Суп пюре з гарбуза: 4 рецепти
Гарбузовий суп варять по-різному — з вершками або без них, із картоплею, крупою, на одному гарбузі.
Пропонуємо 5 осінніх рецептів супу-пюре з гарбуза
Гарбузовий крем-суп з вершками на курячому бульйоні
Це, напевно, один з найсмачніших осінніх супів-пюре з гарбуза з пряними травами, часником та вершками.
Інгредієнти:
- Курячий бульйон - 6 склянок
- Сіль - 1,5 ч.л
- Гарбузове пюре - 4 склянки.
- Нарізана петрушка - 1 ч. л
- Очищена і нарізана цибуля - 1 склянка.
- Нарізаний чебрець - 1/2 ч.л
- Очищений і нарізаний часник - 1 зубчик
- Жирні вершки - 1/2 склянки.
- Чорний перець горошком - 5 шт
Приготування:
- Нагріти бульйон, додати сіль, гарбузове пюре, цибулю, чебрець, петрушку, часник та перець.
- Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та варити протягом 30 хвилин, не накриваючи.
- Подрібнити суп у пюре за допомогою блендера. Довести до кипіння ще раз.
- Після цього зменшити вогонь до мінімуму та варити ще 30 хвилин, не накриваючи.
- Додати вершки, прогріти. Смачного.
Гарбузовий суп-пюре з кокосовим молоком
Пропонуємо спробувати цей трохи екзотичний гарбузовий суп на кокосовому молоці
Інгредієнти:
- Гарбуз, очищений та нарізаний - 1,2 кг
- Вода - 10 чашок.
- Кокосове молоко - 1/4 чашки.
- Зелена цибуля, нарізана - 2 стебла.
- Пластівці червоного перцю - 1/4 ч.л
- Помідор, очищений та нарізаний - 1 шт.
- Часник, очищений та нарізаний - 1 зубчик.
- Суміш приправ - 1/4 ч.л
- Сіль на смак
Приготування:
- Воду довести до кипіння.
- Помістити гарбуз у каструлю, додати сіль та зменшити нагрівання.
- Додати решту інгредієнтів, крім приправ і кокосового молока. Накрити каструлю і варити близько 20 хвилин до м'якості гарбуза.
- Зняти з вогню та збити блендером.
- Додати кокосове молоко та прянощі і варити на слабкому вогні протягом 5 хвилин.
- Зняти з вогню і подавати разом із хлібом або грінками.
Суп з гарбуза та цвітної капусти
Рецепт чудового осіннього супу з сезонних овочів на курячому бульйоні.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста - 1/2 головки.
- М'якота гарбуза - 400 г.
- Морква - 1 шт.
- Курячий бульйон - 1,5 л.
- Вершки - 100 мл.
- Каррі - 1/2 ч.л
- Сіль на смак.
Приготування:
- Курячий бульйон довести до кипіння.
- Гарбуз та моркву почистить, нарізати кубиками, цвітну капусту розділити на суцвіття. Додати овочі в бульйон і варити 15-20 хвилин до м'якості.
- Вийняти овочі із супу, подрібнити у блендері, потім викласти назад у каструлю.
- Додати каррі, сіль та прогріти суп.
- Подавати, додавши у тарілку вершки та соус песто.
Гарбузовий суп-пюре з нутом
Інгредієнти:
- М'якота гарбуза - 200 г
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 3 зубчики.
- Консервований горох нут - 1 склянка. Можна використовувати звичайний нут, замочивши його на ніч у воді і відваривши його до м'якості.
- М'ясний бульйон - 250 мл
- Мускатний горіх - 1/4 ч. л
- Мелена зіра - 1/4 ч.л
- Куркума - 1/4 ч. л
- Сушений естрагон - 1 ч. л
- Оливкова олія - 2 ст.л
- Сіль, перець на смак
Приготування:
- Гарбуз нарізати невеликими кубиками, відварити до готовності.
- Цибулю та часник очистити та дрібно нарізати. На оливковій олії обсмажити цибулю та часник.
- Додати гарбуз, потушити пару хвилин, потім всипати відварений горох нут, приправити та готувати, помішуючи, 2 хвилини.
- Влити бульйон, посолити, поперчити та готувати на невеликому вогні ще пару хвилин.
- Збити отриману масу у блендері.
- Смузі з гарбуза - смачний напій для схуднення
- Найсмачніша гарбузова каша: як зварити страву з рисом, пшоном на молоці, на воді
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала