Використання лаврового листа відоме з самих джерел кулінарного мистецтва. Та він не такий простий, як здається, і лише знання кількох секретів дозволить розкрити його смак та аромат на повну, розповідає Ukr.Media.
Як правильно використовувати лавровий лист
Для того, щоб розкрити аромат пряності, потрібно добре розтерти листок. Не треба жодних спеціальних девайсів, достатньо просто розім'яти листки в долонях. Лиш не перестарайтеся: листки не повинні зламатися.
Неперевершені смак та аромат / Фото Pixabay
Важливу роль відіграє і час додавання. У рідкі страви його потрібно додавати за 4 – 5 хвилин до кінця приготування. Коли ж ви щось тушкуєте, то лавровий лист повинен провести у страві 10 хвилин до завершення.
Важливо! Лавровий лист потрібно забрати зі страви одразу після приготування. Це гарантує, що він не надасть страві гіркоти та не переб'є смак інших інгредієнтів.
Ще одна підказка криється у дозуванні. На літр рідини потрібно 1 – 2 листки. У курячий бульйон лаврове листя краще не додавати, щоб не перебити смаку курки.
Як перетворити кисле вино на сучасний модний напій: порадаіспанців.