громадської організації Любов Правдіна під час форуму-дискусії «Жінки, які змінюють Україну», що відбувся днями у Києві.

Під час заходу представниці державного та громадського секторів і бізнесу спілкувалися про те, як жінки адаптуються до нових викликів і зміцнюють країну та її економіку в умовах війни, обмінювалися думками щодо майбутніх пріоритетів діяльності.

Ініціатива впроваджується за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) – гнучкого і оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації, а також використання ключових можливостей миробудівництва.

«Перед тим, як запустити освітній проєкт "Зміст", ми провели консультації з жінками, які могли б стати нашою аудиторією. Вони казали, що "в нових громадах відчуваємо себе чужими, байдужими, мрія одна – повернутися додому". Йдеться про сотні тисяч українок, які не живуть життям. Так народився наш освітній проєкт "Зміст" з амбітним твердженням: "Навчаюся, щоб перемагати"», – розповіла Правдіна.

За її словами, ГО «Нові українські наративи» з’явилася як команда під час повномасштабного вторгнення. Все починалося з невеликого колективу із трьох колежанок.

«Ми були тут, у Києві, де кожен день приносив не лише нові виклики, а й нові можливості для дій, – пригадує Правдіна. – Коли розпочинали роботу над освітнім проєктом "Зміст", ми зіштовхнулися з двома викликами. Перший виник після попередніх консультацій з представницями нашої цільової аудиторії – це неготовність жінок до нових знань, до навчання. Вони ніби поставили життя на паузу і не мали мотивації до саморозвитку і руху вперед. Другий виклик – це практично одночасна поява багатьох освітніх проєктів для жінок ВПО: нам потрібно було зробити наш проєкт справді потрібним і корисним, аби він став затребуваним. Вихід ми знайшли – ми створили таку навчальну програму, яка з перших лекцій давала натхнення та нові сенси, більшість наших викладачів та викладачок – це сертифіковані коучі, які давали не просто знання, а оцю наснагу до життя, яку багато хто втратив. На сьогодні в команді громадської організації працює вже 10 жінок, а наш проєкт об’єднав понад 6800 жінок та дівчат ВПО з усієї України. Це не просто цифри — це реальні жінки з різних куточків країни, які знайшли в собі сили вчитися, розвиватися, йти далі, незважаючи на всі труднощі».

Оксана Войнаровська переїхала з Енергодара до Тернополя. «У мене бізнес починався (і перший, і другий) з хобі, з улюбленої справи. Колись у 90-х не було чого носити – почала шити одяг. Після вагітності не вміщалася в одяг – почала для себе шити, для дітей. Зрозуміла, що люблю тканини, люблю в’язати. І була мрія – магазин тканин. Здійснила її. Він залишився в окупації, його нереально перевезти і вивезти. У мене там була мережа – чотири магазини з великою кількістю обладнання... Тонни всього. Але у 45 років я вирішила, що вже пора починати дбати про себе, окрім косметолога, ще й іншим способом. Хотіла залишатися молодою, красивою і енергійною. На той момент я була 12 років у йозі як користувачка. Закінчила курси фейс-йоги, зрозуміла, що результати вражаючі. Подруги просили навчити. І я пішла навчатися на тренера. Це був серйозний шлях і серйозна робота», – розповіла вона.

Війна застала Оксану не вдома. «Я 18 лютого 2022 року полетіла на ретрит за кордон. І більше після цього я не поверталася в Енергодар. Не було в мене можливості зібрати речі, якісь важливі речі для себе. І коли опинилася в місті, де нікого не знала, в мене був вибір – робити те, що я знаю дуже гарно, чи сидіти тихенько і просто чекати, коли нас звільнять і я повернуся додому. Про красу в перші місяці війни говорити я не наважувалася. Не могла сказати: нумо, дівчата, будемо дбати про себе і будемо займатися красою. Там були питання – що їсти, де взяти дах на головою і як своїм тілом дітей захистити. Тому це перший виклик в мене. Це був внутрішній супротив, який потрібно було пропрацювати, щоб почати говорити про те, що і це важливо. І для цього мені знадобилося 11 місяців. Поки я не почула від одних-других-третіх, щоб я починала», – пригадує Оксана.

Наснагу та необхідні знання для розвитку бізнесу жінка отримала, взявши участь у освітньому проєкті «Зміст», однією зі складових якого була і фахова психологічна підтримка.

«Окрім онлайн-навчання і регулярних зустрічей з психологинею, у межах проєкту «Зміст» ми організовували і провели сім офлайн-воркшопів в різних регіонах України. Ще один наш спільний здобуток – це той нетворкінг, який нам вдалося створити. Ми маємо групи в регіонах, ми маємо загальний чат учасниць. Там дуже багато корисного. І це залишиться їм і після закінчення проєкту», – розповіла комунікаційна менеджерка ГО «Нові українські наративи Юлія Катюха.

«Я була присутня на офлайн-тренінгу в Тернополі, на початку літа, – пригадує Оксана Войнаровська. – Це був курс "Продажі". І це навчання стало відправною точкою в масштабуванні – так, на сьогодні в мене вже працюють чотири тренерки. Тоді я все записувала в конспект, який переглядаю і зараз. А окрім цього, прокачала і особистісні скіли: скромна людина, я встала і зробила оголошення, що шукаю людей на роботу. З деякими дівчатами з цього тренінгу ми спілкуємось, і вони ходять до мене в студію, займаються. Такі класні заходи я щиро рекомендую не пропускати нікому, бо це не лише знання, а й класний нетворкінг».

Ця публікація підготовлена за фінансової підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF), але це не означає, що висловлені в ній погляди та вміст є офіційно схваленими або визнаними з боку ООН.

___________________________________________________

Жіночий фонд миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (WPHF) – це єдиний глобальний механізм, створений виключно на підтримку участі жінок в процесах розбудови миру та безпеки, а також гуманітарної допомоги. WPHF, керований низкою представників громадянського суспільства, урядів та ООН, – це трастовий фонд за участю багатьох партнерів, який мобілізує терміново необхідне фінансування для місцевих організацій, очолюваних жінками, та працює разом із жінками на передовій заради побудови міцного миру. Починаючи з 2016 року, WPHF надав фінансування та підтримав спроможність понад 1000 місцевих жіночих організацій громадянського суспільства, які працюють над питаннями порядку денного «Жінки, мир, безпека» та реалізують гуманітарну діяльність у 41 країні світу, які постраждали від кризи.

Матеріал розміщено згідно з пунктом 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 і Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на підставі рахунку.

п.3 ст.9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова «реклама».

Фото: ГО «Нові українські наративи»/Авраменко Кирило

Теги за темою
Жінки
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Аль Пачино пережил клиническую смерть: он рассказал, что видел по ту сторону
Comments UA
2024-10-07T10:51:49Z
Российская певица двухтысячных впала в кому после попытки суицида
Comments UA
2024-10-02T20:15:54Z
Брак певицы с Украины и российского стриптизера трещит по швам
Comments UA
2024-09-29T20:15:32Z
Украинская певица впервые откровенно рассказала, сколько "пластик" сделала
Comments UA
2024-10-03T19:51:13Z
"Каза! Хоть бы сказала" Даша Астафьева набросилась на "почти замужнюю" Лесю Никитюк/Украинские звезды бурно отреагировали на романтические отношения телеведущей
Апостроф
2024-10-07T16:00:28Z
Мультфильм "Трансформеры: Начало" получил дату выхода в "цифре" — долго ждать не придется
GameMag
2024-10-07T15:42:18Z
"Кто бы мог подумать": Вакарчук признался в новой любви
Апостроф
2024-10-04T19:03:17Z
Российская певица после развода рассказала правду о своем "идеальном браке"
Comments UA
2024-09-24T19:36:35Z
Трудно узнать: что случилось со звездой "Сватов" путинисткой Людмилой Артемьевой
GlavRed
2024-09-29T16:27:26Z
Пенсионерам старше 70 лет увеличат выплаты: условия и суммы
Знай
2024-10-06T13:36:26Z
У украинцев хотят отобрать льготы, придумали новую причину: появился законопроект
Политека
2024-09-26T18:04:35Z
Тарифы на электроэнергию вырастут: какие квитанции украинцам ждать с 1 ноября
Знай
2024-10-01T19:42:53Z
Подсолнечное и сливочное масло: цены в супермаркетах бьют рекорды
Знай
2024-09-29T16:06:42Z
Тариф на распределение электроэнергии должен быть дифференцирован по европейским нормам – эксперт
Апостроф
2024-10-07T16:18:31Z
Официальный курс доллара перешел к понижению
Корреспондент
2024-10-07T16:00:19Z
Требовал 100 тыс. грн взятки: СБУ схватила топ-менеджера "Энергоатома"
Апостроф
2024-09-28T23:35:20Z
Украинцы могут остаться без стабильной мобильной связи зимой: в чем причина
Фокус
2024-09-30T13:15:44Z
Великобритания закрыла последнюю угольную электростанцию
Корреспондент
2024-09-30T11:24:45Z
Скандал вокруг смерти комбата Игоря Гриба: выяснились жуткие подробности
Апостроф
2024-10-06T14:06:33Z
Под Москвой застрелили бывшего "министра" "ЛНР": интересные подробности
Comments UA
2024-10-01T21:45:57Z
В Кремле отреагировали на желание Шольца поговорит с Путиным
Comments UA
2024-10-02T14:12:49Z
Украины больше нет: Трамп шокировал новым заявлением о войне
Comments UA
2024-09-26T07:31:07Z
Дело главы Хмельницкой МСЭК Татьяны Крупы: откуда у семьи чиновников миллионы долларов
Комсомольская правда
2024-10-07T16:31:08Z
Украина сделала заявление по поводу годовщины нападения "ХАМАС" на Израиль
Апостроф
2024-10-07T16:30:54Z
Против РФ сыграл придуманный ею миф. Почему враг недооценил наступление на Курщину
Comments UA
2024-09-26T17:42:31Z
Нет даже 20%: Украине нужно мобилизовать 200 тыс. военных до конца года, — The Times
Фокус
2024-10-03T19:27:57Z
Спикер Палаты представителей требует увольнения посла Украины в США
ZN UA
2024-09-25T20:22:50Z
Ситуация очень печальная: синоптик рассказала, когда в Украине ждать дождей
Апостроф
2024-09-29T09:03:41Z
В Украине фиксируют движение беспилотников: где опасность
TSN
2024-10-06T20:21:11Z
Лунный гороскоп на 7 октября, понедельник
Marie Claire
2024-10-06T23:07:07Z
Солнца не ждать? Синоптики дали прогноз на новую рабочую неделю в Украине
UAToday
2024-10-06T20:30:20Z
Сбитие Кинжалов над Киевом: СМИ указали на важный нюанс
Корреспондент
2024-10-07T16:21:22Z
"Штурмуют пехотой": россияне пытаются брать Селидово в окружение, — офицер ВСУ
Фокус
2024-10-07T16:00:37Z
Ситуация на фронте на вечер 6 октября
UAToday
2024-10-06T19:15:44Z
В Киеве объявили воздушную тревогу из-за атаки "шахедов"
ZN UA
2024-10-07T02:33:45Z
Командир отделения ВСУ работал на россиян и сдавал позиции F-16
Фокус
2024-10-01T11:06:10Z
Обучение в школах на грани коллапса: молодежь не хочет учить детей
Знай
2024-10-06T06:21:13Z
«С трепетом произношу впервые это слово с большой буквы»: дочь Фарион показала невероятные слова матери о зяте
Апостроф
2024-10-06T13:36:40Z
В Польше призвали вернуть украинских мужчин домой, и отправить на фронт
Знай
2024-09-29T20:12:36Z
Средиземноморская сказка: самая красивая принцесса Греции выходит замуж — первые фото
Marie Claire
2024-09-28T09:36:23Z
На пороге церкви вас ожидают проклятия: 9 правил, которые помогут вам защититься
Знай
2024-10-07T16:21:57Z
Стало известно, как посещают украинские дети школы за границей
Известия Киев
2024-10-07T16:16:33Z
Украинцев предупредили об изменениях в выплатах ВПЛ в октябре
Хвиля
2024-10-02T16:45:45Z
Зачем нужно готовить из капусты 25 сентября и как защитить себя от порчи: приметы, обряды и запреты на Сергея
Знай
2024-09-25T02:03:35Z
Умеров рассказал, как возросли темпы мобилизации в Украине
Хвиля
2024-09-23T17:30:59Z
Простой тест, который поможет определить деменцию на ранней стадии
Marie Claire
2024-09-28T00:00:50Z
Наращивают мышцы и клетки мозга: ученые раскрыли новую пользу физических упражнений
Фокус
2024-09-29T19:06:53Z
В Минздраве рассказали, когда в аптеках можно будет приобрести лекарства с медицинским каннабисом
Фокус
2024-10-02T05:13:18Z
6 признаков того, что ваш антивозрастной крем вреден для кожи
Marie Claire
2024-09-28T03:00:49Z
Полезная заготовка: как приготовить томатную пасту на зиму
Фокус
2024-10-07T16:30:37Z
Правильный уход: можно ли собакам спиливать когти
Comments UA
2024-10-07T15:36:31Z
Как сохранить урожай свежих помидоров к зиме: основные правила
Политека
2024-09-28T03:22:28Z
Как сохранить урожай овощей без холодильника: полезные советы для украинцев
Политека
2024-09-27T19:31:53Z
Астрологический прогноз на октябрь 2024 по знакам Зодиака
Marie Claire
2024-09-29T22:51:19Z
"Моя королева": Александр Усик поздравил жену с годовщиной свадьбы
Фокус
2024-09-25T12:15:54Z
Украинский чемпион мира Беринчик будет защищать титул в андеркарде реванша Усика и Фьюри
ZN UA
2024-10-05T08:55:06Z
Легендарный испанский футболист завершил карьеру в 40 лет
ZN UA
2024-10-07T15:37:10Z
Список отказов растет: Таджикистан не будет играть со сборной РФ по футболу
Апостроф
2024-10-07T15:12:41Z
Роналду установил очередной рекорд, намного опередив конкурентов
Корреспондент
2024-10-07T14:28:48Z
Арум: У Фьюри очень хорошие шансы выиграть реванш у Усика
Корреспондент
2024-10-07T14:27:10Z
Рой Джонс считает Леннокса Льюиса лучшим боксером, чем Усик и Кличко
Корреспондент
2024-10-07T12:33:02Z
Капитан "Реала" пропустит почти год из-за тяжелой травмы
ZN UA
2024-10-07T12:20:49Z
Фьюри назвал боксера с сильнейшим ударом в истории
Корреспондент
2024-10-07T10:51:43Z
Дрон атаковал военное училище в Москве: подробности с ВИДЕО
Новости Украины
2024-10-06T14:13:58Z
В Тель-Авиве произошел теракт - людей расстреляли из автоматов на трамвайной остановке
Комсомольская правда
2024-10-01T17:10:25Z
В Сумах произошли взрывы
TSN
2024-10-06T20:21:01Z
В Киеве похитили и пытали гражданина Турции
Апостроф
2024-09-26T17:12:43Z
Воспитательнице, избившей ученицу на Львовщине, вручили подозрение
Комсомольская правда
2024-10-07T16:31:37Z
В Боснии взялись за владельцев карьера, который мог усугубить разрушения от наводнения
Европейская правда
2024-10-07T15:19:37Z
Атака шахедов на Одессу привела к пожарам и разрушениям - в МВД также рассказали о пострадавших
ZN UA
2024-10-06T06:33:56Z
В Нежине полицейский на авто сбил насмерть военного
Корреспондент
2024-09-27T15:27:55Z
Требовали признаться в шпионаже на камеру: появились подробности убийства украинца в Польше
Фокус
2024-10-07T15:15:38Z
Любовный гороскоп для всех знаков Зодиака на неделю с 7 по 13 октября 2024 года
Фокус
2024-10-06T19:15:34Z
Вкуснее магазинного: бюджетный рецепт сырника "Сникерс" с домашней карамелью
Политека
2024-09-28T23:01:58Z
Прямо как в Италии: оригинальный рецепт хлебного супа с капустой и сыром
Политека
2024-10-01T11:01:44Z
В чем встречать Новый 2025 год Зеленой Деревянной Змеи: рекомендации по знакам Зодиака
Marie Claire
2024-09-26T18:00:52Z
Какие цветы нужно обязательно укрыть осенью: список и советы от опытных садоводов
Политека
2024-10-07T16:22:12Z
Вместо картошки фри: 3 рецепта полезных и вкусных снеков от диетолога
Фокус
2024-10-07T16:15:30Z
Тест: выберите картинку, а мы скажем, в чем ваша сила
Marie Claire
2024-10-07T16:01:30Z
Оставшийся хлеб пригодится: рецепт необычной запеканки с сыром и без теста
Политека
2024-10-07T15:30:41Z
Нежная курочка в сливочно-томатном соусе: как сделать мясо мягким и вкусным
Политека
2024-10-07T14:16:19Z
Беженцам нужно немедленно перерегистрировать авто: с 1 октября задействует новый запрет
Знай
2024-09-26T18:21:57Z
Придется привыкать: водителям приготовили много сюрпризов в страховании авто
Знай
2024-10-05T02:51:43Z
Реализм еще выше: Представлен первый трейлер гоночного симулятора Assetto Corsa EVO — выходит в январе в Steam
GameMag
2024-10-01T06:33:07Z
В Норвегии установлен новый мировой рекорд по объемам продажи электромобилей
Известия Киев
2024-09-27T15:29:42Z
На украинский рынок выходит новый внедорожник Lexus GX: комплектации и цены
Фокус
2024-10-07T16:06:15Z
Миниатюрную бюджетную Kia 90-х превратили в городской электромобиль
Фокус
2024-10-07T15:15:48Z
Паркинг с суперкарами: в Киеве на стоянке супермаркета заметили эксклюзивные авто
Фокус
2024-09-25T07:21:56Z
В NASCAR произошла авария с участием 28 автомобилей
Корреспондент
2024-10-07T13:45:12Z
"Всем плевать..": эвакуатор изувечил украинцу авто, вместо 900 грн штрафа - $15 тыс на ремонт
Знай
2024-10-07T11:12:27Z
"Погружает с первых минут": Ремейк Silent Hill 2 получает восторженные отзывы от первых покупателей, рейтинг в Steam — 95%
GameMag
2024-10-06T19:58:38Z
Послушайте русскую озвучку хоррора Alone in the Dark от Cool-Games
GameMag
2024-09-30T20:31:32Z
Эксперт рассказал, какие преимущества может дать Украине налаживание сотрудничества с учеными, выехавшими за границу
ZN UA
2024-10-05T07:22:19Z
Крупнейший шторм в Солнечной системе: таким Большое красное пятно на Юпитере еще не видели
Фокус
2024-10-04T07:45:54Z
Егор Васильев: Cyberia Nova переозвучит персонажей в игре "Смута"
GameMag
2024-10-07T16:19:32Z
Сиквел Alien: Isolation официально находится в разработке
GameMag
2024-10-07T15:30:33Z
Digital Foundry: От выпуска мощной консоли PlayStation 5 Pro выиграют даже те, кто не собирается ее покупать
GameMag
2024-09-29T21:16:06Z
The Callisto Protocol, Mortal Kombat 1, Lies of P и многие другие игры для PS5 получили маркировку PS5 Pro Enhanced в PS Store
GameMag
2024-09-28T21:13:43Z
Мощный взрыв навсегда изменил Землю: ученые рассказали, что произошло
ZN UA
2024-09-28T10:49:04Z