Цибуля широко використовують у кулінарії, але не всім подобається його специфічний смак та печіння. Втім, їх можна легко нейтралізувати за допомогою звичайного окропу.
Саме окріп допоможе позбутися гіркоти в цибулі.
Для цього потрібно просто ошпарити овоч у воді високої температури, а потім готувати. Детальна інструкція:
- поміщаємо нарізану цибулю в миску;
- заливаємо наш овоч окропом і залишаємо на 2-3 хвилини. Якщо перетримати, то цибуля звариться і стане надто м'якою;
- після цього його необхідно відкинути на друшляк або сито і промити холодною водою, можна навіть з льодом.
Є ще секретний спосіб з використанням окропу та оцту. Він працює ще ефективніше. Крім того, після оцту овоч залишиться хрустким і відразу злегка промаринується, а гіркота піде.
Так, кулінарам необхідно розвести 2 чайні ложки столового 9-відсоткового оцту на 200 мілілітрів води. Заливаємо цей розчин у миску, де вже є нарізана цибуля. У такому стані його потрібно потримати приблизно 30 хвилин, щоб отримати легкий оцтовий смак. Однак далеко не всі люблять кислоту, це потрібно враховувати під час приготування.
Раніше ми повідомляли, що можна не тільки з куркою і краще, ніж у Макдональдсі: рецепт кабачкових нагетсів.
Також стало відомо, що 4 інгредієнти, а смак – божественний: рецепт м'ятного лікеру, який буде готовий до Нового року.