MY.UAНовини
Фронтмен NAPEREXRESTI Максим Голосков – про службу в ЗСУ, музику та схожість з «Бумбоксом»
Фронтмен NAPEREXRESTI Максим Голосков – про службу в ЗСУ, музику та схожість з «Бумбоксом»

Фронтмен NAPEREXRESTI Максим Голосков – про службу в ЗСУ, музику та схожість з «Бумбоксом»

У вересні гурт NAPEREXRESTI випустив трек «На повторі», який в мережі взялися порівнювати з музикою «Бумбокса». Фронтмен гурту Максим Голосков зізнається: все вийшло випадково.

В інтерв’ю Коротко про Максим Голосков розповів про свою музику, як вирішив піти служити в ЗСУ, чи вдається нині писати пісні та як шукає себе у творчості і житті.

Одне слово може допомогти людині знайти своє життя

- Максиме, гурт NAPEREXRESTI ви створили якраз незадовго до повномасштабної війни?

- Ні, NAPEREXRESTI почав існувати вже після року війни. Спочатку ми називалися «Перша столиця».

NAPEREXRESTI - це проєкт, який в принципі і був створений з позиву того, щоб залишатися живими в такий непростий час. Нас це реанімувало. Мені, як творчій людині, це було просто необхідно. Владу так само (Владислав Синенко – другий учасник гурту. – Авт.).

Перший трек «Ловимо момент» ми випустили 28 серпня 2023 року. Цю дату можна вважати днем народження нашого гурту. Історія, яка розказана в кліпі, коли музика рятує помираючу людину в реанімації, - це і про нас.

- Чому ви змінили назву?

- Ми відчували, що щось не так. Назву NAPEREXRESTI ми шукали більше року. Адже одне слово дійсно може допомогти людині знайти своє життя. Ми познайомилися з Владом на перехресті у Харкові ще до повномасштабної війни.

- І ви одразу почали співпрацювати?

- У перший же день після знайомства ми вже були десь на дахах міста і грали на гітарі. Я одразу відчув, що людина, яка створює музику на гітарі, це моя людина. Почав наспівувати свої старі вірші на мелодії, які придумував Влад. Так і почала зароджуватися наша музична співпраця.

- Війна застала вас у Харкові?

- Так. Ми з Владом тоді скооперувалися з друзями. Волонтерили спочатку у Харкові. Діставали і купували ліки людям, які їх потребували. У мене інстаграм просто розривався. Сотні повідомлень на день, що потрібна допомога, і ми допомагали всім, як могли.

У нас була розбита машина, тому доводилося навіть пішки ходити багато кілометрів, щоб доставити ліки. Пам’ятаю, як Влад купував людям їжу, бо їжі не вистачало.

Харків був як єдина сім'я. Був в шоці, наскільки харків’яни, та й всі українці, сильні. Хоча тоді навіть ще не міг зрозуміти, що відбувається.

- Сподіваюся, що й тепер у нас вистачить мудрості не сваритися там, де немає причини.

- Коли з'являється нова темрява, в ній можна побачити нові зірки. Тому ти цінуєш тих людей, які завжди залишаються єдиною родиною, продовжують допомагати, боротися, як і на початку війни.

Спочатку два місяці готувався, а потім вже пішов до армії

- А коли ви вирішили піти служити в ЗСУ? 

- Напевно, декілька тижнів я просто дивився в стіну і не розумів, що відбувається у моїй свідомості. Війна в якомусь сенсі розхитала мою нервову систему. Мова не про те, що я став якимось неадекватом. Це було несприйняття, нерозуміння того, як таке можливо.

Були різні думки: куди йти, що робити. Насамперед, дякую моїм друзям, з якими ми це обговорювали. Бо спочатку рвався виконувати бойові завдання. Віддаю величезний респект кожному хлопцю, який в цю секунду захищає нас зі зброєю.

- Багато людей у війську взагалі не були дотичними до військової справи. Як у вас було з підготовкою? 

- Я просто спортивна людина по життю, завжди займався спортом. У мене велике акторське минуле, а підготовка до ролі потребує величезної віддачі. Тому за роки акторської роботи, не будучи військовим, вже знав якісь моменти з військового життя. Колись у мене навіть була роль кілера, тому я займався з професійними снайперами.

Не знаю, як в кого, а в мене була непогана підготовка і вже безпосередньо в армії. Але до того, як піти служити, я ще й сам проходив бойову підготовку.

- Навчалися самі для себе?

- Так. Це було необхідно ще й психологічно. Спочатку два місяці готувався, а потім вже пішов до армії. Моя робота пов’язана із забезпеченням військових, не можу про це розповідати.

І не хочу присвоювати собі якісь звання, що я супер-пупер спецназ. Могло таке статися, але, напевно, доля повернулася так, як потрібно, бо величезна частина мого мозку, душі, серця все ж таки належить музиці. І я дуже вдячний, що в мене вийшло залишитися собою. У мене прекрасні побратими, командири. Вони підтримують мою музичну творчість, і це круто, що так складається.

Максим Голосков каже, що йому вдається знаходити час в армії для творчості. Фото: Instagram.com/maks_golos/

Відчуваю себе живим лише тоді, коли пишу

- Вам вдається щось писати на службі? Є на це натхнення?

- Моє життя розділилося на дві смуги. Є служба, армія, військові завдання, а є творчість. Іншого більше не існує. Тому весь вільний час присвячую саме творчості. Дякую моїм начальникам, командирам за те, що в мене знаходиться такий час.

Чесно кажучи, я себе відчуваю живим лише тоді, коли пишу, коли бачу божевільний відгук на нашу нову пісню. Це неймовірний кайф. Ти відчуваєш, що це ти. Бо іноді здається, що ти десь себе загубив, наче здав в оренду в якомусь сенсі, а з музикою повертаєшся до себе.

- Ваша нова пісня «На повторі» дуже схоже на «Бумбокс». У відгуках в ютубі, в інстаграмі підписники теж пишуть, що враження таке, наче текст читає Андрій Хливнюк. Надихалися «Бумбоксом»?

- Скажу від чистого серця: я не надихався «Бумбоксом». Так вийшло випадково. Не було стратегії зробити це спеціально. І це прикольно, не бачу в цьому нічого поганого, людям подобається.

- Але ностальгію у людей викликали.

- От в цьому і кайф! І ця пісня має круті відгуки. Ми вже готуємо новий трек. Впевнений, він розірве в хорошому сенсі серця і розум людей.

- Я так розумію, коли у вас відпустка - ви теж пропадаєте лише на студії?

- Так, це правда. Увесь мій вільний час присвячений NAPEREXRESTI. Тому коли відпускають, маємо змогу щось позаписувати на студії. Це великий труд, і фізичний, і емоційний.

- Чим займається Влад, коли ви на службі?

- Влад багато пише музики. Наскільки я знаю, у нього батько - військовий, він допомагає його бригаді.

Я завжди надихаюся музикою, яку створює Влад. Тоді вже розумію, якою повинна бути пісня, і пишу текст.

- Зараз ви максимально зосереджені на NAPEREXRESTI, але ви і актор, і режисер, у вас була театральна майстерня у Харкові. Це все на паузі?

- Так, з початком війни це все, на жаль, зупинилося дуже різко, в один жахливий момент. Багато акторів роз'їхалися, хтось - в армії. Театр – це важка колективна праця. Тому говорити нині про театр - це наче розповідати про привида, його наче й не існувало.

Ми об'їздили дуже багато міст з нашими виставами. У нас були дійсно круті авторські вистави, не побоюсь цього слова, людям вони дуже подобалися. Але наразі це неможливо повторити, бо зібрати цих акторів дуже важко.

Для актора один день не роботи над собою – це два дні назад. Скільки днів назад вже пішло?

- Хотіли б колись знову повернутися до театру?

- Все ж таки я зробив свій вибір – мені ближче музика. Не знаю, чи повернуся колись до вистав. Може, як режисер, бо є до цього пристрасть в серці.

А зараз хочеться створювати музику, і музику в різних жанрах. Через музику набагато легше подарувати людині катарсис, ніж через виставу в театрі, бо більше людей може тебе почути.

- Власне, й зараз ваші пісні різножанрові.

- Кожен митець завжди знаходиться в пошуку. Ми розуміємо, що знайдемо свою нішу. А нині не боїмося давати людям і хіп-хоп, і альтернативу, і попсу. Це прикольно.

Тільки недавно став думати про себе

- Вам, як молодим музикантам, наскільки важко пробиватися в музичній індустрії?

- Це дійсно важкий шлях, бо зараз виходить дуже багато пісень як у зіркових артистів, так і в початківців.

Ми декілька років билися за те, щоб отримувати відгуки від слухачів. І це потихеньку в нас виходить. У мене ніколи не було думки, щоб зупинитися. Я заради цього живу. Якщо ти відчуваєш, що це твоє, роби. Не зупиняйся ніколи.

Наша пісня «На повторі» звучить на багатьох радіостанціях. Ми рвемо інтернет. Ми, як кажуть, ноунейми, люди, яких ніхто не знав, - в топ-5 Shazam поруч з Yaktak, Klavdia Petrivna. Ми трималися в топ-13 YouTube. Я називаю ці числа для того, щоб люди розуміли, що це вже певні досягнення.

Треба лізти всюди, старатися, дивитися на те, що подобається більше людям, що тобі в собі не подобається, виправляти ці моменти. Це велика робота над собою.

Але, повертаючись до вашого питання, складно чи не складно… Якби це було легко, то, напевно, всі були б зірками, і це було б дуже добре.

- Комусь просто вдається швидше, комусь легше, комусь складніше.

- Це правда. На початку війни, мені здається, було легше пробитися. Бо підтримка всіх українських виконавців була божевільна. Ми записали пісню «Лелека», наживо, просто гітара і мікрофон, і зібрали в інстаграмі майже мільйон переглядів. Люди репостили, писали, що ця пісня їх підтримує, нас підтримали багато зірок.

І я зрозумів, як сильно музика може тебе мотивувати - вставати, бігти, допомагати, боротися за життя.

Зараз дуже багато з’явилося музикантів, тому це праця – знайти свого слухача. Але все можливо.

- До речі, а побратими просять вас щось пограти, поспівати?

- Взагалі вони всі в тік-тоці сидять, дивляться, читають коментарі і сміються.

- Що в вас змінилося, якщо порівняти з початком війни?

- Я іноді не знаю, як відповідати на питання зараз. Єдине, що можу сказати, - я тільки недавно став думати про себе. Замислюватися над тим, а навіщо ти живеш, який для тебе сенс життя, чого ти хотів з дитинства, чи готовий ти померти в цю секунду, за що, нащо, за кого, чи хочеш жити…

- Що стосується змін… Колись, з огляду вашого інстаграму, ви захоплювалися Єсеніним. Що тепер думаєте?

- Це все відсіялося. Я навіть забув про ці дописи. Не читаю вже Єсеніна, не дивлюся російське кіно, не слухаю російську музику. Мені не те що не цікаво, мені це навіть огидно.

- Яка у вас нині головна мета у житті?

- Це музика. Хтось мріє про багатство, сім'ю, дітей, машини, а у мене мрія - бути почутим, бути своїм серед своїх.

Я не хочу нікуди виїжджати зі своєї країни. Люди, які ходять по цій землі, парки, лавочки – це все моє, рідне. Хочу, щоб нашу музику слухали від Львова до Криму.

Теги за темою
музыкаЗвезды
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
"Должны протрезветь": в Кремле отреагировали на "план победы" Зеленского
Фокус
2024-10-16T11:48:17Z
Скандал вокруг смерти комбата Игоря Гриба: выяснились жуткие подробности
Апостроф
2024-10-06T14:06:33Z
"Об этом все помалкивают", - Жданов – о тревожном звоночке, от которого зависит дальнейший ход войны
Новости Украины
2024-10-14T20:18:23Z
Пригрозил обвалить нефть до $50 и отказался ехать к Путину на саммит БРИКС: подробности демарша саудовского принца
Новости Украины
2024-10-15T18:33:48Z
Одним представлением плана победы все не закончилось: с кем Зеленский провел двухчасовой разговор
Comments UA
2024-10-16T12:16:53Z
«Суд так суд»: Безуглая ответила на заявление Александра Федиенко о намерении подать в суд
Апостроф
2024-10-16T12:00:16Z
Путин будет в шоке: такого он от своих военных точно не ожидал
Comments UA
2024-10-13T06:03:26Z
В Сухопутных войсках ВСУ объяснили, почему Ляшко стал комбатом
Комсомольская правда
2024-10-15T12:27:03Z
ЦНС: Россияне придумали новое название для оккупированных территорий Украины
ZN UA
2024-10-15T20:36:55Z
Неодетая мать отец-алкаш: в сети появились фото сватов Королевой и Тарзана
GlavRed
2024-10-11T16:37:40Z
Где сейчас и чем занимается во время войны "Тамбовский волк" из "Квартала" Валерий Жидков/Что известно о творческой и личной жизни юмориста
Апостроф
2024-10-10T10:48:12Z
Российская певица двухтысячных впала в кому после попытки суицида
Comments UA
2024-10-02T20:15:54Z
Аль Пачино пережил клиническую смерть: он рассказал, что видел по ту сторону
Comments UA
2024-10-07T10:51:49Z
Елена Кравец рассказала о "начале романа" с Брэдом Питтом/Романтика с актером случилась во сне
Апостроф
2024-10-16T12:00:20Z
Бывший гитарист Оззи Осборна Джейк Ли ранен в Лас-Вегасе
Корреспондент
2024-10-16T10:54:58Z
"Каза! Хоть бы сказала" Даша Астафьева набросилась на "почти замужнюю" Лесю Никитюк/Украинские звезды бурно отреагировали на романтические отношения телеведущей
Апостроф
2024-10-07T16:00:28Z
54-летняя Ума Турман в элегантном костюме появилась на популярном шоу
Фокус
2024-10-10T10:42:33Z
Замужняя Тоня Матвиенко впервые отреагировала на слухи о романе на стороне с известным певцом
TSN
2024-10-10T11:51:51Z
"Только чудо может спасти": генерал предсказывает катастрофу на фронте
Comments UA
2024-10-08T21:18:32Z
Украинка пыталась сделать клизму 6-месячной крошке термометром, хирурги не поверили своим глазам
Знай
2024-10-11T20:30:09Z
Украинцы обомлели от новой рекламы Третей штурмовой на улицах украинских городов: "Наша семья выглядит так"
Знай
2024-10-15T18:36:18Z
Украинцев начнут вызывать в суд: будут выбирать вслепую, за неявку – непосильные штрафы
Знай
2024-10-09T18:21:37Z
Украинцы смогут получить ваучеры на обучение: Правительство приняло новый законопроект
Comments UA
2024-10-16T12:19:59Z
Сексуальное насилие во время войны: официальные данные не отражают реальную ситуацию
Comments UA
2024-10-16T12:18:44Z
В Польше возмутились на украинцев, которые отдыхают в элитных отелях и ездят на дорогих авто
Comments UA
2024-10-15T19:09:20Z
ВСУ контратакуют на Курщине - Зеленский
Корреспондент
2024-10-14T16:58:16Z
Стало известно, каким образом в Украине хотят до конца года мобилизовать 200 тысяч человек
Comments UA
2024-10-13T04:42:34Z
Владелец Каховской ГЭС отказался от иска к России: в "Укргидроэнерго" объяснили причину
Фокус
2024-10-15T18:27:28Z
Пенсионерам старше 70 лет увеличат выплаты: условия и суммы
Знай
2024-10-06T13:36:26Z
Такого дна в РФ еще не было: с чем смирились российские власти
Comments UA
2024-10-15T12:26:05Z
Минус 30 грн в чеке: супермаркеты резко снизили цены на селедку, скумбрию и карпа
Знай
2024-10-11T20:12:50Z
Украина вернулась в список наименее экономически свободных стран
Корреспондент
2024-10-16T12:21:49Z
Старт отопительного сезона: где в Украине уже запускают теплоснабжение
Comments UA
2024-10-16T12:06:00Z
Картофель в Украине продолжает бить ценовые рекорды: как изменились цены
Хвиля
2024-10-15T18:27:37Z
Цены заоблачные: почему зимой картофель подорожает до 55 грн за килограмм
Comments UA
2024-10-08T16:27:57Z
Россияне атаковали энергообъекты в трех областях
Корреспондент
2024-10-10T08:55:20Z
Два месяца боев в Курской области: подсчитаны потери Украины и России
Comments UA
2024-10-06T12:00:10Z
Работал на врага: в Николаеве задержан информатор, который наводил ракеты на город
Comments UA
2024-10-15T12:40:21Z
Россияне массово сдаются в плен: военный назвал причину
Comments UA
2024-10-15T12:27:57Z
Солнца не ждать? Синоптики дали прогноз на новую рабочую неделю в Украине
UAToday
2024-10-06T20:30:20Z
Оккупанты дронами атаковали Херсонскую область: женщина получила ранение
ZN UA
2024-10-16T12:16:23Z
Успехи РФ ужасают: в 2024 году оккупированные территории увеличились в разы
Comments UA
2024-10-16T11:45:54Z
"Это караул", — предатель Царев подсчитал, сколько времени понадобится армии РФ на захват Донбасса. ВИДЕО
Новости Украины
2024-10-09T18:54:17Z
В Киеве на Осокорках после реконструкции откроется современная амбулатория
Апостроф
2024-10-15T15:03:23Z
Новые громады объявили о принудительной эвакуации: что говорят власти
Comments UA
2024-10-15T12:57:05Z
Что вызывает "мушки" перед глазами: возрастные изменения или серьезная опасность
Знай
2024-10-13T17:21:25Z
В каком возрасте стоит бросить курить: отказ от вредной привычки поможет прожить намного дольше
Фокус
2024-10-10T12:57:30Z
Сезон простуд: 7 напитков, которые повысят иммунитет этой осенью
Фокус
2024-10-15T12:30:49Z
Медики бьют тревогу из-за детей: на что обратить внимание
Знай
2024-10-10T20:51:32Z
Раскрыли опасность волчанки: ученые выяснили, как именно распространяется болезнь
Фокус
2024-10-16T11:52:26Z
Гигиена очень важна: врачи поместили под микроскоп палец человека
Фокус
2024-10-16T09:25:15Z
«Делайте это каждый день»: врач выбрал лучшее упражнение, которое продлевает жизнь
Marie Claire
2024-10-12T03:00:53Z
Как вывести пятна от красного вина с разных видов ткани: полезные лайфхаки/Чем раньше вы начнете спасение ткани, тем больше у вас будет шансов
Апостроф
2024-10-16T08:12:30Z
«Как снять напряжение и боль в ногах после рабочего дня в офисе?»
Marie Claire
2024-10-16T04:01:59Z
Украинского военного поймали на "горячем": теперь ему грозит тюрьма
Политека
2024-10-15T18:03:11Z
Под Киевом произошел взрыв в многоэтажке
Корреспондент
2024-10-10T11:48:33Z
В Сумах произошли взрывы
TSN
2024-10-06T20:21:01Z
Под Кривым Рогом произошло землетрясение магнитудой 3,3 балла: подробности
Фокус
2024-10-08T22:06:27Z
В Борисполе на железнодорожном вокзале ребенка поразило током
Апостроф
2024-10-16T11:36:52Z
Под Москвой произошел пожар на военном аэродроме
Апостроф
2024-10-16T11:33:54Z
Дрон атаковал военное училище в Москве: подробности с ВИДЕО
Новости Украины
2024-10-06T14:13:58Z
Во Львове 18-летняя девушка как маньяк расправилась с мужчиной
TSN
2024-10-10T11:51:31Z
В Киевской области и Одессе задержали поджигателей военных авто
Корреспондент
2024-10-10T10:48:39Z
Удивительно свежий и вкусный: рецепт восточного салата из красной капусты
Фокус
2024-10-10T19:21:56Z
Как правильно хранить чеснок на зиму, чтобы он остался свежим: полезные советы
Политека
2024-10-12T14:42:11Z
Любовный гороскоп для всех знаков Зодиака на неделю с 7 по 13 октября 2024 года
Фокус
2024-10-06T19:15:34Z
Вкусный домашний хлеб: "МастерШеф" дала упрощенный рецепт чиабатты
Политека
2024-10-16T12:03:09Z
Краков попросил польское правительство установить в городе туристический сбор
Комсомольская правда
2024-10-16T11:40:18Z
Осенний десерт за 15 минут – рецепт простой выпечки от Эктора Хименеса-Браво/Вкус детства!
Апостроф
2024-10-16T11:21:48Z
Shade Brows: что такое «пудровые брови» и почему о них мечтают все модницы
Marie Claire
2024-10-16T11:01:14Z
Правда ли, что рожденные на стыке двух знаков Зодиака — счастливчики
Marie Claire
2024-10-16T10:01:38Z
Найдите оленя в зимнем лесу: это по силам людям с орлиным зрением/На задание отводится всего 8 секунд!
Апостроф
2024-10-16T09:06:56Z
SpaceX вывела на орбиту 43 интернет-спутника Starlink
Корреспондент
2024-10-15T12:33:25Z
Проще не стало: ученые узнали первичное происхождение японцев, однако есть нюанс
Фокус
2024-10-15T12:42:34Z
Крупнейший шторм в Солнечной системе: таким Большое красное пятно на Юпитере еще не видели
Фокус
2024-10-04T07:45:54Z
Иран нашел способ заставить Кремль расплатиться за поддержку в войне против Украины
Новости Украины
2024-10-13T05:57:07Z
На подходе модули памяти Kingston FURY Renegade DDR5-8200 стандарта CUDIMM
Overclockers
2024-10-16T12:15:42Z
73 моделі смартфонів Xiaomi, Redmi та Poco отримають Android 15
Portaltele
2024-10-16T12:07:13Z
Эксперт рассказал, какие преимущества может дать Украине налаживание сотрудничества с учеными, выехавшими за границу
ZN UA
2024-10-05T07:22:19Z
Укрпочта кардинально изменит функционал мобильного приложения
Хвиля
2024-10-09T15:39:36Z
Официально: Роскомнадзор приступил к блокировке Discord в России
GameMag
2024-10-08T19:46:10Z
Кличко "культурно послал" за вопрос о бывшей невесте: что не так с Панеттьери
Новости Украины
2024-10-15T16:54:02Z
Звезду мирового футбола Мбаппе обвинили в изнасиловании – СМИ
ZN UA
2024-10-15T18:21:15Z
Украинский чемпион мира Беринчик будет защищать титул в андеркарде реванша Усика и Фьюри
ZN UA
2024-10-05T08:55:06Z
Свитолина показала, как отпраздновала день рождения дочери
Корреспондент
2024-10-16T10:12:30Z
Атлетку выгнали из Олимпиады за ненадлежащее поведение: теперь она начала карьеру на сайте для взрослых
Comments UA
2024-10-16T09:30:11Z
Чувствую гордость: Забарный резюмировал октябрьские матчи сборной Украины
Корреспондент
2024-10-16T08:48:20Z
Вячеслав Узелков рассказал о состоянии здоровья и инвалидности
Комсомольская правда
2024-10-16T07:30:13Z
Лига наций: Польша и Хорватия устроили голевую феерию, Португалия не осилила Шотландию
TSN
2024-10-15T23:12:07Z
Вячеслав Узелков сообщил, что получил статус человека с инвалидностью
Фокус
2024-10-15T20:06:55Z
Придется привыкать: водителям приготовили много сюрпризов в страховании авто
Знай
2024-10-05T02:51:43Z
"Автомобиль с крылышками": что за необычный дорожный знак заметили на дорогах
GlavRed
2024-10-16T09:28:31Z
Рассекречен новый дешевый электромобиль от General Motors для семьи
Фокус
2024-10-16T08:31:52Z
Суперкар для семьи: в Украине создали сверхмощный универсал Audi
Фокус
2024-10-16T07:45:22Z
Создали первую в мире батарею сверхбыструю "из кремния": заряжается за 8,5 минут
Фокус
2024-10-15T16:06:03Z
Команда "Формулы-1" показала дешевый электрокар по цене Logan
Фокус
2024-10-15T16:00:40Z
Мировые продажи электромобилей выросли на треть
Корреспондент
2024-10-15T15:15:55Z
Hyundai презентовала доступный электрокроссовер для бездорожья
Фокус
2024-10-15T13:57:32Z
Первый электромобиль Cadillac Escalade подорожал в 4 раза за считанные минуты
Фокус
2024-10-15T09:57:54Z