MY.UAНовини
Honda CR-V E:HEV — німецька практичність, японський підхід
Honda CR-V E:HEV — німецька практичність, японський підхід

Honda CR-V E:HEV — німецька практичність, японський підхід

Ми продовжуємо знайомитись із сучасною модельною лінійкою Honda, і сьогодні у нас на черзі нова Honda CR-V, яка до того ж отримала до назви приставку E:HEV. Модель шанована в Україні, і вона доволі часто зустрічається на дорогах у різних поколіннях. То ж що цікавого привезла нам нова генерація, чим може порадувати, а чим здивувати?

 

Модель веде свою історію із 1995 року, коли Хонда хотіла створити щось на кшталт альтернативи компактвенам та мінівенам для сімї та активного відпочинку. Хто ж знав тоді, що CR-V стане одним із перших прообразів сучасних кросоверів і змінить вже шість поколінь! І кожне з них знаходило прихильників, як у світі, так і на українському ринку. До речі, машини навіть першої генерації також ще зустрічаються на наших дорогах. Ну а особисто мені подобались СР-В третього та четвертого покоління.

Варіанти та модифікації

Нова CR-V E:HEV офіційно пропонується зараз у трьох комплектаціях – Elegance, Elegance+ та Advance. Цінову пропозицію відкриває версія Elegance+ на моноприводі вартістю 2 043 900 грн. (приблизно 49 000 $). Тестовий автомобіль у комплектації Elegance 4WD за ціною 2 096 300 грн. (приблизно 50 500 $). Так, за рахунок наявності повного привода комплектація Elegance трохи дорожче, і при цьому немає таких опцій, як системи інформування про поперечний рух попереду (FCTW), системи запобігання зіткненню при зміні смуги руху (LCCM) та підігріву керма. Тобто в нашій тестовій машині його немає і це трохи дивно, зважаючи на решту її оснащення і на ціну в понад два мільйони. Також є Elegance+ з повним приводом (2 190 600 грн.) та топова на зараз Advance за 2 368 800 грн.

Пропонується також і модифікація CR-V plug-in hybrid, тобто гібрид, який ви можете підзаряджати. Його ціна від 2,5 млн. грн.

Дизайн

Зі зміною поколінь нова СР-В зросла у розмірах. Вона загалом на 69 мм довша, а колісна база збільшилась на 40 мм. Дизайнери підкреслили це і візуально – зробили пласкішим і довшим капот, а також трохи посунули передні стійки до корми автомобіля.

Як і у випадку з Civic одинадцятого покоління, Honda вибрала більш довгий капот із візуальних причин, перемістивши передні стійки назад на 119 мм. Підстава передніх стійок також була переміщена на 71 мм назовні і стала на 35,6 мм нижче, ніж у попереднього CR-V.

Мені сподобалось, як модель змінила свій стиль, перейшовши від округлих форм і ліній до пряміших та чіткіших. Плюс завужена головна оптика, чорна решітка радіатора із крупним малюнком – все це виглядає виграшно у поєднанні із світлим кольором автомобіля. Це і стильно і навіть дещо агресивно. Корма концептуально повторює стилістику попереднього покоління. Тож фірмову ДНК збережено. І добре, що зі збільшенням розмірів модель змогла зберегти підтягнутий та спортивний вигляд.

Cалон та практичність

Мені подобалася стилістика інтер’єру минулого покоління, те, як все було скомпоноване, але тепер всередині все зовсім інакше. Та сідаючи в салон в мене буквально одразу виникає відчуття дежавю, адже всі його елементи я вже десь бачив… Ну звісно, це була Honda ZR-V, яку ми нещодавно тестували! Концептуально основні елементи керування розміщені так само, але стиль тут інший – без заокруглених форм. Дизайнерські акценти так само на горизонтальні лінії, що візуально робить салон ширшим, та мінімалістичную концепцію.

Хоча і без візуальних прийомів салон у нової Honda CR-V просторий, принаймні мені зі зростом 1,82 м за кермом вдалося зручно влаштуватися. Я б навіть ще відсунув своє водійське крісло, але тоді вже не вистачає регулювання керма по довжині. У крісел електрорегулювання (але чомусь немає налаштування по висоті у пасажирського), гарна бічна підтримка і, що важливо для японських авто – довга подушка сидіння! Важливо і те, що підголівник регулюється не тільки за висотою, а ще й за кутом нахилу, що буде безумовно буде сприяти комфортній посадці.

Що відразу підкуповує в салоні це те, що тут все максимально логічно, просто і зрозуміло, навіть якщо ви за кермом Хонди вперше, а за кермом автомобіля взагалі – вдруге.

Екран мультимедіа має діагональ 9 дюймів і для нової CR-V виглядає якось скоромно. Так, тут інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, продумане меню, але знову ж таки, все це ми вже бачили і при чому ще кілька років тому – на новому хетчбеку Jazz. З іншого боку, ви ж не будете спеціально ходити і видивлятися, чи така мультимедіа-система стоїть на молодших моделях, чи ні?

А от панель приладів натомість має діагональ всі 10,2 дюйма і чітку графіку. Якихось 3D надлишків тут немає, але насиченість інформацією тут чимала, і перед вами може бути багато параметрів автомобіля. Зазначу, що замість тахометра тут т.з. power-метр, який показує рівень використання потужності силової установки. Прилад для автомобілістів не новий і до того ж миттєво дає змогу зорієнтуватися, наскільки економічно ви їдете.

Центральна консоль широка і має тільки кнопки – жодних ричагів! Тут зручне місце для смартфонів із бездротовою зарядкою (і відразу поруч входи USB та Type-C), місце для пляшок або склянок та підлокітник із боксом всередині. Все доволі традиційно і зручно у користуванні, хоча покритикувати можна за жорсткий пластик.

/

Простір і ще раз простір! На другому ряду сидінь дуже багато вільного місця для ніг (за даними виробника це +15 мм), і першого разу це навіть трохи вражає. Це бонус від нового компонування салону, адже на деяких ринках CR-V пропонується у 7-місному виконанні! “Диван” другого ряду може регулюватись як по довжині, так і за кутом нахилу спинки. Та ще й двері відчиняються на широкий кут, візуально майже на 90 градусів. Тож за комфортом ці місця заслуговують на вищу оцінку (тут ще є власні дефлектори та панорамний дах), але “є одне але”. Ручку регулювання нахилу спинки своїм пластиковим оздобленням створює ніби невеликий, але жорсткий горбочок на краю подушки дивану, що відчувається при посадці висадці.

/

Багажник у нової Honda CR-V становить 587 л., що на 90 літрів більше, аніж у попереднього покоління (також у гібридному виконанні). Всередині все оздоблено приємним ворсом, є гачки для пакетів та підзарядка на 12V, а поріг мінімальний. Під фальшпідлогою тут знайдете лише ремкомплект, бо ні запаску, ні “докатку” розміщувати тут немає куди, адже приблизно на рівні задньої осі, десь в надрах кузова розташована електробатарея.

Технічна платформа

Механічні зміни порівняно з попереднім поколінням включають більш жорсткий передній підрамник та змінене положення кермової рейки для покращення відчуття та точності. Задній підрамник також став жорсткішим, щоб підтримувати переналаштовану багатоважільну підвіску, жорсткість пружин якої дещо збільшена.

Основою рушійної сили Honda CR-V E:HEV силова установка, що складається із ДВЗ об’ємом 2.0 літри (148 к.с.) та тягового електродвигуна потужністю 184 к.с. Працюють вони, можна сказати, вже традиційним для останніх моделей Хонда чином: двигун внутрішнього згоряння виконує роль великого генератора, що заряджає акумулятор і живить електродвигун. А вже електродвигун в свою чергу приводить кросовер у рух. Двигун під’єднується до коліс через двоступеневий редуктор тільки у випадку постійного рівномірного руху зі швидкістю у діапазоні приблизно 90-110 км/год. Тобто під час спокійної їзди трасою скажімо. Саме так, за розрахунками інженерів Хонда досягається максимальна ефективність цієї силової установки.

На дорозі

Honda CR-V E:HEV завжди плавно і впевнено стартує з місця і часто-густо робить це при вимкненому двигуні, таким чином за кермом у вас складається відчуття керування електромобілем. І за великим рахунком так воно і є, адже незважаючи на наявність ДВЗ, рухається кросовер на електротязі. А крутний момент електромотора нічогенький і складає 335 Нм. Це приблизно на 70-80 Нм більше, ніж у класичного атмосферного двигуна схожої потужності.

Спокійне “міське” пересування дуже добре вдається CR-V E:HEV – вона легко набирає швидкість, впевнено тримається в потоці і має декілька режимів руху. Цікаво, що окрім очікуваних Економічного та Спортивного, є ще зимовий режим Сніг. Певен, що він стане у нагоді на наших теренах. Також ви можете трохи впливати на характер автомобіля, змінюючи режим рекуперації (всього 4 рівня) за допомогою пелюстків на кермі (які зазвичай слугують для перемикання передач). Це особливо зручно під час сповільнення, виходить щось на кшталт гальмування передачами.

Якщо хочете пошвидше, теж не проблема. Вибухової динаміки кросовер не обіцяє, але їхати динамічно може цілком. До речі, в ТТХ вказано прискорення до 100 км/год за 9,4 секунди, натомість наш замір показав 9,79 сек. Можливо спекотна погода завадила, можливо ще щось, але досягнути заявлених цифр трохи не вдалося. Втім, і цей результат дозволяє їхати вельми бадьоро.

Щодо ходової, то акценти тут зроблено на комфорт і на мякість. Тому нерівності і ями вона проходить дуже гідно, добре відпрацьовуючи і маленькі, і великі. І тільки серйозні колдобини здатні вивести її з рівноваги. До того ж, ходова працює доволі тихо, та й взагалі шумоізоляція тут на рівні.

Стосовно оглядовості, то залишилось подвійне враження: зважаючи на новізну, ціну і клас автомобіля дивно, що тут немає системи кругового огляду. З іншого боку, як і раніше в нагоді стає фірмова функція, коли при вмиканні покажчика повороту праворуч активується камера заднього огляду, вмонтована у праве зовнішнє дзеркало. І хоча схожа функція з’являється і у інших брендів, тут її реалізація гарна і часто допомагає в трафіку.

Повний привод у CR-V E:HEV реалізований за допомогою фрикційної муфти і він повністю автоматичний. На старті кросовер зазвичай розподіляє крутний момент на всі колеса, а по мірі прискорення перевага надається переднім. Ну а далі все буде залежати від дорожніх умов та обраного режиму.

І найцікавіше – витрата пального під час тесту! У характеристиках зазначені неймовірні 2,8 літри на 100 км шляху, але чи реально це насправді? В якихось лабораторних умовах – можливо. Але в реальному житті в міському циклі кросовер витрачає 5,5-6,5 літрів на сто кілометрів. А в тестовому – трохи білдьше 7 л/100 км. На перший погляд нічого революційного, але давайте зважимо це на розміри, вагу і потужність автомобіля! Так що це дуже гідні показники, і вони дозволяють без особливого напруження проїжджати на повному баку (57 л.) пального до 900 км.

Висновок

Нова Honda CR-V здалася мені максимально виваженим та практичним автомобілем. В ній відчувається раціональний підхід до всього: дизайну, салону, динамічних та ходових якостей. Все це продумано, зручно та приємно в керуванні кожного дня. І все б нічого, окрім ціни… Серед серйозної конкуренції, а в опонентах не менш відомі і популярні моделі – Toyota RAV4, Subaru Forester, Mitsubishi Outlander, Hyundai Tucson – буде непросто вмовити покупців зробити вибір саме на користь Honda незважаючи на всі її плюси.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Де воюватимуть північнокорейці, відправлені на допомогу Путіну: експерт назвав ймовірні напрямки
TSN
2024-10-15T15:18:44Z
Брехав усім про Україну, – експрем'єр-міністр Росії відкрив, про що мріє Путін
24tv
2024-10-15T15:18:41Z
Іран поскаржився послу Угорщини на нові санкції ЄС через військову допомогу Росії
Европейская правда
2024-10-15T15:18:32Z
У США тиснуть на Зеленського щодо мобілізації з 18 років, але президент проти, – Лещенко
24tv
2024-10-15T15:18:00Z
Північна Корея включилася у війну на боці рф: експерт розповів, скільки військових Кім може відправити в Україну
Политека
2024-10-15T15:16:56Z
ЗМІ: США попередили Ізраїль про проблеми з військовою допомогою через ситуацію в Газі
Европейская правда
2024-10-15T15:16:02Z
Справи Майдану: судитимуть «беркутівців», які 20 лютого здійснили перші постріли
УкраинФорм
2024-10-15T15:15:18Z
У Стокгольмі громада провела акцію на підтримку полонених захисників
УкраинФорм
2024-10-15T15:13:56Z
"Хлопці з України їздять на найкращих авто": у Міноборони Польщі зробили категоричну заяву щодо біженців
TSN
2024-10-15T15:09:20Z
Відвідувачі опери блювали і непритомніли під час вистави зі справжнім сексом на сцені – фото
TSN
2024-10-11T06:58:13Z
Зручно та практично: для чого на Галичині використовували бамбетель
24tv
2024-10-08T18:24:51Z
Це найсмачніша картинка, яка взагалі може бути, - Олег Тістол про різні проєкти українських грошей
Политека
2024-10-08T18:31:34Z
Співачка Олівія Родріго просто під час концерту провалилася в яму в сцені: фани шоковані її реакцією
TSN
2024-10-15T15:09:45Z
Григорій Решетнік з дружиною показалися за кордоном і розсекретили мету поїздки: "Велика честь"
TSN
2024-10-15T15:09:22Z
Національний конкурс коротких метрів та позаконкурсна секція «Українські прем'єри»: наше кіно на «Молодості»
Детектор М
2024-10-15T15:04:44Z
Відомий український співак закрутив новий роман і вперше показав кохану: "Одразу зійшлися"
TSN
2024-10-15T14:57:53Z
Українська стрічка «Деміург» отримала головну нагороду фестивалю документального кіно в Пярну
УкраинФорм
2024-10-15T14:54:52Z
Темний Маг з серіалу «Володар перснів» щойно отримав нову теорію походження — не Саруман, а хто?
ITC
2024-10-15T14:52:42Z
У проєкті «Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки» візьмуть участь 30 закладів - МКСК
УкраинФорм
2024-10-15T15:10:36Z
Скандальний перепис у Чорногорії: третина населення називає себе сербами
Европейская правда
2024-10-15T15:07:07Z
Там важко жити: 5 сучасних будинків, у яких є щось дуже непрактичне
24tv
2024-10-15T15:06:45Z
Як правильно розрахувати військовий збір
24tv
2024-10-15T15:03:59Z
Чому одеситам перестали виплачувати пенсію: які причини та як поновити виплати
Политека
2024-10-15T15:00:11Z
Війна у 2025 році. Чого нам очікувати
ГЛАВКОМ NET
2024-10-15T14:57:54Z
Із Куп'янська і трьох прилеглих громад оголосили обов'язкову евакуацію усіх цивільних
УкраинФорм
2024-10-15T14:57:52Z
Триста неспартанців: на Закарпатті ректорка ЗВО влаштувала кілька сотень ухилянтів на навчання
24tv
2024-10-15T14:48:47Z
Які квіти з саду потрібно забрати в дім на зимівлю: садівники поділились порадами
Политека
2024-10-15T14:42:25Z
Країни ЄС вимагають більшої прозорості щодо імпорту російського газу
Хвиля
2024-10-15T15:06:35Z
Грибний сезон у розпалі: які ціни на печериці у магазинах України
24tv
2024-10-15T15:06:03Z
Як перевірити, чи бере товар участь у програмі Нацкешебек – у «Дію» додали сканер штрихкодів
ITC
2024-10-15T15:05:54Z
Державні банки готові кредитувати громади на встановлення генерації - Міненерго
УкраинФорм
2024-10-15T15:00:03Z
Енергетичне співтовариство спростувало чергову дезінформацію експерта Харченка
TSN
2024-10-15T14:51:54Z
Низка електропостачальників виступила за скасування граничних цін на ринку
ГЛАВКОМ NET
2024-10-15T14:45:25Z
"З боржниками будуть поводитись безкомпромісно і цинічно": що чекати від опалювального сезону
24tv
2024-10-15T14:42:31Z
Екологічні збитки України від агресії рф перевищили 2,6 трлн гривень – Міндовкілля
iPress
2024-10-15T14:37:49Z
У Чорногорії закликають уникати одного з портів через концентрацію свинцю і миш’яку
Европейская правда
2024-10-15T14:34:12Z
Як довго захищає вакцина проти грипу
24tv
2024-10-15T14:42:09Z
Правило ранкової години Джеффа Безоса: як цей час може змінити життя
24tv
2024-10-15T14:15:02Z
Полийте город восени дармовим домашнім засобом з простих продуктів: позбудетесь хвороб і шкідників
TSN
2024-10-15T14:10:31Z
Смачна маринована капуста швидкого приготування: можна їсти наступного дня
TSN
2024-10-15T14:10:18Z
7 продуктів, які треба їсти після 50, щоб зберегти пам’ять і міцне здоров’я до глибокої старості
TSN
2024-10-15T14:10:10Z
Брейкдансер 19 років крутився на голові та шокував наслідками – фото
TSN
2024-10-15T14:10:00Z
Сезон грибів: як їх споживати, щоб не отруїтись і як діяти при найменшій підозрі на це
24tv
2024-10-15T13:51:13Z
Поголовна корупція у МСЕК: у МОЗ відповіли, коли там наведуть лад
24tv
2024-10-15T12:45:42Z
Ніяких уколів: створили технологію яка перетворює інʼєкції в таблетки
24tv
2024-10-15T11:39:42Z
Справжня лють: українські бійці ліквідували групу російських окупантів
TSN
2024-10-15T15:18:09Z
Встановили імена 13 військових із 16 розстріляних під час здачі у полон - Офіс генпрокурора
УкраинФорм
2024-10-15T15:13:27Z
Директора одеського дельфінарію засудили за колабораціонізм через роботу в Криму
Комсомольская правда
2024-10-15T15:11:10Z
Окупанти беруть Селидове "в кліщі": деталі з Покровського напрямку від бійців ЗСУ
Фокус
2024-10-15T15:00:12Z
На Харківщині компенсації за пошкоджене житло перевищили 2,5 мільярда гривень
Мій Харків
2024-10-15T14:58:12Z
Перейшли кордон і взяли в полон: воїни НГУ розбили колону росіян, які їхали на штурм
Фокус
2024-10-15T14:57:38Z
Трамваї №16,16А та 27 тимчасово змінять маршрути
Мій Харків
2024-10-15T14:52:23Z
Агрегатний завод у Вовчанську контролюють ЗСУ - Синєгубов
УкраинФорм
2024-10-15T14:51:30Z
Партизани розвідали автопарк ЧФ РФ та гауптвахту окупантів у Севастополі
УкраинФорм
2024-10-15T14:48:45Z
У Київській області працівники коледжу організували схему ухилення від мобілізації, оформлюючи чоловіків до аспірантури
Khreschatyk
2024-10-15T15:18:41Z
Військові РФ атакували з дрона маршрутку у Херсоні
УкраинФорм
2024-10-15T15:10:00Z
Взято під варту мешканця Харківщини, який ґвалтував своїх малолітніх доньок
Украина Криминальная
2024-10-15T15:06:50Z
Ліквідовано ще три ухилянтські схеми: в одному із університетів викрито 225 фейкових «студентів»
Украина Криминальная
2024-10-15T15:03:07Z
На Рівненщині у прикордонній зоні підірвався мотоцикліст
УкраинФорм
2024-10-15T14:51:55Z
В Україні шахрайська група торгувала неіснуючими автомобілями
InternetUA
2024-10-15T14:22:56Z
Мама померла на очах у двох дітей після укусу домашнього хом'яка
TSN
2024-10-15T14:09:46Z
В Азії шахраї виманили понад 46 млн доларів за допомогою ШІ
1News
2024-10-15T14:09:24Z
У Запоріжжі поліцейські заарештували чоловіка, який зарізав знайому
Украина Криминальная
2024-10-15T14:06:54Z
Hyundai показала новий електричний кросовер Inster Cross
AutoCentre
2024-10-15T15:10:27Z
Audi показала потужний заряджений хетчбек із витратою всього 0,4 л на 100 км
Фокус
2024-10-15T14:51:12Z
Microlino представила у Парижі нову спадкоємницю BMW Isetta
AutoCentre
2024-10-15T14:16:56Z
Водіїв застерігають ні в якому разі не натискати цю "дуже небезпечну" кнопку
24tv
2024-10-15T13:36:59Z
На тести виїхав новий електрокросовер Cupra Raval
AutoCentre
2024-10-15T13:12:24Z
Дешевше 25 000 євро: стильний електромобіль для міста Microlino Spiaggina показали офіційно
AutoGeek
2024-10-15T13:00:54Z
Найменший і найдешевший кросовер Skoda показали за три тижні до прем'єри
Фокус
2024-10-15T13:00:27Z
General Motors показали електрифікований бронеавтомобіль нового покоління
Фокус
2024-10-15T12:15:34Z
Більше ретро: наймиліший електромобіль українського ринку Citroen Ami суттєво оновили
AutoGeek
2024-10-15T12:12:12Z
Грибний сезон в розпалі: де в Україні ростуть білі гриби і як їх обробляти
TSN
2024-10-15T15:18:33Z
Як варто смажити цибулю: несподіваний інгредієнт покращить її смак в тисячі разів
24tv
2024-10-15T15:03:35Z
Голодний чоловік хоче розлучення, бо дружина не вміє готувати: "Не може правильно тримати ніж"
TSN
2024-10-15T14:51:26Z
Більшість робить це неправильно: як використовувати кондиціонер для білизни в пральній машині
TSN
2024-10-15T14:36:50Z
Велика помилка: 5 речей, які ніколи не можна зберігати в ванній
GlavRed
2024-10-15T14:27:43Z
Гороскоп для Овнів на 2025 рік: що чекає
24tv
2024-10-15T14:12:52Z
Комусь - розлучення, комусь — примирення з обручкою: деяким знакам Зодіаку листопад обіцяє турбулентність у стосунках
Знай
2024-10-15T13:54:33Z
Перманентний маркер зникне з поверхонь: ось як його легко відмити
24tv
2024-10-15T13:45:17Z
Знають не всі: у чому різниця між стоком та секонд-хендом
GlavRed
2024-10-15T13:27:34Z
За два місяці хакери здійснили 30 спроб викрадення коштів з рахунків українських підприємств, — CERT-UA
Детектор М
2024-10-15T15:13:45Z
Японці представили наймилішого в світі робота для тих, хто не хоче відповідальності за тварин
24tv
2024-10-15T15:06:14Z
iPhone 18 отримає потужний 2-нм чип з 12 ГБ оперативної пам’яті
Portaltele
2024-10-15T15:01:41Z
У "Дії" з'явився сканер штрихкодів до сервісу "Національний кешбек"
VGorode
2024-10-15T14:54:31Z
Apple представила iPad mini 7 з чипом A17 Pro і підтримкою Pencil Pro
ITC
2024-10-15T14:52:32Z
Destiny: Rising – RPG шутер у всесвіті Destiny для мобільних пристроїв
ITC
2024-10-15T14:52:04Z
Ютубер створив робота, який грає в CS2 на рівні гравців
InternetUA
2024-10-15T14:46:25Z
Три відмінності знайде лише людина із "зором орла": на загадку дається 15 секунд
GlavRed
2024-10-15T14:39:36Z
Кембриджський університет «оживив» вимерлі види тварин за допомогою ШІ
InternetUA
2024-10-15T14:31:35Z
Український тренер назвав головну проблему Довбика у збірній
24tv
2024-10-15T15:12:48Z
Кваліфікація Євро-2025: збірна України U-17 завершила перший раунд поразкою від Бельгії
Football.ua
2024-10-15T15:10:10Z
Реал визначився з наступником для Анчелотті
24tv
2024-10-15T14:42:41Z
"Складно з кимось познайомитися": Марина Боржемська зізналася в проблемах із чоловіками
Фокус
2024-10-15T14:34:45Z
Буданов взяв участь у відкритті Всеукраїнського турніру з дзюдо
24tv
2024-10-15T14:21:25Z
"Повна нісенітниця": Романо спростував інформацію щодо потенційного завершення кар'єри Алаби
Football.ua
2024-10-15T14:12:36Z
Колишня Узелкова розповіла про рідкісні побачення з чоловіками і чому їй складно з ними знайомитися
TSN
2024-10-15T14:09:51Z
Усик зберіг лідерство в рейтингу боксерів незалежно від вагової категорії за версією The Ring
TSN
2024-10-15T14:09:06Z
Українські ветерани взяли участь у спортивних змаганнях в Іспанії Arnold Classic Europe
УкраинФорм
2024-10-15T14:03:15Z