Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити дуже ароматний та ситний суп для кращого обіду.
Запечені помідори з часником та сумішшю спецій надають йому глибокого та насиченого смаку. Подавайте з м'яким сиром та тостами для ідеального обіду чи вечері.
Інгредієнти:
- Помідори – 2 кг
- Вершки (жирні) – 300 мл
- Бульон – 400 мл
- Часник – 2 головки
- Половина цибулини
- Олія для гасіння та запікання
- Томатная паста – 4 ст. л
Мікс спецій:
- Сіль – 2 год.
- мелений перець - 2 ч. л
- Сушений часник – 2 ч. л
- Орегано – 2 ч. л
- Базилік – 2 год. л
- Копчена паприка – 2 ч. л
- Звичайна паприка – 1 год.
- Свіжий або сушений розмарин і чебрець - за смаком
Приготування:
Викладіть помідори чері цілими на лист, а великі наріжте. Додайте очищені зубчики часнику. Посипте сумішшю спецій, збризкайте олією, викладіть гілочки розмарину і чебрецю.
Запікайте в духовці при 200 °C близько 30 хвилин. Тим часом обсмажити на олії цибулю, додати томатну пасту, прогріти хвилину, влити бульйон, довести до кипіння.
Запечені помідори та бульйон із цибулею подрібніть у блендері до однорідної маси. У каструлю влийте вершки, додайте спеції, доведіть до кипіння. Влийте томатну масу, проваріть 5 хвилин. Подавайте суп із м'яким сиром та підсушеними тостами.
Останні новини України:
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.