Суперфіналістка кулінарного проєкту "Мастер Шеф - 13" Альона Московченко показала, як приготувати карпачо з буряка з сирним кремом і домашнім соусом песто.
Спочатку для приготування запеченого буряка зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- буряк – 3 шт. середнього розміру
- розмарин і шавлія - по 1 гілочці
- часник - 1 голівка
- трішки лимонної цедри
- 2 ст.л. олії
- 2 ч.л. оцту
- сіль, перець, цукор - за смаком
- гвоздика - 4 шт.
Буряки миємо та разом із розмарином, шавлією, розрізаною навпіл голівкою часнику, цедрою, олією, оцтом, сіллю, цукром і перцем щільно загортаємо в фольгу. Запікаємо буряк у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину, до готовності.
Даємо запеченому буряку охолонути, а потім нарізаємо його тоненькими слайсами.
Щоб приготувати домашній соус песто, "Мастер Шеф" Альона Московченко спершу обсмажує на сухій сковороді 50 г кедрових горішків до золотистості, а потім перебиває їх блендером разом із середнім пучком базиліку та 150 г оливкової олії до однорідності.
Для крему "Мастер Шеф" Альона Московченко збиває блендером до однорідності такі інгредієнти:
- вершковий крем-сир - 50 г
- бринза овеча - 50 г
- сир кисломолочний - 50 г
- вершки - 150 г
- часник - 3 зуб.
- сіль і перець - за смаком
На велику тарілку фіналістка "Мастер Шеф" рівномірно наносить сирний крем, на нього викладає слайси запеченого буряка, а зверху поливає страву соусом песто. Прикрашаємо закуску листочками базиліку та цедрою лимона.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.