Купити дорогу каву – це ще не означає повністю насолодитися її смаком. Часто ми робимо помилку, яка не дає досягнути ідеального результату, розповідає Ukr.Media.
Усе вирішує температура
Зазвичай ми поспіхом заливаємо каву окропом, коли вода щойно закипіла. Кавомани знають – це поширена та груба помилка.
Улюблений напій / Фото Pixabay
Якщо температура води має більш як 96 градусів, з кави починать виділятися гіркі та неприємні нотки, що роблять смак напою різким та перенасиченим. Внаслідок надмірної екстракції кава втрачає свій збалансований смак та аромат.
Оптимальна температура коливається в межах 90 – 96 градусів. При такій температурі розкриваються всі ароматичні та смакові властивості кавових зерен, що забезпечує насичений, але збалансований смак без надмірної гіркоти.
Молоко чи вершки: що експерти радятьдодавати у каву.