/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F56d1d3c2a962004ac07f464a405c4fc3.jpg)
Готуємо квашену капусту на зиму: вийде хрустка та смачна як у бабусі
Просто бабусині рецепти мають свої секрети. І сьогодні один із таких пропонує Useti.org.ua. Цього разу квашена капуста точно вийде смачною та хрусткою.
Квашена капуста як у бабусі
- Час: 40 хвилин – приготування, 7 днів – квашення
- Порції: одна 3-літрова банка
Інгредієнти:
– свіжа капуста – 2,5 – 2,7 кілограми
– морква – 150 грамів
– сіль – 50 грамів
Приготування:
- Капусту пошаткуйте, додайте натерту моркву й сіль. Ретельно розмішайте й залиште на 30 хвилин в мисці. Потім "натрамбуйте" в банку, щоб виступив сік.
- Тоді накрийте тканиною, закрутіть резинкою і покладіть в затемнене місце при кімнатній температурі на 5 – 7 днів. Через два, чотири, шість днів розкрийте банку, проштрикніть капусту дерев'яною паличкою і знову закрийте тканиною.
- Через тиждень капуста буде готова до вживання: слабокисла, хрумка. Розфасуйте її в літрові або півлітрові баночки, накрийте звичайними кришками й покладіть в холодильник. Там вона не перекисне.
Сподобався рецепт? А хрусткі огірочки з банки теж особлива страва. Як зробити їх особливо хрусткими?
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала