Такий пиріг смачний і гарячим, і холодним. І його зручно брати з собою як перекус.
Смачні пиріжки та пироги — це чудова альтернатива бутербродам. Трохи часу на кухні і у вас готовий перекус, який можна взяти з собою на роботу, або на пікнік. Фокус розповість, як його приготувати.
Пиріг із капустою
Інгредієнти:
- качан білокачанної капусти;
- оливкова олія — 50 мл;
- два яйця;
- вершкове масло — 270 г;
- молоко — 400 мл;
- крупна сіль — 1½ столові ложки;
- пшеничне борошно — 500 г;
- цукор — 2 ст. л.;
- свіжі дріжджі — 22 г.
Просіяне борошно змішайте з половиною столової ложки солі, цукром і дріжджами. Додайте вершкове масло і перетріть руками, щоб вийшла крихта. Додайте 250 мл молока і замісіть тісто. Залиште на сорок хвилин у теплі, щоб воно піднялося.
Капусту тонко нашаткуйте, перемішайте зі столовою ложкою солі, залийте окропом, дайте хвилин десять постояти, злийте воду, відіжміть усю рідину. У глибокій пательні протушкуйте капусту на суміші оливкової олії та вершкового масла. Вершкового масла потрібно небагато — грамів двадцять. Тушкуйте на сильному вогні десять хвилин, потім додайте півсклянки молока, приберіть вогонь і тушкуйте хвилин двадцять, постійно помішуючи. І посоліть за смаком. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
Відваріть два яйця круто. Тісто, що піднялося, розкачайте в тонкі пласти.
На деко викладіть тонкий пласт тіста і поверх нього рівномірно розподіліть тушковану капусту та посічені відварені яйця. Зверху накрийте іншим шаром і скріпіть краї тіста. Проробіть кілька дірок виделкою, щоб виходила пара. І відправте пиріг у духовку, розігріту до 180 градусів, змастивши збитим сирим яйцем. Нехай печеться 30 хвилин.
Читайте також:
Пишний і ароматний: рецепт дріжджового пирога з яблуками
Найвідоміший сливовий пиріг у світі: рецепт із The New York Times
Дуже просто приготувати і результат вас вразить: рецепт лимонного перевернутого пирога