MY.UAНовини
Неповнолітні використовують штучний інтелект для булінгу та створення порнографії. Як захистити себе?
Неповнолітні використовують штучний інтелект для булінгу та створення порнографії. Як захистити себе?

Неповнолітні використовують штучний інтелект для булінгу та створення порнографії. Як захистити себе?

Для підлітків ChatGPT та аналоги є помічниками не лише у навчанні, але й у створенні порнодипфейків і булінгу однолітків. Надаємо покрокову інструкці., як захистити себе у випадках незаконного використання вашого фото з метою створення порнографічного контенту.

Штучний інтелект стає звичним інструментом для дітей 

Чатботи з генеративним штучним інтелектом на кшталт ChatGPT стали причиною буму, або «весни» штучного інтелекту. Зростання інвестицій у ці інструменти з одночасним дуже оптимістичним прогнозом щодо доходів від ШІ призвели до того, що ця технологія поступово стає невіддільною частиною не лише бізнес-процесів, але й освіти, правоохоронної діяльності чи розваг. Поки ЮНЕСКО та Всесвітній економічний форум роздумують, як ШІ революціонізує освіту, він стає звичною технологією для дітей різного віку.

Передвісниками сучасних аналогів ChatGPT були Siri та розумні колонки (Amazon Echo, Google Home чи Apple HomePod), із якими діти спілкувалися до появи продукту від OpenAI. Тож для сучасних дітей взаємодія з ШІ-продуктами є звичним явищем. Дослідники з EMarketer оцінюють, що 12,2% дітей у США віком від нуля до 11 років і понад чверть (25,4%) з них у віці з 12 до 17 років давно використовують розумні колонки. За інформацією Ofcom, британського інтернет-регулятора, майже 80% британських підлітків віком від 13 до 17 років і 40% дітей віком від 7 до 12 років користуються генеративним ШІ та послугами.

Дослідження від Common Sense Media показало високий рівень сприйняття цих інструментів і їх використання. Автори дослідження дійшли висновку, що більш ніж половина молодих людей віком від 14 до 22 років використовувала принаймні один ШІ-інструмент. Найчастіше вони обирали чатбот для допомоги з домашніми завданнями — задля отримання інформації (53%) чи брейнстормінгу (51%). Окрім того, автори опитування виявили, що підлітки частіше використовують пошукові системи та чат-боти з підтримкою ШІ, ніж генератори зображень і відео.

AI for kids: новий сегмент ринку ШІ-інструментів

Не лише підлітки з їх бажанням спростити собі виконання домашніх завдань є користувачами штучного інтелекту. Ця технологія використовується також і дітьми. Простий пошук у Google показує великий вибір таких сервісів і додатків.

Сюди можна віднести спеціальні онлайн-середовища для творчості за допомогою штучного інтелекту, до прикладу, Kidgeni або інструменти для навчання програмування з використанням елементів ШІ — наприклад, Scratch.

Існують сайти, які пропонують дітям вивчення основ штучного інтелекту, до прикладу, Aiforkids. Є ще один однойменний проєкт, імовірно, теж орієнтований на дітей, правда, він є, швидше, прикладом не дуже гарно візуально оформленого продукту, який використовує назву «штучний інтелект» для привернення уваги.

Не лише пошук в інтернеті допомагає знайти дитячі ШІ-інструменти: в магазинах мобільних застосунків можна побачити ще більше таких додатків та інструментів — вони пропонують із їхньою допомогою грати в ігри, вчити мови чи розв’язувати головоломки.

Навіть у результаті поверхневого вивчення цих інструментів і рішень стає зрозуміло, що доволі часто використання в назві терміну «штучний інтелект» — це спосіб «хайпонути» на темі. Проте різноманіття ШІ-інструментів для дітей говорить про те, що уже за 4—5 років діти будуть так само легко взаємодіяти з ШІ, як сьогодні вони це роблять із соціальними мережами.

Навчання, розваги та всі-всі-всі

Відразу після появи ChatGPT експерти з технологій та освіти заговорили про те, що саме навчальний процес буде основним способом використання інструментів штучного інтелекту. Так подекуди й сталося — перші суперечки про те, чи варто використовувати ШІ в освіті, змінила думка про те, що ці сервіси та їхнє застосування — це майбутнє, від якого нікуди особливо не дітися. Саме тому навчальним закладам слід думати про те, як імплементувати їх у навчальний процес — навчити школярів використовувати ШІ та робити це правильно й відповідально.

У США деякі штати навіть запровадили обов’язкові курси з застосування ШІ. До прикладу, обов’язковий курс Digital Citizens in the Age of AI було запроваджено для учнів об’єднаного шкільного округу Лос-Анджелеса — його мають пройти всі школярі віком від 13 років. Округ також тестує навчальну платформу зі штучним інтелектом Ed, яка має чат-бота, здатного відповідати на запитання батьків і школярів.

На противагу такому повному прийняттю штучного інтелекту існують інші дослідження початку 2024 року. Вони говорять про неготовність навчальних закладів і батьків до майбутньої можливої ШІ-революції. Аналітики Internet Matters виявили, що кожен четвертий школяр уже використовує інструменти штучного інтелекту для виконання домашніх завдань. І це при тому, що про ці інструменти майже не згадують у навчальному процесі чи розмовах із батьками. 60% дітей відповіли в опитуванні, що в школі ніяк не обговорювали ШІ-інструменти. Така ж кількість батьків повідомила про те, що з ними також ніхто не розмовляв про плани навчального закладу щодо використання ШІ.

Таке різноманіття і навіть у певному розумінні хаос у взаємодії зі штучним інтелектом говорить про те, що поки у суспільстві немає єдиних усталених норм щодо того, яким чином і коли знайомити дітей і підлітків із ШІ. Проте, як показують дослідження, самі ж діти не особливо чекають появи цих норм, а активно використовують нову технологію. 

До прикладу, підлітки звертаються до чатботів штучного інтелекту з метою пошуку друзів. Вони часто обирають чатботів-психологів, до прикладу, Character.AI. Поки мало обговорюються ризики таких взаємодій, можливо, через те, що такі чатботи як Character.AI створені спеціально для психологічної підтримки. Проте виключати можливі складнощі у взаємодії з такими ботами не варто — адже невідомо, з якими проблемами до бота звернеться користувач і як бот зможе відреагувати.

Темна сторона штучного інтелекту 

Швидке прийняття ШІ-інструментів і їх активне використання підлітками не обмежилося лише корисним застосуванням цієї технології. На жаль, підлітки, так само як і дорослі, використовують інструменти штучного інтелекту для створення дипфейків і булінгу своїх ровесників. За останній рік було зафіксовано велику кількість таких випадків.

П’ятеро школярів із Каліфорнії були виключені зі школи після того, як стало відомо, що вони створювали за допомогою штучного інтелекту та розповсюджували оголені фото однокласників. У Флориді підлітків заарештували за подібні вчинки. Популярність ШІ-інструментів для булінгу однокласників стала проблемою не лише у США. Цим займаються підлітки у Південній Кореї. Проблема поширення дипфейків у цій країні стала настільки серйозною, що її назвали дипфейк-кризою. Декілька місяців тому в національному сегменті інтернету ширилися списки шкіл, учениці яких були жертвами таких відео. Тож законодавці були вимушені реагувати на ці недитячі забавки — і тепер парламент цієї країни почав розгляд законопроєкту, який установлює кримінальну відповідальність за перегляд і володіння такими відео.

«Клепають» дипфейки й школярі з Австралії, а серйозність цієї проблеми у Великобританії стала причиною криміналізації цих дій. Особливо небезпечним способом використання ШІ для створення секс-відео є нещодавно виявлені активні спроби створювати такий контент на основі знайдених і раніше створених матеріалів сексуального насильства над дітьми (CSAM — child sexual abuse material). Це означає, що діти, які раніше були жертвами насилля, переслідувань, і порновідео з ними було поширено в мережі, завдяки ШІ стають жертвами такого контенту повторно: на основі старих матеріалів генерується новий контент так само порнографічного характеру. «Моє тіло більше ніколи не буде моїм, і це те, з чим багато тих, хто вижив, змушені боротися», — цитує The Guardian одну з таких жертв.

Про рівень популярності такого використання штучного інтелекту серед підлітків свідчить опитування, проведене організацією Thorn, про яке пише видання 404. Головний його результат — інформація про те, що принаймні 10% неповнолітніх сказали, що їхні друзі використовують штучний інтелект для створення оголених зображень інших дітей.

Таке використання ШІ-інструментів відбувається в контексті повної безконтрольності та навіть нерозуміння ризиків ШІ й неусвідомлення дорослими того, як діти використовують ці сервіси та додатки.

Так, дослідження, проведене некомерційною організацією Common Sense Media, показало, що дорослі не особливо знайомі з тим, як їхні діти використовують штучний інтелект. Майже 25% батьків не знали про те, що їхні діти знайомі з ШІ-інструментами. А лише 37% батькам було відомо про такий досвід їхніх дітей. Торік ця ж організація провела схоже опитування щодо використання ШІ дорослими та дітьми. Головним висновком цього дослідження став більш активний досвід дітей в освоєнні ШІ. Понад те — діти часто воліли не розповідати дорослим про те, яким чином вони використовують штучний інтелект. Імовірно, причина використання ШІ для булінгу — це наслідок таких патернів у використанні ШІ.

Правовий захист жертв дипфейк-порно

Якщо соціальні платформи та відеосервіси, які існують понад 20 років, стали звертати увагу на цю проблему,запроваджуючи все більш активні та різноманітні інструменти батьківськогоконтролю, то ШІ-сервіси поки не надають особливого значення такій «темній» стороні їхнього використання. До прикладу, в угоді з користувачами OpenAI (розробника ChatGPT) сказано, що користуватися цим інструментом можуть діти, старші 13 років. Але ті, кому менш як 18 років, повинні робити це з дозволу батьків чи опікунів. Проте компанія ніяким чином не контролює вік своїх користувачів, навіть не запитує у сповіщенні, чи виповнилося юзерам 18.

Водночас проблема створення дипфейків на основі ШІ-інструментів є настільки глобальною, що вже існують окремі спроби її розв’язання на інституційному рівні. У коментарі для «Детектора медіа» співробітники адвокатського бюро «Тимошук і партнери» Василь Тимошук і Оксана Квашніна розповіли про нормативні документи, які стосуються поширення дипфейків:

«Наразі існують ось такі європейські закони, які стосуються проблеми поширення дипфейків:

  • Закон Європейського Союзу про цифрові послуги (DSA). Документ напряму не забороняє створення порнофейків, утім він обмежує поширення приватних зображень без дозволу особи, а також матеріалів, що можуть становити сексуальне насилля над дітьми (CSAM). DSA зазначає, що платформи мають обмежувати поширення контенту, який заборонений національним законодавством. Також DSA встановлює обовʼязки запобігати гендерно зумовленому насиллю онлайн, частиною якого є порнодипфейки, дезінформація і поширення реальних інтимних зображень, а також передбачити умови на наслідки таких дій.
  • Акт про ШІ, ухвалений 13 березня 2024 року Європейським парламентом. У цьому документі дається визначення дипфейку, вказано його характеристики. Саме він визначає, який саме контент має бути перевірений і обмежений у доступі та використанні. До прикладу, стаття 52(3) вимагає прозорості від виробників дипфейків, це означає явну відмітку про те, що зображення є згенерованим ШІ, а не автентичним».

Як захистити себе від дипфейку

Менш як два роки минуло від моменту, коли ChatGPT став доступний широкому загалу. Це стало поштовхом до появи аналогів, здатних не лише генерувати текст, але й створювати зображення та відео. Швидкість, із якою діти й підлітки опанували інструменти штучного інтелекту, так само вражає. Проте одночасно з корисним застосуванням ШІ дуже швидко виникли інші шаблони його використання, які підхопили саме неповнолітні. Випадки активного використання ШІ не на користь, а на шкоду говорять про незрілість цієї технології для масового використання та про те, що її розробники не передбачили всі проблемні її моменти. Якщо розробники штучного інтелекту не зможуть оперативно розв’язати цю проблему, ця технологія ризикує стати причиною серйозних наслідків. Поки специфічні обмеження не запровадили, людина, яка стала жертвою булінгу за допомогою дифейків, може використати на свій захист чинне законодавство.

Оксана Квашніна розповіла, яким чином в Україні можна захистити себе у ситуації, коли з фото людини чи дитини без її дозволу створили порнографічний контент, зокрема за допомогою штучного інтелекту:

«Судова практика вже стикалася з такими проблемами як дипфейки порнографічного характеру, за яке передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність. Так, Кримінальний кодекс України містить статтю 301, яка передбачає покарання за ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів. Якщо додатково до поширення порнографічного контенту присутнє й вимагання як умова для видалення фотографії, то може бути додатково встановлено кримінальну відповідальність особи за статтею 189 “Вимагання”.

У межах розгляду справ стосовно створених дипфейків порнографічного характеру необхідним є проведення спеціальних експертиз. Їхня мета — встановити, чи належить контент до такого, що має порнографічний характер, по-друге, чи дійсно цей контент виготовлений/створений за допомогою штучного інтелекту. Але в будь-якому разі відповідальність, передбачена українським законодавством, покладається безпосередньо на ту особу, яка своїми діями зберігала, створила, розповсюдила такі фото/відео порнографічного характеру».

Ось покрокова інструкція, як захистити себе у випадках незаконного використання вашого фото з метою створення порнографічного контенту.

Випадок 1. Поширення публікації на сайті чи іншому інтернет-ресурсі:

1. Звернутись до власника сайту та вимагати видалення такого контенту.

2. Обов’язково зробити знімки екранів, де видно, що зображення інтимного характеру розміщено на сайті без вашого дозволу.

3. З цими копіями екрана можна звертатися до відділу поліції з заявою про вчинення кримінального правопорушення стосовно жертви. Навіть за умови анонімного розміщення фото чи відео або коли публікація є видаленою, завжди залишається цифровий слід, за допомогою якого працівники правоохоронних органів можуть встановити ІР-адресу, з якої було завантажено цей матеріал.

4. Звернутися до суду з позовом про захист честі й гідності та відшкодуванням моральної шкоди в порядку цивільного судочинства.

Випадок 2. Пересилання таких порнодипфейків безпосередньо особі, котра є на фото

У цьому випадку потрібно так само зробити копії екранів і з ними звернутися в поліцію. Якщо пересилання фото супроводжується вимаганням коштів як умови для видалення фотографії, то це правопорушення може бути додатково кваліфіковано як кримінальний злочин за статтею «Вимагання».

Так само цей варіант може передбачати звернення до суду з позовом про захист честі й гідності та відшкодуванням моральної шкоди в порядку цивільного судочинства.

Титульне фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Скандал вокруг смерти комбата Игоря Гриба: выяснились жуткие подробности
Апостроф
2024-10-06T14:06:33Z
Путин будет в шоке: такого он от своих военных точно не ожидал
Comments UA
2024-10-13T06:03:26Z
Венгрия озвучила, почему боится членства Украины в НАТО
Comments UA
2024-10-09T18:39:21Z
Репутация Путина на кону: сможет ли диктатор выпутаться из непростой ситуации
Comments UA
2024-10-13T05:45:35Z
Фракция «Батькивщины» в парламенте и Киевсовете против увеличения налогов для украинцев, — Валерий Дубиль
Знай
2024-10-14T10:03:35Z
Когда США примут ключевые решения по Украине: чего хочет избежать Байден любой ценой
Comments UA
2024-10-14T10:03:25Z
Под Москвой застрелили бывшего "министра" "ЛНР": интересные подробности
Comments UA
2024-10-01T21:45:57Z
Игнат рассказал, действительно ли россияне уничтожили «Патриот» на Днепропетровщине
Comments UA
2024-10-10T22:00:33Z
В Кремле отреагировали на желание Шольца поговорит с Путиным
Comments UA
2024-10-02T14:12:49Z
Где сейчас и чем занимается во время войны "Тамбовский волк" из "Квартала" Валерий Жидков/Что известно о творческой и личной жизни юмориста
Апостроф
2024-10-10T10:48:12Z
Неодетая мать отец-алкаш: в сети появились фото сватов Королевой и Тарзана
GlavRed
2024-10-11T16:37:40Z
Российская певица двухтысячных впала в кому после попытки суицида
Comments UA
2024-10-02T20:15:54Z
Аль Пачино пережил клиническую смерть: он рассказал, что видел по ту сторону
Comments UA
2024-10-07T10:51:49Z
Леся Никитюк стала похожа на Клопотенко
Апостроф
2024-10-14T10:00:55Z
"Подставил еще тогда": Alekseev вспомнил, как представлял Беларусь на "Евровидении"/Певец занял почти предпоследнее место
Апостроф
2024-10-14T08:57:27Z
"Каза! Хоть бы сказала" Даша Астафьева набросилась на "почти замужнюю" Лесю Никитюк/Украинские звезды бурно отреагировали на романтические отношения телеведущей
Апостроф
2024-10-07T16:00:28Z
Замужняя Тоня Матвиенко впервые отреагировала на слухи о романе на стороне с известным певцом
TSN
2024-10-10T11:51:51Z
Украинская певица впервые откровенно рассказала, сколько "пластик" сделала
Comments UA
2024-10-03T19:51:13Z
"Только чудо может спасти": генерал предсказывает катастрофу на фронте
Comments UA
2024-10-08T21:18:32Z
Украинка пыталась сделать клизму 6-месячной крошке термометром, хирурги не поверили своим глазам
Знай
2024-10-11T20:30:09Z
Украинцев начнут вызывать в суд: будут выбирать вслепую, за неявку – непосильные штрафы
Знай
2024-10-09T18:21:37Z
Почему провалилась украинская оборона на Курщине: главные причины
Comments UA
2024-10-11T18:24:19Z
Семьи военнопленных могут получить до 100 тысяч гривен: как оформить помощь
Фокус
2024-10-14T10:06:44Z
Стало известно, сколько военных не вернулись из заграничного отдыха
Корреспондент
2024-10-14T10:03:26Z
Много 10-11-классников выезжают за границу - глава Минобразования
Корреспондент
2024-10-11T14:10:53Z
Король Чарльз ІІІ приостановит лечение рака: в чем причина
Фокус
2024-10-08T10:27:13Z
«С трепетом произношу впервые это слово с большой буквы»: дочь Фарион показала невероятные слова матери о зяте
Апостроф
2024-10-06T13:36:40Z
Минус 30 грн в чеке: супермаркеты резко снизили цены на селедку, скумбрию и карпа
Знай
2024-10-11T20:12:50Z
Пенсионерам старше 70 лет увеличат выплаты: условия и суммы
Знай
2024-10-06T13:36:26Z
Тарифы на электроэнергию вырастут: какие квитанции украинцам ждать с 1 ноября
Знай
2024-10-01T19:42:53Z
Украинцам объяснили, почему банки взимают до 30% за закрытие счетов
Знай
2024-10-13T18:06:44Z
Новый рекорд: в Китае cоздали cамый мощный в мире морской ветрогенератор на 26 МВт
Фокус
2024-10-14T10:06:55Z
Теневый флот РФ наращивает мощность, несмотря на санкции - СМИ
Корреспондент
2024-10-14T09:46:48Z
Цены заоблачные: почему зимой картофель подорожает до 55 грн за килограмм
Comments UA
2024-10-08T16:27:57Z
Неприятный сюрприз от "Ощадбанка": как не попасть в ловушку
Знай
2024-10-13T03:06:18Z
Цены на помидоры достигли многолетнего максимума: сколько стоят в октябре
Хвиля
2024-10-13T03:06:20Z
Солнца не ждать? Синоптики дали прогноз на новую рабочую неделю в Украине
UAToday
2024-10-06T20:30:20Z
"Это караул", — предатель Царев подсчитал, сколько времени понадобится армии РФ на захват Донбасса. ВИДЕО
Новости Украины
2024-10-09T18:54:17Z
"Все в русском стиле": в ВСУ рассказали, как ВС РФ брали и не взяли Каменское на Запорожье
Фокус
2024-10-08T18:45:52Z
На контрольном посту мужчина начал резать себе руки: кто его остановил
Comments UA
2024-10-04T13:21:51Z
Украинские бойцы устроили засаду на российских морпехов
Апостроф
2024-10-14T10:12:56Z
Дожди и заморозки: синоптик предупредил об ухудшении погоды
ZN UA
2024-10-14T10:10:04Z
Командир отделения ВСУ работал на россиян и сдавал позиции F-16
Фокус
2024-10-01T11:06:10Z
В Запорожье заявили, что оккупанты готовят штурмы, а не наступление
Comments UA
2024-09-30T19:51:18Z
Стали известны последствия авиаудара по Харькову
Корреспондент
2024-10-08T17:24:27Z
Что вызывает "мушки" перед глазами: возрастные изменения или серьезная опасность
Знай
2024-10-13T17:21:25Z
В каком возрасте стоит бросить курить: отказ от вредной привычки поможет прожить намного дольше
Фокус
2024-10-10T12:57:30Z
Медики бьют тревогу из-за детей: на что обратить внимание
Знай
2024-10-10T20:51:32Z
«Делайте это каждый день»: врач выбрал лучшее упражнение, которое продлевает жизнь
Marie Claire
2024-10-12T03:00:53Z
"Организм готовится": психиатр объяснил, почему люди "заедают" стресс и как с этим бороться
Апостроф
2024-10-14T09:51:27Z
В аптеках России исчезли популярные антибиотики
Корреспондент
2024-10-14T09:51:14Z
В Минздраве рассказали, когда в аптеках можно будет приобрести лекарства с медицинским каннабисом
Фокус
2024-10-02T05:13:18Z
В опасности умные люди: ученые выяснили новую причину развития алкоголизма
Фокус
2024-10-14T06:21:33Z
Почти 3 млрд ударов. Ученые подсчитали, сколько раз бьется сердце человека за всю его жизнь
Фокус
2024-10-14T06:00:10Z
В Сумах произошли взрывы
TSN
2024-10-06T20:21:01Z
В Тель-Авиве произошел теракт - людей расстреляли из автоматов на трамвайной остановке
Комсомольская правда
2024-10-01T17:10:25Z
Под Кривым Рогом произошло землетрясение магнитудой 3,3 балла: подробности
Фокус
2024-10-08T22:06:27Z
Во Львове 18-летняя девушка как маньяк расправилась с мужчиной
TSN
2024-10-10T11:51:31Z
В РФ баржа с грузовиками и два катера "застряли" посреди реки
Корреспондент
2024-10-14T10:00:54Z
Работника лесничества в Харьковской области приговорили к 6 годам: как он причастен к фортификациям
Comments UA
2024-10-14T09:21:26Z
В Киевской области и Одессе задержали поджигателей военных авто
Корреспондент
2024-10-10T10:48:39Z
Дрон атаковал военное училище в Москве: подробности с ВИДЕО
Новости Украины
2024-10-06T14:13:58Z
В России разбился военный самолет Як-130
Апостроф
2024-10-10T13:30:51Z
Иран нашел способ заставить Кремль расплатиться за поддержку в войне против Украины
Новости Украины
2024-10-13T05:57:07Z
Крупнейший шторм в Солнечной системе: таким Большое красное пятно на Юпитере еще не видели
Фокус
2024-10-04T07:45:54Z
Послушайте русскую озвучку хоррора Alone in the Dark от Cool-Games
GameMag
2024-09-30T20:31:32Z
Эксперт рассказал, какие преимущества может дать Украине налаживание сотрудничества с учеными, выехавшими за границу
ZN UA
2024-10-05T07:22:19Z
Задача трех тел: ученые приблизились к решению нерешаемой загадки физики
Фокус
2024-10-14T10:12:03Z
Батареи из натрия скоро станут самыми полулярными благодаря новой технологии
Фокус
2024-10-14T10:06:21Z
Укрпочта кардинально изменит функционал мобильного приложения
Хвиля
2024-10-09T15:39:36Z
Официально: Роскомнадзор приступил к блокировке Discord в России
GameMag
2024-10-08T19:46:10Z
"Погружает с первых минут": Ремейк Silent Hill 2 получает восторженные отзывы от первых покупателей, рейтинг в Steam — 95%
GameMag
2024-10-06T19:58:38Z
Реализм еще выше: Представлен первый трейлер гоночного симулятора Assetto Corsa EVO — выходит в январе в Steam
GameMag
2024-10-01T06:33:07Z
Придется привыкать: водителям приготовили много сюрпризов в страховании авто
Знай
2024-10-05T02:51:43Z
ТОП-5 авто сентября: какие модели выбирали украинцы
Comments UA
2024-10-14T10:03:35Z
Побратим Porsche Macan: дебютировал новый электрокроссовер Audi с запасом хода 650 км
Фокус
2024-10-14T10:03:18Z
Малыш с большими амбициями: удивительные вещи от Jeep Avenger
Корреспондент
2024-10-14T05:09:56Z
Украинский вездеход помогает ликвидировать последствия урагана "Милтон" в США
Фокус
2024-10-13T15:47:48Z
Немцы выпустили бюджетный электрокар для города: можно мчать 45 км/ч без прав
Знай
2024-10-11T18:51:32Z
Юристы объяснили, как получить компенсацию за разрушенный транспорт
Знай
2024-10-11T16:21:04Z
Илон Маск собирается представить роботакси Tesla
UAToday
2024-10-11T15:18:57Z
Удивительно свежий и вкусный: рецепт восточного салата из красной капусты
Фокус
2024-10-10T19:21:56Z
Как правильно хранить чеснок на зиму, чтобы он остался свежим: полезные советы
Политека
2024-10-12T14:42:11Z
Любовный гороскоп для всех знаков Зодиака на неделю с 7 по 13 октября 2024 года
Фокус
2024-10-06T19:15:34Z
Прямо как в Италии: оригинальный рецепт хлебного супа с капустой и сыром
Политека
2024-10-01T11:01:44Z
5 причин, почему частая смена работы полезна для вашей карьеры
Marie Claire
2024-10-14T09:31:47Z
Гороскоп на неделю с 14 по 20 октября: что ждет каждого знака Зодиака
Политека
2024-10-14T08:15:22Z
Хит осени: как приготовить вкусный тыквенный латте как в Starbucks/Добавлять тыквенную приправу в кофе впервые придумал сотрудник Starbucks Питер Дьюк в 2003 году
Апостроф
2024-10-14T07:18:20Z
Как перестать бояться старости: 5 мудрых мыслей, которые изменят ваше отношение к возрасту
Marie Claire
2024-10-14T07:00:22Z
Большой любовный гороскоп на 2025 год для всех знаков Зодиака
Marie Claire
2024-10-14T06:30:51Z
Украинский чемпион мира Беринчик будет защищать титул в андеркарде реванша Усика и Фьюри
ZN UA
2024-10-05T08:55:06Z
Настраиваемся на победу в матче с Чехией – Ребров
ZN UA
2024-10-13T21:48:20Z
Криштиану Роналду отметился двумя рекордами в матче за сборную Португалии
ZN UA
2024-10-13T10:55:38Z
"Важные три очка": Ребров прокомментировал победу над Грузией в Лиге наций
ZN UA
2024-10-11T22:16:31Z
Россия заплатит Брунею, чтобы его команда сыграла с ними в футбол: болельщики из РФ отреагировали
Фокус
2024-10-11T15:51:57Z
Сколько Майк Тайсон заработает за бой против блогера Джейка Пола
Известия Киев
2024-10-11T15:28:27Z
Дюбуа снова заговорил о реванше с Джошуа
Корреспондент
2024-10-11T15:06:21Z
Милевский жестко высмеял Алиева
Корреспондент
2024-10-11T14:33:42Z
Хирн рассказал о мечте Джошуа после поражения от Дюбуа
Корреспондент
2024-10-11T13:42:52Z