Гуляш – це національна страва угорців та чехів, яку зазвичай готують зі шматочків яловичини, свинини чи телятини, тушковані з копченим шпиком, цибулею, перцем та картоплею.
Цей густий та ситний суп люблять і в Україні. Ситим рецептом закарпатського гуляшу з квасолею поділився фудблогер Алекс Міль на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти:
- картопля – 1,2 кг
- свинина – 800 г
- квасоля – 400 г
- олія рослинна – 30 г
- цибуля – 200 г
- морква – 250
- пюре помідорів – 200
- вода – 1 л
- сіль, перець, паприка, зелень
Спосіб приготування:
Подрібнити цибулю та покласти на розігріту сковороду. Смажити 4-5 хвилин|мінути|, постійно перемішуючи. Додати 1 ст. л. паприки та знову перемішати.
Порізати і додати|добавляти| в цибулю м'ясо. Смажити 7-8 хвилин|мінути|, постійно перемішуючи.
Натерти моркву та додати до м'яса, додати сіль та перець, пюре помідорів. Варити масу 15 хв.
Порізати та додати картоплю, налити воду та варити 1 годину під кришкою.Самса з індичкою: готуйте , поки духовка розігрівається.
Раніше ми повідомляли про перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "вилетить" швидше за інших.
Також стало відомо, що смачно та просто: піца на лаваші з ковбасою – готуємо за лічені хвилини.