MY.UAНовини
Видрукувала б їм наш гімн, – Морквич про росіян, Паралімпіаду та брата, який захищає Україну
Видрукувала б їм наш гімн, – Морквич про росіян, Паралімпіаду та брата, який захищає Україну

Видрукувала б їм наш гімн, – Морквич про росіян, Паралімпіаду та брата, який захищає Україну

Також у скарбничці збірної України 28 срібних та 32 бронзові нагороди. Одразу три із них були здобуті нашими парафехтувальницями. Олена Федота-Ісаєва завоювала дві індивідуальні "бронзи", а ще одне "срібло" було здобуде у командній жіночій шпазі.

Друга медаль у кар'єрі

Українки поступились у золотому фіналі представницям із Китаю 45:37. Наші дівчата у складі Надії Долох, Євгенії Бреус, Олени Федоти-Ісаєвої та Наталії Морквич стали віцечемпіонками Паралімпіади у Парижі.

У рамках проєкту "Інтерв'ю 24" ми поспілкувався із призеркою Паралімпійських ігор-2024 Наталією Морквич. Для досвідченої спортсменки ця паралімпійська медаль стала вже другою у кар'єрі. У Токіо львів'янка завоювала індивідуальне "срібло" на рапірі.

Морквич поділилась емоціями від змагань, які ще досі не вщухли, про присутність росіян у Парижі та відсутність їх у фехтуванні.

У цей день я тащилась моментом виступів на шпазі, – про медальний шлях на Паралімпіаді-2024

Перед зустріччю із Польщею (у командній шпазі – 24 Канал) були великі переживання. Хоча ми були раді, що перед тим мали зустріч із суперницями з Італії, яких перемогли 45:38. Ми чітко розуміли, що повинні вибивати італійок. Чого не можу сказати про зустріч у чвертьфіналі із польськими фехтувальницями. Розуміли, що маємо усі шанси на перемогу, але не на усі 100 відсотків. Збірна Польщі має дуже сильного капітана – Марту Фідрих, яка фехтує на рівні із нашою Євгенією Бреус. Перед вирішальним боєм нам вдалось зробити запас у вигляді 10 уколів (40:30). Євгенії потрібно було нанести 5 уколів, а її суперниці – 15. Цей запас додавав впевненості Євгенії. Дуже шкода, що цей бій не транслювали у прямому ефірі.

За рахунку 40:30 розуміли, що тепер усе у руках Євгенії. Тому усіляко намагались підтримати її. Лише людина із великим характером зможе впоратись із такою великою відповідальністю. Ми зі своєї сторони намагались допомогти їй.

Наступна зустріч у нас була із Таїландом. Цікаво, що фехтувальці із цієї країни були впевнені, що зможуть нас здолати. У них дуже сильна категорія В. Вона у них виступала навіть під другим номером, а не третім. Інші дві дівчинки були середнього рівня. Нам вдалось їх переграти лише у три уколи 45:42.

Усі мої бої були переможними. Я класно фехтувала та й взагалі у цей день я "тащилась" моментом виступів на шпазі. Я відчула ту шпагу настільки максимально, наскільки може відчути її шпажист. Цікаво, що до цього моменту я мала лише один бій на шпазі із Євгенією Бреус у Конча-Заспі, аби просто відчути шпагу. Звісно, розуміла увесь принцип фехтування на шпазі, але не акцентувала свою увагу детальніше.

До речі, коли тільки будувався мій шлях у фехтуванні, то починала із рапіри та шпаги. А потім вже сама попросилась перейти у шаблю, адже вона мені більше до вподоби через свою динамічність. Через це у мене був трішки інший стиль фехтування від шпажистів, які більше вичікують момент атаки. Адже там буває інколи така дистанція, що дуже складно дістати. Тому я фехтувала настільки неочікувано, що у суперниць просто вже не вистачало часу до кінця бою, щоб "роздуплитись".


Україна у фіналі Паралімпіади-2024 / Фото Getty Images

Суддя не побачив рух суперниці, – про прикру поразку проти грузинки

Якими були відчуття, коли зупинились за крок від бронзового фіналу?

Дуже прикрою була поразка у втішному раунді від грузинки Ніно Тібілашвілі 15:14. Суддя не побачив рух суперниці, заявивши, що це я спровокувала те, що Ніно сіпнулась. Я попросила переглянути момент на відеоповторі та навіть була готова до чорної картки, якщо я була не права. Але суддя відмовився. Наступного дня привітала опонентку із перемогою. Натомість почула від Ніно вибачення. Вона все прекрасно розуміла.

Їдучи на Паралімпійські ігри я відчувала, що готова, психологічно готова. У мене були змагання, коли просто перед очима був туман через хвилювання. Коли хотілось, щоб усе закінчилось, бо вже просто не було сил. Тут такого ж не було. Як і кожен спортсмен десь навчилась боротись із мандражем, знаю, як залишать спокійною. Можу сказати, що я добре фехтувала у своїх боях, але десь щось мене зупиняло. Адже у нашому виді спорту не все залежить від спортсмена, а десь трохи від судді та його рішень. Поразки в один укол є дуже болючими. Але, мабуть, потрібно було, щоб ми командою завоювали медаль. Кожна із нас відпрацювала не на 100, а на 200 відсотків.

У фіналі зустрілись із суперницями з Китаю. Чи вірили, щo можете здолати таких серйозних опоненток?

Ми були дуже щасливі після перемоги над суперницями із Таїланду. Після чого на нас чекала перерва у 5 годин. Можливо, якби ми одразу фехтували за "золото", то були б на великому куражі. Ми були готові боротись, хоча розуміли, що виграти у цієї команди буде вкрай важко. Не можу сказати, що ми погано фехтували із китаянками, а скоріш навпаки. Ми змусили суперниць у певний момент захвилюватись. Фехтувальниці із Китаю на чолі із Гу дуже дисципліновані та сильні суперниці.

Не можу сказати, що я була задоволена чи не задоволена своїми виступами. Розумію над чим потрібно ще більше працювати. Дуже хочеться індивідуального саме "золота".


Українки на церемонії нагородження у Парижі / Фото Getty Images

На наших змаганнях переважно немає великої кількості фанатів, а тут повний зал, – про підтримку у Франції

Як вам підтримка французький трибун у порівнянні із Паралімпіадою у Токіо?

Дуже емоційні були ці Ігри, якщо порівнювати із тихим Токіо, де була для нас більш звична атмосфера. На наших змаганнях переважно немає великої кількості фанатів, а тут повний зал. Дуже приємно було, що ми фехтували у цьому неймовірному залі, де перед нам змагались олімпійці, де фехтувала Ольга Харлан та інші наші спортсмени. У фінальному бою глядачі більше підтримували нас, аніж китаянок. Це було дуже приємно. А ще коли бачили українські прапори на трибунах, це було щось.

Чи була ця медаль для вас найбільш неочікуваною?

Не можу сказати, що ця медаль найнеочікуваніша. Звісно, могло бути краще, більше нагород, адже я відчувала, що готова до Парижа. Якщо брати Ріо-2016, то вже їдучи туди відчувала, що повернусь додому без нагород. Хоча усі довкола говорили мені, що я можу підійнятись на подіум. Тепер я добре підготувалась на зборах. Що пішло не так? Десь мені не пощастило із цим одним уколом або десь не допрацювала. Як колись мені тренер сказав: "Коли ти спиш – хтось тренується". Воно десь так і є. Завжди після програшу можна усіх винити, знайти безліч причин.

Оця медаль...Я настільки кайфанула від свого фехтування, мене аж "розривало". Кожен укол із такою енергетикою робила, так віддавала себе усю, що я дивуюсь, що тренуючись на шаблі я не показала те, що я показала на шпазі не фехтуючи і не тренуючись. На шаблі та рапірі не отримала того кайфу. Можливо, це через негативний підсумок мого виступу.


Срібна медаль Паралімпіади-2024 Наталії Морквич / Фото 24 Каналу

Вночі прокинулась і побачила голосові від чоловіка про обстріл міста, – про удар по Львову та ігнор іноземців

4 вересня під час Паралімпіади ворог жахливо обстріляв ваше рідне місто Львів. Можливо, на ваші виступи в індивідуальних змаганнях вплинув цей обстріл?

Не можу сказати, що причина саме у цьому. Але було страшно. Пам'ятаю, що це було вночі, я прокинулась і побачила голосове (повідомлення – 24 Канал) від чоловіка під час обстрілу міста. Пам'ятаю свій перший бій за вихід у 16-ть. Я мала 100-відсотково вигравати у цієї дівчинки. Можливо, через те, що я була трохи у тому трансі від того, що відбувається, була незібрана, розгублена. Щоразу старалась заглянути у телефон, чи часом нічого ще не сталось. Десь ці страшні події в Україні повпливали на мій виступ.

Не факт, якби я не знала про моторошну ніч та ранок в Україні, мій результат був би іншим. Ми вже звикли жити у військових реаліях. На інших змаганнях теж були моменти із тривогами та обстрілами України. Головне, у момент фехтування абстрагуватись та відключитись від усього, що може відволікати від бою. Але не завжди до цього бою вдається тримати себе у такому тонусі. Часто замість того, як потрібно буде фехтувати, ти думаєш про інші моменти – що коїться у твоїй країні та що із рідними.

Мабуть, саме цей бій на рапірі із італійкою для мене став великим шоком, що я програла 15:14. Це був шок для моїх тренерів. Я була дуже розгублена. Я розуміла, що десь, можливо, ці новини мене відволікли, або я не змогла до кінця увімкнутись у цей бій. Паралельно усвідомлювала, що я перебуваю на Паралімпіаді, що мені треба просто відфехтувати бій. Можливо, це могло статись і через те, що я розуміла, що ця суперниця не є надто сильною. Йшовши на цей бій знала, що його виграю, але пішло щось не так. Після нього була у стані незрозумілості.

Нагадаємо! У ніч на 4 вересня ворог забрав життя 7-х мешканців Львова. Серед них майже уся сім'я Базилевичів – дружина Ярocлава та йoгo троє доньок. У місцеві лікарні було госпіталізовано понад 60 людей. Натомість кількість пошкоджених будинків досягла позначки понад 150. Вже 2 жовтня стало відомо, що у лікарні помер ще один чоловік, який був важко поранений під час атаки.

У наступних боях перемагала сильніших суперниць. Дуже тішусь, що я мала цей перший бій із представницею Канади. Саме він дав мені звикнути до тих масштабів, які були у Парижі: атмосфера, цей великий зал. Тим паче що ми не звикли фехтуватись за такої кількості глядачів на трибунах. Наші деякі змагання взагалі відбуваються у якихось готелях або у залах для пресконференцій. Звісно, на рівні чемпіонату Європи чи світу фехтуємо у кращих залах. Але вони теж значно поступаються рівню Паралімпійських ігор у Парижі.

Мій бій проти канадійки взагалі став першим на Іграх у цьому неперевершеному залі. Перемога у ньому допомогла мені у наступній зустрічі проти британки. Розуміла, що ця суперниця є сильною опоненткою. Що цікаво, що британська парафехтувальниця є дуже привітною дівчиною, завжди підтримує Україну. Але у день сутички вона навіть не привіталась зі мною. Але це нормально. У кожного спортсмена свій стиль налаштування на змагання. На щастя, я гарно відфехтувала із нею.

До речі, чи відреагував хтось із іноземних параатлетів на смертельний обстріл Львова?

Ніхто не підходив, ніхто не запитував нічого. Хоча завжди стараюсь поширювати у своїх соцмережах, адже розумію, що на мене підписані колеги з інших країн. Хочу, щоб вони знали правду. Потрібно показувати, що відбувається в Україні. Тим паче що країна-агресор обстрілює моє рідне місто, коли я змагаюсь на Паралімпіаді, куди допустили росіян.

Якщо б вони були у фехтуванні, то ми б однозначно їх перемогли, – Морквич про росіян у Парижі

У вашому виді спорту не було росіян. Та все ж...чи не хотілось позмагатись про ворогів та показати, що їх місце "на болотах", а не в Парижі?

Якщо б вони були у фехтуванні, то ми б однозначно їх перемогли. Навіть не впевнена, чи це було б фехтування за спортивним принципом. Якби вони приїхали на змагання? Не знаю, чим би це закінчилось. Ми дуже емоційні дівчата. Взагалі, їх досі не повинно ніде бути. На Паралімпіаді могла їх зустріти лише у їдальні. Ми розуміли, у яких кольорах їх "аля" форма. Я максимально старалась відійти, як тільки бачила, що біля мене проходить щось подібне.

Чи не чіплялись до Вас російські "нейтрали" у селищі?

Можливо, якщо це були б фехтувальники, то щось могли б сказати у нашу сторону. Інші – ні. Ми навіть не намагались дивитись у сторону ворожих атлетів, щоб побачити їх реакцію на нас. Особисто намагалась зробити так, аби я їх взагалі не бачила. Загалом я дуже рада, що їх немає у нашому виді спорту. Але я не хочу, щоб вони взагалі там були. Вони не мають права бути на змаганнях. І насправді, дуже образливо, що вони були у Парижі. Як так? Я прокидаюсь від дзвінків чоловіка, який перебуває у Львові під час вибухів. А потім йдеш і бачиш, як "воно" собі спокійно ходить селищем.

Під час теплої розмови із Наталією пригадали топовий виступ українського параатлета Ігоря Цвєтова, який двічі у Парижі переміг двох "нейтралів" із Росії.

Так, показав росіянам їх місце. Якби у моєму виді спорту таке повторилось, то я б напевно співала гімн України найгучніше за інших. А ще б їх змусила це робити, а що з них взяти… Видрукувала б їм текст нашого гімну перед церемонією нагородження.


Цвєтов переміг двох росіян на Паралімпіаді-2024 / Фото Getty Images

Після приїзду в Україну паралімпійців запросили на зустріч із Володимиром Зеленським. Президент України нагородив спортсменів орденами різних ступенів.

Володимир Зеленський привітав нас та нагородив орденами. Він подякував за наші перемоги та здобутки, відзначивши, що ми – великі молодці та дуже сильні спортсмени. Президент додав, що нами пишається не лише він, а й уся країна. Я отримала із його рук орден II ступеня княгині Ольги. Після Токіо мені вже вручали цей орден, але III ступеня. Сподіваюсь, що у моєму доробку також буде орден I ступеня. Дуже хочеться у це вірити.

Відео із зустрічі паралімпійців із Володимиром Зеленським

Також Наталію та інших медалістів відзнали у Львові. Спершу спортсменів запросив у гості мер міста Андрій Садовий, де подякував атлетам за здобуті медалі та прославлення міста Лева. Згодом також відзначили паралімпійців у Львівській обласній військовій (державній) адміністрації.

Відео із зустрічі спортсменів із Андрієм Садовим

Ваш брат захищає Україну від безжального ворога. Чи дивились він та його побратими на передовій ваші виступи на Паралімпіаді?

Чесно, навіть такого щось і не запитувалась. Знаю, що він розповідав хлопцям, що я виступаю у Парижі. Для мене цінно, що йому вдалось взяти декілька вихідних та провести час із сім'єю. Для мене це цінно. Я дуже хотіла зустрітись із ним, показати йому медаль. Для мене це дуже важливо.

Є багато хлопців, які люблять спорт, – про шанси військових із ампутацією потрапити на Паралімпіаду

Які шанси захисників України, які через війну зіткнулись із ампутацією, рoзпочати спортивну кар'єру у паралімпійському спорті? Можливо, представити Україну у фехтуванні в Лос-Анджелес?

Фехтування – це такий вид спорту, що потрібно трішки більше часу, щоб зрозуміти його. Коли я почала ним займатись, то почула від тренера: "Через 10 років із тебе щось буде".

Тобто, якщо людина у зрілому віці пережила ампутацію кінцівки, то їй складно буде потрапити у паралімпійський спорт?

Я прийшла у цей спорт, коли мені було десь 18 років. У мене була можливість та час: не працювала на роботі, навчалась, могла дозволити собі ходити на тренування та витрачати весь свій час на тренування. У дорослої людини вже є інші потреби. Вона повинна забезпечувати своє життя фінансово, можливо, сім'ю. А ходити на тренування замість роботи та ще й без фінансування? Далеко не кожен так зможе. Усі ми розуміємо чому так.

Можливо, буде створена якась програма для військових, яка дасть їм фінансову підтримку, яка б дозволила їм виділити ці 2-3 роки на підготовку до змагань. Це було б дуже класно. Тому що є багато хлопців, які люблять спорт. А коли ти приходиш у спорт і ще є якась фінансова підтримка, це буде стимулятором для кожного. Адже людина побачить, що їх старання оплачуються. Тоді вона не буде думати поміж тренуваннями, як їй заробити собі на життя. А коли людина стає на протез вона не завжди може бути настільки мобільною, поєднувати спорт та роботу. Це було б класно, щоб у нашу збірну долучались такі хлопці. Це би привело до росту рівня та конкуренції у паралімпійському спорті.


Наталія Морквич у селищі / Фото з інстаграму фехтувальниці

Ваші найближчі плани? Наскільки швидко повернетесь із ритму відпочинку у тренульваний процес?

Наразі планую трішки відпочити від фехтування. Хоча у листопаді ще поїду на змагання. Цей перший рік після Ігор можна провести у лайтовішому режимі, аби потім відбиратись до Паралімпіади-2028. Адже після Токіо у нас було менше часу до Парижа, потім ще й почалось повномасштабне вторгнення. А наш цикл відбору триває два роки. Я взагалі не була впевнена, що кваліфікуюсь у Паралімпійські ігри у Францію. У той день, коли нам видавали ліцензію нас трусило добряче через невідомість. Але все склалось добре.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Российская певица двухтысячных впала в кому после попытки суицида
Comments UA
2024-10-02T20:15:54Z
"Каза! Хоть бы сказала" Даша Астафьева набросилась на "почти замужнюю" Лесю Никитюк/Украинские звезды бурно отреагировали на романтические отношения телеведущей
Апостроф
2024-10-07T16:00:28Z
Брак певицы с Украины и российского стриптизера трещит по швам
Comments UA
2024-09-29T20:15:32Z
Аль Пачино пережил клиническую смерть: он рассказал, что видел по ту сторону
Comments UA
2024-10-07T10:51:49Z
Джастин Бибер признался в борьбе с наркотической зависимостью
Корреспондент
2024-10-08T14:36:15Z
Умерла 91-летняя мама Уитни Хьюстон
Комсомольская правда
2024-10-08T14:25:10Z
Украинская певица впервые откровенно рассказала, сколько "пластик" сделала
Comments UA
2024-10-03T19:51:13Z
Российская певица после развода рассказала правду о своем "идеальном браке"
Comments UA
2024-09-24T19:36:35Z
"Кто бы мог подумать": Вакарчук признался в новой любви
Апостроф
2024-10-04T19:03:17Z
Скандал вокруг смерти комбата Игоря Гриба: выяснились жуткие подробности
Апостроф
2024-10-06T14:06:33Z
Под Москвой застрелили бывшего "министра" "ЛНР": интересные подробности
Comments UA
2024-10-01T21:45:57Z
В Кремле отреагировали на желание Шольца поговорит с Путиным
Comments UA
2024-10-02T14:12:49Z
Украины больше нет: Трамп шокировал новым заявлением о войне
Comments UA
2024-09-26T07:31:07Z
Уже не в ноябре: проведение второго саммита мира переносят
Comments UA
2024-10-08T14:48:00Z
Ким Чен Ын хочет, чтобы КНДР быстрее стала "ядерной сверхдержавой"
Известия Киев
2024-10-08T14:39:53Z
Трамп использовал ураган "Хелен" для критики помощи Украине
ZN UA
2024-10-08T09:36:31Z
Против РФ сыграл придуманный ею миф. Почему враг недооценил наступление на Курщину
Comments UA
2024-09-26T17:42:31Z
Спикер Палаты представителей требует увольнения посла Украины в США
ZN UA
2024-09-25T20:22:50Z
Пенсионерам старше 70 лет увеличат выплаты: условия и суммы
Знай
2024-10-06T13:36:26Z
У украинцев хотят отобрать льготы, придумали новую причину: появился законопроект
Политека
2024-09-26T18:04:35Z
Тарифы на электроэнергию вырастут: какие квитанции украинцам ждать с 1 ноября
Знай
2024-10-01T19:42:53Z
Подсолнечное и сливочное масло: цены в супермаркетах бьют рекорды
Знай
2024-09-29T16:06:42Z
В России упал экспорт леса на фоне западных санкций
Корреспондент
2024-10-08T14:36:38Z
Евроинтеграция: ЕК начала прескрининг законодательства Украины в сфере энергетики
Хвиля
2024-10-08T14:33:03Z
Требовал 100 тыс. грн взятки: СБУ схватила топ-менеджера "Энергоатома"
Апостроф
2024-09-28T23:35:20Z
Украинцы могут остаться без стабильной мобильной связи зимой: в чем причина
Фокус
2024-09-30T13:15:44Z
Треть украинцев оценили действия власти для восстановления энергетики как неэффективные – опрос
ZN UA
2024-10-02T12:53:11Z
«С трепетом произношу впервые это слово с большой буквы»: дочь Фарион показала невероятные слова матери о зяте
Апостроф
2024-10-06T13:36:40Z
Обучение в школах на грани коллапса: молодежь не хочет учить детей
Знай
2024-10-06T06:21:13Z
Армия РФ ударила по Конотопу: что известно
TSN
2024-10-06T20:21:34Z
В Польше призвали вернуть украинских мужчин домой, и отправить на фронт
Знай
2024-09-29T20:12:36Z
Украинцам массово отказывают в субсидиях: какие могут быть причины
Фокус
2024-10-08T14:45:19Z
Роскошный снаружи особняк удивил людей, которые нашли внутри неожиданный "сюрприз"
Фокус
2024-10-08T14:45:15Z
Средиземноморская сказка: самая красивая принцесса Греции выходит замуж — первые фото
Marie Claire
2024-09-28T09:36:23Z
Король Чарльз ІІІ приостановит лечение рака: в чем причина
Фокус
2024-10-08T10:27:13Z
Зачем нужно готовить из капусты 25 сентября и как защитить себя от порчи: приметы, обряды и запреты на Сергея
Знай
2024-09-25T02:03:35Z
Ситуация очень печальная: синоптик рассказала, когда в Украине ждать дождей
Апостроф
2024-09-29T09:03:41Z
Солнца не ждать? Синоптики дали прогноз на новую рабочую неделю в Украине
UAToday
2024-10-06T20:30:20Z
В Украине фиксируют движение беспилотников: где опасность
TSN
2024-10-06T20:21:11Z
На контрольном посту мужчина начал резать себе руки: кто его остановил
Comments UA
2024-10-04T13:21:51Z
РФ очень скоро может взять оперативную паузу на фронте: эксперт назвал месяц
GlavRed
2024-10-08T14:27:15Z
В Киеве чиновник и предприниматель присвоили 5 млн грн на съемках видео
Comments UA
2024-10-08T14:03:53Z
Лунный гороскоп на 7 октября, понедельник
Marie Claire
2024-10-06T23:07:07Z
Ситуация на фронте на вечер 6 октября
UAToday
2024-10-06T19:15:44Z
В Киеве объявили воздушную тревогу из-за атаки "шахедов"
ZN UA
2024-10-07T02:33:45Z
Наращивают мышцы и клетки мозга: ученые раскрыли новую пользу физических упражнений
Фокус
2024-09-29T19:06:53Z
Простой тест, который поможет определить деменцию на ранней стадии
Marie Claire
2024-09-28T00:00:50Z
В Минздраве рассказали, когда в аптеках можно будет приобрести лекарства с медицинским каннабисом
Фокус
2024-10-02T05:13:18Z
6 признаков того, что ваш антивозрастной крем вреден для кожи
Marie Claire
2024-09-28T03:00:49Z
Потеря зрения, тонкие конечности и похудение: украинцев предупредили об опасной погоде
Знай
2024-10-08T14:30:38Z
Ценные медицинские материалы для спасения людей от БФ «Надежда» получили больницы Днепропетровской и Криворожской областей
Знай
2024-10-08T13:45:51Z
Как сохранить урожай овощей без холодильника: полезные советы для украинцев
Политека
2024-09-27T19:31:53Z
Астрологический прогноз на октябрь 2024 по знакам Зодиака
Marie Claire
2024-09-29T22:51:19Z
Мужчины взялись колоть ботокс в мошонку: новая мода набирает обороты
Знай
2024-09-29T20:30:22Z
В Тель-Авиве произошел теракт - людей расстреляли из автоматов на трамвайной остановке
Комсомольская правда
2024-10-01T17:10:25Z
Дрон атаковал военное училище в Москве: подробности с ВИДЕО
Новости Украины
2024-10-06T14:13:58Z
В Сумах произошли взрывы
TSN
2024-10-06T20:21:01Z
В Киеве похитили и пытали гражданина Турции
Апостроф
2024-09-26T17:12:43Z
Мужчина не смог найти себе жену и разгромил приемную министерства
Апостроф
2024-10-08T14:30:19Z
Мужчина в Киеве ударил пуделя ногой и поплатился
Апостроф
2024-10-08T14:19:10Z
В Нежине полицейский на авто сбил насмерть военного
Корреспондент
2024-09-27T15:27:55Z
Атака шахедов на Одессу привела к пожарам и разрушениям - в МВД также рассказали о пострадавших
ZN UA
2024-10-06T06:33:56Z
В ГНСУ озвучили количество погибших при попытках нелегального пересечения границы
Comments UA
2024-10-08T13:45:08Z
"Моя королева": Александр Усик поздравил жену с годовщиной свадьбы
Фокус
2024-09-25T12:15:54Z
Украинский чемпион мира Беринчик будет защищать титул в андеркарде реванша Усика и Фьюри
ZN UA
2024-10-05T08:55:06Z
Одна из слабейших футбольных сборных Африки изъявила желание сыграть против России
ZN UA
2024-10-08T14:10:28Z
Тим Цзю сделал прогноз на реванш Усик - Фьюри
Корреспондент
2024-10-08T13:39:13Z
В Норвегии забили самый поздний хет-трик в истории
Корреспондент
2024-10-08T13:30:52Z
Защитник юношеской сборной Украины будет играть в США
Корреспондент
2024-10-08T13:10:09Z
Майк Тайсон назвал лучшего боксера в мире
Корреспондент
2024-10-08T11:57:27Z
В украинских школах запустили уроки по биатлону
ZN UA
2024-10-08T11:10:28Z
Букмекеры сделали прогноз на матч Лиги наций Украина – Грузия
ZN UA
2024-10-08T10:45:51Z
Беженцам нужно немедленно перерегистрировать авто: с 1 октября задействует новый запрет
Знай
2024-09-26T18:21:57Z
Реализм еще выше: Представлен первый трейлер гоночного симулятора Assetto Corsa EVO — выходит в январе в Steam
GameMag
2024-10-01T06:33:07Z
Придется привыкать: водителям приготовили много сюрпризов в страховании авто
Знай
2024-10-05T02:51:43Z
В Норвегии установлен новый мировой рекорд по объемам продажи электромобилей
Известия Киев
2024-09-27T15:29:42Z
Новый электрокроссовер Audi на базе Porsche показали за неделю до премьеры
Фокус
2024-10-08T13:42:38Z
Тихая угроза на дороге: механик призвал водителей проверить одну деталь в авто осенью
GlavRed
2024-10-08T13:25:16Z
Паркинг с суперкарами: в Киеве на стоянке супермаркета заметили эксклюзивные авто
Фокус
2024-09-25T07:21:56Z
Украинцев штрафуют за права: трижды проверьте, прежде чем сесть за руль
Знай
2024-10-08T10:51:37Z
Производитель iPhone представил мощный электрический минивэн с запасом хода 660 км
Фокус
2024-10-08T10:30:17Z
Вкуснее магазинного: бюджетный рецепт сырника "Сникерс" с домашней карамелью
Политека
2024-09-28T23:01:58Z
Любовный гороскоп для всех знаков Зодиака на неделю с 7 по 13 октября 2024 года
Фокус
2024-10-06T19:15:34Z
Прямо как в Италии: оригинальный рецепт хлебного супа с капустой и сыром
Политека
2024-10-01T11:01:44Z
В чем встречать Новый 2025 год Зеленой Деревянной Змеи: рекомендации по знакам Зодиака
Marie Claire
2024-09-26T18:00:52Z
Что полезнее — индейка или курица: мнение врача-диетолога
Marie Claire
2024-10-08T14:42:21Z
Томатный суп с запеченными помидорами: простой и вкусный рецепт
Политека
2024-10-08T14:17:56Z
Теплые и необычные поздравления тете: как сделать ее день рождения особенным
Comments UA
2024-10-08T14:09:34Z
Простой и сытный: как приготовить вкусный пирог с капустой
Фокус
2024-10-08T13:57:32Z
Получаются мягкие и нежные: рецепт теста для пирожков на горячем молоке
Фокус
2024-10-08T13:30:17Z
Послушайте русскую озвучку хоррора Alone in the Dark от Cool-Games
GameMag
2024-09-30T20:31:32Z
"Погружает с первых минут": Ремейк Silent Hill 2 получает восторженные отзывы от первых покупателей, рейтинг в Steam — 95%
GameMag
2024-10-06T19:58:38Z
Эксперт рассказал, какие преимущества может дать Украине налаживание сотрудничества с учеными, выехавшими за границу
ZN UA
2024-10-05T07:22:19Z
Крупнейший шторм в Солнечной системе: таким Большое красное пятно на Юпитере еще не видели
Фокус
2024-10-04T07:45:54Z
Тысячелетние геоглифы в пустыне Атакама уничтожены: что произошло
ZN UA
2024-10-08T14:23:02Z
Экстремальная эволюция. Слоны в Мозамбике отказались от бивней, чтобы выжить: в чем причина
Фокус
2024-10-08T14:22:11Z
Мощный взрыв навсегда изменил Землю: ученые рассказали, что произошло
ZN UA
2024-09-28T10:49:04Z
Digital Foundry: От выпуска мощной консоли PlayStation 5 Pro выиграют даже те, кто не собирается ее покупать
GameMag
2024-09-29T21:16:06Z
The Callisto Protocol, Mortal Kombat 1, Lies of P и многие другие игры для PS5 получили маркировку PS5 Pro Enhanced в PS Store
GameMag
2024-09-28T21:13:43Z