MY.UAНовини
Огляд Diablo IV Vessel of Hatred. Новий початок, який розчарував
Огляд Diablo IV Vessel of Hatred. Новий початок, який розчарував

Огляд Diablo IV Vessel of Hatred. Новий початок, який розчарував

Diablo IV Vessel of Hatred має відкрити нове дихання для гри та продовжити історію падіння, чи піднесення Мефісто. Чи вийшло у розробників збагатити гру новим контентом та цікаво продовжити історію оригінальної гри зараз розкажемо в огляді доповнення Vessel of Hatred для Diablo 4.

Diablo IV Vessel of Hatred
1199 грн.

Плюси:

Новий контент, нові механіки, нова прогресія

Купити в BattleNet

Мінуси:

Сюжет та підхід до його промоції.

Купити в BattleNet
8.5/10
Оцінка ITC.ua
Відключайте рекламу - підтримуйте ITC!

Зміст

  • 1 Тільки початок
  • 2 Духонароджений
  • 3 Ексклюзив
  • 4 Новий погляд

Тільки початок

Diablo IV Vessel of Hatred принесло занадто багато змін, тому що б огляд не перетворився на переказ пачноуту, я детальніше розповім лише про основні моменти, яких виявилося чимало. Впевнений, багатьох цікавить продовження сюжетної лінії, тому почну з неї.

Без мінорних спойлерів основної гри неможливо описати зав’язку доповнення, тому майте на увазі. Але більше аніж самі розробники, я розповідати не буду.

Після перемоги над Ліліт Нійрель з каменем душі та Мефісто вирушають край за очі, Мефісто в бажанні звільнитися, а Нійрель — знищити Первинне зло. Проблемою стало те, що конкретно цей камінь душі, в який сховано Мефісто, не призначений для Первинного зла, а тому його скверна частково проникає в наш світ заподіюючи шкоду навколишній фауні, флорі та населенню Санктуарію. Деякі наслідки цих діянь ми бачили у CGI-трейлері грі.

В Соборі Світла теж відбулися зміни. Преподобна матір Права вижила після битви у пеклі, але владу у Соборі захоплює Урівар, ще один герой війни якому невідоме поняття компромісу. Він відкриває полювання на Нійрель, а нашим завданням стає випередити воїнів Світла та врятувати бідну дівчину від церкви та вирвати з рук демона, який поступово захоплює її розум.

Початок нового розділу динамічний та інтригує, а потрапляння в Наганту неочікуване та цитує початок основного сюжету гри. Проте в середині сюжет починає провисати, а персонажі, які здавалися цікавими на початку, взагалі зникають до практично фіналу. Як і в основній грі арка Собору Світла, цього разу з Уріваром, розкрита найслабше, хоча персонаж цікавий.

Те, як розвивається і куди приходить основна сюжетна лінія мені скоріше сподобалося, чим ні. Нам постійно нагадають, що Мефісто один із Первинних зол, що його можливо лише ув’язнити та багато інших лорних моментів про які фанати серії давно обізнані. Також не обійшлося без натяків на повернення його братів колись у майбутньому. І тут постає, мабуть, єдине розчарування, це класична помилка «очікування та реальність».

Ще до виходу гри розробники анонсували щорічний вихід нових доповнень, тож багатьом стало цікаво, як саме розвиватиметься сюжет гри? Обрана концепція оповіді багатьох гравців, в тому числі й мене розчарувала. В першу чергу в цьому заслуга PR-відділу гри. Очікували якщо й не фінал саги сімейства Ненависті (Мефісто це аспект Ненависті), то хоча б його половину. 

Vessel of Hatred сприймається як перша серія нового сезону серіалу, хоч і доволі велика. 

Якщо абстрагуватися від очікувань, то фінал проводить по красивій локації, має кілька цікавих сюжетних поворотів та дає хороший зачин на майбутнє з поверненням ключових персонажів оригінальної гри.

Але ми знову повертаємося до планів випускати по одному доповненню щороку. Diablo IV має в перспективі прожити 7-10 років, і якщо автори хочуть розтягнути всю арку Ліліт та Мефісто протягом цих років, велика ймовірність що історія перетвориться на жуйку, яка втратить смак вже на середині шляху. А цього дуже не хочеться.

Якщо ви вже проходили основну кампанію, то, як і раніше, новоствореним персонажем її можна пропустити й одразу перейти до нового Розділу в цій історії. По тривалості пройти сюжет у мене вийшло за приблизно 8 годин на рівні складності Hard з рідкісними відволіканнями на квест Найманця та підземелля.

Духонароджений

Зіштовхнувшись з породженнями скверни сліди приводять нас до Наганту — колись закритої від світу локації, яка стала епіцентром зараження. За розміром Наганту приблизно як Скосглен, але візуально є самостійним біомом, що не обмежується тільки джунглями. Крізь весь Наганту тонкою ниткою проходить тема духів. Духи вплетені в мітологію регіону, щільно пов’язані з основним сюжетом доповнення, а також є наративним ґрунтом для нового класу — Духонародженого (Spiritborne).

Духонароджений має підтримку чотирьох духів: ягуара, орла, горили та губоногого. Спірітборн змінює сприйняття уніфікованих класів. Якщо ви почали грати за Варвара, ви не зможете перетворити його у Розбійника чи навпаки. Духи дають можливість гнучко пристосувати клас до вподобань гравця, від стрімких Ягура та Орла до повільнішого танка, якого підтримує дух Горили. Авжеж різниця не така суттєва як між згаданими класами Розбійника та Варвара, але духи та їх комбінації роблять Спірітборна найгнучкішим з усіх наявних архетипів.

Залежно від обраного білда клас відчувається як Розбійник або Монах, чи Знахар з попередньої гри. При чому він не копіює їх, а саме що відчувається в окремих його елементах.

Не оминула Духонародженого й класична «хвороба» нового класу — він надто виділяється з поміж інших класів і до перших суттєвих нерфів лишатиметься найпотужнішою силою у грі. Це не те що б було великою проблемою, бо в іграх Blizzard, та й інших розробників, нові класи трішки кращі за вже наявні, особливо якщо доступ до нього платний. Впевнений, з наступним сезоном нас чекає вирівнювання, але поки що, грати за Спірітборна весело та цікаво, а це найголовніше.

Ексклюзив

Окрім нового регіону та класу, власники розширення отримали кілька нових механік та ексклюзивний контент. Почну з Найманців. Одночасно допомагати можуть два найманці, перший це допоміжний НІП, який супроводжує нас Санктуарієм, другий виконує функцію додаткової здібності. В першому випадку найманець діє автономно. Він має свої рівні, які тут називаються Рапортом, а також маленьку гілку талантів та пул здібностей які використовує на власний розсуд. 

У другому випадку ми можемо обрати іншого найманця який буде з’являтися на підмогу у конкретно заданий момент та використовувати конкретну свою здібність. Ця механіка називається Підкріпленням. Наприклад, коли я активую ультимативну здібність найманець згортає усіх ворогів до купи. Здібності мають свій кулдаун, а загалом можна обрати з семи здібностей та дев’яти умов, коли вона буде застосована.

З підвищенням рівня Рапорту найманець відкриває нові здібності, очки для гілки талантів, а також дає ящик з ресурсами чи предметами, та спеціальну валюту, що витрачається в магазині найманців. Там продаються легендарні предмети, аспекти та набори ресурсів для виклику босів та поліпшення спорядження. Не раджу ігнорувати цей магазин, бо предмети там дійсно цінні, особливо на перших етапах гри. Кількість пропозицій збільшується зі зростанням рівня усіх найманців.

Якщо грати в групі з іншими гравцями, то Найманець стає недоступним, але лишається підкріплення.

 Першого найманця отримуємо по сюжету. Ще для трьох потрібно виконати спеціальні квести, які розкривають історію та характер цих найманців. Завдання не дуже довгі та загалом цікаві та навіть маю свої катсцени на рушію гри.

Найманці не замінюють повноцінного напарника, але непогано підсилюють героя. Особливо корисні можуть бути здібності Підкріплення, які в синергії з нашими здібностями пришвидшують винищення нечисті. 

Другою ексклюзивною механікою є Руни, які переїхали з легендарної Diablo 2. Вони є двох типів: заклику та ритуалу та працюють у парі. Перші за виконання конкретних дій, наприклад, використання Ухилення, дають конкретну кількість Підношення (наприклад 50). Руна ритуалу активує конкретний ефект, коли кількість Підношення досягне потрібної суми. 

Наприклад, руна QAX активується при досягненні 400 Підношення, використовує всю наявну ману (чи інший класовий ресурс) і збільшує шкоду від наступного таланту на 100%. А легендарна руна YUL дає 50 Підношення кожного разу, як ми використовуємо здібність з кулдауном.

Руни вставляють у комірки для каменів і не завжди є доцільним вибором. Хоча для деяких білдів конкретна комбінація рун може давати хороші бонуси. Також велика кількість рун активують поліпшені таланти інших класів, наприклад, Decrepify некроманта чи Frost Nova чаклуна.

З нового та ексклюзивного контенту для власників доповнення це два типи підземель: Підземка міста Кураст та Темна Цитадель. Підземка — перероблена та поліпшена версія Ґаунтлета (The Gauntlet). Вона має три квартали, по суті біоми, які відрізняються зовнішнім виглядом та фінальними босами. Але головне, що на відміну від Ґаунтлет, підземка кожного разу генерується випадково. Завдання за відведений час зібрати чотири рівні підношення, вбиваючи монстрів та активуючи спеціальні вівтарі.

Забіг можна модифікувати Даниною та Угодою. Вони збільшують винагороду, але застосовують штрафи до початкового часу та бонусного, який нараховується за вбивство спеціальних мобів.

Підземка значно цікавіша та веселіша за Ґаунтлет, та й винагороду дає хорошу, навіть без додаткового ускладнення.

Найцікавішим нововведенням є Темна Цитадель. По суті це рейд для чотирьох гравців. Цитадель є виключно кооперативною, це означає, що для її проходження потрібно як мінімум два гравці. Таке обмеження в першу чергу зумовлене механіками босів та деяких локацій. При чому якщо з локаціями необхідність двох гравців інколи виглядає штучною, на кшталт одному гравцю потрібно тримати кнопку натиснутою, що б інший гравець пройшов у наступну кімнату, то от з босами зовсім інша справа.

Всього Цитадель має три крила, або ж інстанси, якщо ви маєте досвід гри у World of Warcraft. Проходяться вони окремо, в кінці кожного чекає головний бос, бій з яким досить затяжний, але цікавий завдяки кооперативним механікам.

Обмеження на суто кооператив може не сподобатися людям, які люблять грати соло, але хоча б спробувати цей контент можна легко завдяки системі пошуку гравців.

Поясню на прикладі боса першого крила, але без спойлерів. В якийсь момент він стає невразливим та випускає мобів які носять спеціальні зернята. Зібравши необхідну кількість зернят відкривається портал до світу духів куди повинен стрибнути хоча б один гравець, що б виконати спеціальну механіку. Гравці, які лишаються на основній арені повинні знову зібрати зернята та відкрити портал для гравця, який у потойбіччі. І робити це потрібно швидко, бо гравець в іншому вимірі отримує дебаф який його уб’є, якщо той не втече звідти якнайшвидше. Увесь цей цикл бос лишається невразливим.

Механіки, насправді, не дуже складні. Я зміг розібратися в них з першого, максимум, з другого разу. Головне бути уважним. І з цим якраз можуть виникнути проблеми у гравців, які звикли проходити гру зерґ-рашем. У мене був один забіг, де половина команди вперто не хотіла виконувати механіки бою, а просто била нескінченних монстрів, через що ми вайпилися з пів десятка разів.

Смаколики за проходження Цитаделі досить соковиті, тому все ж не варто її ігнорувати. Тільки тут гарантовано може випасти сувій, завдяки якому скидається гартування (tempering) предметів.

Новий погляд

Суттєві змінити торкнулися бази гри. Рівній складності тепер цілих вісім, умовно їх можна поділити на дві групи: Базові та Тормент, в кожній по чотири складності. Почати гру можна з будь-якої складності Базової групи (Normal, Hard, Expert та Penitent), хіба що для Пенітент потрібно завершити сюжетну кампанію.

Різниця між рівнями складності суттєва. Якщо ви тільки починаєте гру, то раджу принаймні до отримання класової здібності грати на Нормалі, а вже потім піднятися до Гарду і пройти на ньому хоча б сюжетну кампанію та прокачатися до максимального рівня. Отримавши більш-менш пристойне спорядження можна пробувати Пенітент та навіть Тормент 1.

Друга важлива зміна стосується Ями (The Pit). Тепер вони є визначальником складності гри й тільки у них прокачуються Ґліфи парагону. Базові складності відкриті одразу, а от що б перейти на Torment 1 потрібно пройти Яму 20 рівня. І якщо у вас вже є легендарки та аспекти підібрані під ваш білд, це не буде складним завданням.

Важливо перейти на Torment 1 якомога швидше, бо саме на цій складності відкриваються усі механіки, боси, мітичні предмети та загалом весь контент гри. Саме з Torment 1 гра стає повноцінною.

Що б відкрити складність Torment 2 потрібно пройти яму 35 рівня. І різниця між Torment 1 і Torment 2 така, що на Т1 я вбивав Ліліт за секунди, а от на Т2 це вже був повноцінний бій. І ця різниця одразу стає відчутною навіть на базових монстрах, підземеллях та інших активностях. 

Важливий момент, вищі рівні Torment НЕ дають кращий лут, вони збільшують його кількість. Тобто отримати Мітичне спорядження можна й на Т1, але на Т2, Т3 та Т4 збільшуються шанси їх випадіння тільки з причини більшої кількості луту, який випадає з босів.

Систему луту переробили ще в четвертому сезоні, а з виходом доповнення його підлаштували під зміни в решті механік. І по відчуттях, на Базових складностях легендарки падають значно рідше. Тепер це справді свято, коли бачиш помаранчевий колір предмета. Хоча вже на Т1 випадають в основному легендарки, і святом є їх поліпшені версії (Ancestral), у яких як мінімум один з параметрів має завищені показники.

Суттєвих змін зазнала прогресія. Максимальний рівень героя зменшили до 60, після чого персонаж продовжує набирати рівні Парагону. Вони тепер уніфіковані для усіх персонажів, та маються стелю у 300 рівнів. По відчуттю ці 60 рівнів набираються значно довше, аніж 60 рівнів з попередньої системи. Але це якщо врахувати повністю голого персонажа та акцент на проходженні сюжету. Якщо ж зібрати кодекс аспектів та кілька хороших легендарок, то досягнення максимального рівня другим персонажем може бути навіть швидшим.

Нова прогресія в парі з оновленою системою рівнів відчуваються гармонійно і загалом краще працює. Не те що б стара система була поганою, але нова просто краща. Це стосується загалом усієї гри. Нові підземелля стали розлогими. Якщо раніше це була труба, то тепер це може бути велика печера з якої потрібно знайти вихід до боса.

Нові боси підземель теж отримали цікаві механіки, а нові Укріплення (Strongholds) так взагалі на голову цікавіші усіх, що були в основній грі. Навіть в сюжеті доповнення з’явилися місії з пазлами, і я дуже сподіваюсь, що в наступних розширеннях таких стане більше.

Diablo IV мала не дуже хороший старт в очах відданих фанатів серії, та особливо жанру, але стала чудовим початком для тих, хто тільки но починає знайомство з aRPG. З усіма змінами за останні рік, та особливо виходом Vessel of Hatred, гра тільки ствердила свій статус трампліна в жанр. Це дуже зручний та зрозумілий проєкт для новачків, що пропонує цікаву та по багатому зроблену сюжетну кампанію, а також місяці поглинання контенту. Гардкорних фанатів жанру, які звикли до Path of Exile, Vessel of Hatred все ще не вдовольнить, але, на мій погляд, ці ігри не конкуренти. Вони існують на одній планеті, але в різних її полюсах і кожна переважає у своїй конкретній ніші, і добре працює для своєї конкретної аудиторії.

Висновок:

Diablo IV Vessel of Hatred стало чудовим перезапуском механік гри та хорошим сюжетним продовженням історії виживання сімейства Мефісто. Яка, щоправда, виявилася лише початком нової глави, а не повноцінним її розвитком. Diablo IV все ще лишається ідеальною точкою входу в жанр та грою, в першу чергу, для казуальної аудиторії, яка готова витрачати на улюблені забавки не більше 5-10 годин на тиждень.

Купити в BattleNet
Теги за темою
Игры
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Скандал вокруг смерти комбата Игоря Гриба: выяснились жуткие подробности
Апостроф
2024-10-06T14:06:33Z
"Об этом все помалкивают", - Жданов – о тревожном звоночке, от которого зависит дальнейший ход войны
Новости Украины
2024-10-14T20:18:23Z
Путин будет в шоке: такого он от своих военных точно не ожидал
Comments UA
2024-10-13T06:03:26Z
В Сухопутных войсках ВСУ объяснили, почему Ляшко стал комбатом
Комсомольская правда
2024-10-15T12:27:03Z
Выборы в Японии: опросы показывают, что руководящая партия рискует потерять большинство
ZN UA
2024-10-17T11:16:01Z
Зеленский сделал новое заявление о войне и Китае: стоит ждать жесткой реакции Пекина
Comments UA
2024-10-17T11:09:41Z
Венгрия озвучила, почему боится членства Украины в НАТО
Comments UA
2024-10-09T18:39:21Z
Пригрозил обвалить нефть до $50 и отказался ехать к Путину на саммит БРИКС: подробности демарша саудовского принца
Новости Украины
2024-10-15T18:33:48Z
ЦНС: Россияне придумали новое название для оккупированных территорий Украины
ZN UA
2024-10-15T20:36:55Z
Неодетая мать отец-алкаш: в сети появились фото сватов Королевой и Тарзана
GlavRed
2024-10-11T16:37:40Z
Где сейчас и чем занимается во время войны "Тамбовский волк" из "Квартала" Валерий Жидков/Что известно о творческой и личной жизни юмориста
Апостроф
2024-10-10T10:48:12Z
Аль Пачино пережил клиническую смерть: он рассказал, что видел по ту сторону
Comments UA
2024-10-07T10:51:49Z
"Каза! Хоть бы сказала" Даша Астафьева набросилась на "почти замужнюю" Лесю Никитюк/Украинские звезды бурно отреагировали на романтические отношения телеведущей
Апостроф
2024-10-07T16:00:28Z
Стало известно, почему Хейли Бибер не появилась на показе Victoria's Secret
Фокус
2024-10-17T11:15:45Z
Бордовый - главный цвет сезона осень-2024: как его носят украинские звезды/Стильные идеи для вдохновения
Апостроф
2024-10-17T10:45:50Z
Украинская певица впервые откровенно рассказала, сколько "пластик" сделала
Comments UA
2024-10-03T19:51:13Z
Замужняя Тоня Матвиенко впервые отреагировала на слухи о романе на стороне с известным певцом
TSN
2024-10-10T11:51:51Z
"До конца моей жизни": дизайнер Алексей Залевский раскрыл подробности своей неизлечимой болезни
Апостроф
2024-10-03T17:36:05Z
"Только чудо может спасти": генерал предсказывает катастрофу на фронте
Comments UA
2024-10-08T21:18:32Z
Стало известно, каким образом в Украине хотят до конца года мобилизовать 200 тысяч человек
Comments UA
2024-10-13T04:42:34Z
Украинка пыталась сделать клизму 6-месячной крошке термометром, хирурги не поверили своим глазам
Знай
2024-10-11T20:30:09Z
Украинцы обомлели от новой рекламы Третей штурмовой на улицах украинских городов: "Наша семья выглядит так"
Знай
2024-10-15T18:36:18Z
"Белоусов, Герасимов, наведите порядок!" Z-блогер пожаловался на бардак в Курской области
Апостроф
2024-10-17T11:18:31Z
Сборщик мусора использовал свое сходство с Киану Ривзом, чтобы совершать преступления
Фокус
2024-10-17T11:12:46Z
Украинцев начнут вызывать в суд: будут выбирать вслепую, за неявку – непосильные штрафы
Знай
2024-10-09T18:21:37Z
Почему провалилась украинская оборона на Курщине: главные причины
Comments UA
2024-10-11T18:24:19Z
Король Чарльз ІІІ приостановит лечение рака: в чем причина
Фокус
2024-10-08T10:27:13Z
Пенсионерам старше 70 лет увеличат выплаты: условия и суммы
Знай
2024-10-06T13:36:26Z
Минус 30 грн в чеке: супермаркеты резко снизили цены на селедку, скумбрию и карпа
Знай
2024-10-11T20:12:50Z
Такого дна в РФ еще не было: с чем смирились российские власти
Comments UA
2024-10-15T12:26:05Z
Владелец Каховской ГЭС отказался от иска к России: в "Укргидроэнерго" объяснили причину
Фокус
2024-10-15T18:27:28Z
Как в старые добрые времена: какие продукты эксперты советуют украинцам закупить уже сейчас
Фокус
2024-10-17T11:06:51Z
На сколько за год подорожал борщ
Корреспондент
2024-10-17T10:54:05Z
Цены заоблачные: почему зимой картофель подорожает до 55 грн за килограмм
Comments UA
2024-10-08T16:27:57Z
Картофель в Украине продолжает бить ценовые рекорды: как изменились цены
Хвиля
2024-10-15T18:27:37Z
Украинцам объяснили, почему банки взимают до 30% за закрытие счетов
Знай
2024-10-13T18:06:44Z
Два месяца боев в Курской области: подсчитаны потери Украины и России
Comments UA
2024-10-06T12:00:10Z
Работал на врага: в Николаеве задержан информатор, который наводил ракеты на город
Comments UA
2024-10-15T12:40:21Z
Солнца не ждать? Синоптики дали прогноз на новую рабочую неделю в Украине
UAToday
2024-10-06T20:30:20Z
"Это караул", — предатель Царев подсчитал, сколько времени понадобится армии РФ на захват Донбасса. ВИДЕО
Новости Украины
2024-10-09T18:54:17Z
Оккупанты открыли часть трассы, которая соединит Ростов с Мариуполем
Comments UA
2024-10-17T10:48:34Z
Синоптик предупредила украинцев о неприятных последствиях антициклона
Апостроф
2024-10-17T10:36:55Z
Россияне массово сдаются в плен: военный назвал причину
Comments UA
2024-10-15T12:27:57Z
На контрольном посту мужчина начал резать себе руки: кто его остановил
Comments UA
2024-10-04T13:21:51Z
В Киеве на Осокорках после реконструкции откроется современная амбулатория
Апостроф
2024-10-15T15:03:23Z
Что вызывает "мушки" перед глазами: возрастные изменения или серьезная опасность
Знай
2024-10-13T17:21:25Z
В каком возрасте стоит бросить курить: отказ от вредной привычки поможет прожить намного дольше
Фокус
2024-10-10T12:57:30Z
Сезон простуд: 7 напитков, которые повысят иммунитет этой осенью
Фокус
2024-10-15T12:30:49Z
Медики бьют тревогу из-за детей: на что обратить внимание
Знай
2024-10-10T20:51:32Z
Как лучше есть тыквенные семечки: диетолог рассказала о важных нюансах
UAToday
2024-10-17T09:06:11Z
Как алкоголь влияет на организм в разном возрасте: кому вредит максимально
Comments UA
2024-10-17T02:42:19Z
«Делайте это каждый день»: врач выбрал лучшее упражнение, которое продлевает жизнь
Marie Claire
2024-10-12T03:00:53Z
Без интереса к жизни: почему возникает апатия и как ее побороть
Comments UA
2024-10-17T02:06:39Z
Тяжелая интоксикация: как избежать отравления грибами
ZN UA
2024-10-17T01:04:17Z
Под Киевом произошел взрыв в многоэтажке
Корреспондент
2024-10-10T11:48:33Z
Украинского военного поймали на "горячем": теперь ему грозит тюрьма
Политека
2024-10-15T18:03:11Z
В Сумах произошли взрывы
TSN
2024-10-06T20:21:01Z
Дрон атаковал военное училище в Москве: подробности с ВИДЕО
Новости Украины
2024-10-06T14:13:58Z
В Карпатах медведь растерзал мужчину во время попытки пересечь границу
Comments UA
2024-10-17T10:54:48Z
ГПСУ показала большой "улов" уклонистов, собиравшихся бежать в Молдову
Апостроф
2024-10-17T10:15:43Z
Под Кривым Рогом произошло землетрясение магнитудой 3,3 балла: подробности
Фокус
2024-10-08T22:06:27Z
На атакованной нефтебазе в Феодосии - новый взрыв
Корреспондент
2024-10-10T21:57:30Z
Суд арестовал депутата, у которой нашли $1,5 млн
Корреспондент
2024-10-10T16:07:36Z
Вяленые томаты в духовке: простой рецепт от звезды "Мастер Шеф"
Политека
2024-10-17T04:01:57Z
Удивительно свежий и вкусный: рецепт восточного салата из красной капусты
Фокус
2024-10-10T19:21:56Z
Как правильно хранить чеснок на зиму, чтобы он остался свежим: полезные советы
Политека
2024-10-12T14:42:11Z
Любовный гороскоп для всех знаков Зодиака на неделю с 7 по 13 октября 2024 года
Фокус
2024-10-06T19:15:34Z
Как почистить нержавеющую сталь на кухне без химии – больше никаких пятен и разводов/Для поддержания идеального блеска нержавеющей стали следует чистить ее сразу после загрязнения
Апостроф
2024-10-17T10:21:55Z
Как на украинском сказать картофель "в мундире": красивые народные названия блюда
Апостроф
2024-10-17T08:57:56Z
5 самых вредных книг о психологии по мнению самих психологов
Marie Claire
2024-10-17T07:01:23Z
"Манго" из тыквы – как приготовить оригинальный осенний десерт/Хитовый рецепт сезона!
Апостроф
2024-10-17T06:15:21Z
Как приготовить творожную запеканку: рецепт невероятно нежного блюда
Политека
2024-10-17T05:30:33Z
Проще не стало: ученые узнали первичное происхождение японцев, однако есть нюанс
Фокус
2024-10-15T12:42:34Z
SpaceX вывела на орбиту 43 интернет-спутника Starlink
Корреспондент
2024-10-15T12:33:25Z
Крупнейший шторм в Солнечной системе: таким Большое красное пятно на Юпитере еще не видели
Фокус
2024-10-04T07:45:54Z
Иран нашел способ заставить Кремль расплатиться за поддержку в войне против Украины
Новости Украины
2024-10-13T05:57:07Z
Показали новый OnePlus 13R: на что способен смартфон среднего класса с батареей 6000 мАч
Фокус
2024-10-17T11:06:30Z
Октябрьское суперлуние в паре с пролетом кометы станет особенным ночным зрелищем
UAToday
2024-10-17T11:06:13Z
Официально: Роскомнадзор приступил к блокировке Discord в России
GameMag
2024-10-08T19:46:10Z
"Погружает с первых минут": Ремейк Silent Hill 2 получает восторженные отзывы от первых покупателей, рейтинг в Steam — 95%
GameMag
2024-10-06T19:58:38Z
Эксперт рассказал, какие преимущества может дать Украине налаживание сотрудничества с учеными, выехавшими за границу
ZN UA
2024-10-05T07:22:19Z
Звезду мирового футбола Мбаппе обвинили в изнасиловании – СМИ
ZN UA
2024-10-15T18:21:15Z
Кличко "культурно послал" за вопрос о бывшей невесте: что не так с Панеттьери
Новости Украины
2024-10-15T16:54:02Z
Украинский чемпион мира Беринчик будет защищать титул в андеркарде реванша Усика и Фьюри
ZN UA
2024-10-05T08:55:06Z
Александр Свищев: турнир памяти Виталия Лисуна станет традиционным в водном поло
Знай
2024-10-17T11:18:57Z
Победителя выбрали по пульсу: в Японии прошел чемпионат по расслаблению
Фокус
2024-10-17T01:15:28Z
Легендарная американская теннисистка перенесла операцию
ZN UA
2024-10-16T22:01:14Z
Шокуюча перемога: головний конкурент Усика знову довів свою силу!
CutInsight
2024-10-16T15:43:00Z
Дебют украинской сборной: ветераны завоевали рекордное количество медалей
Comments UA
2024-10-16T15:18:21Z
Свитолина показала, как отпраздновала день рождения дочери
Корреспондент
2024-10-16T10:12:30Z
Придется привыкать: водителям приготовили много сюрпризов в страховании авто
Знай
2024-10-05T02:51:43Z
Nissan готовит мощный семейный кроссовер с расходом 0,8 л на 100 км
Фокус
2024-10-17T09:27:30Z
Не ждите первого снега: когда нужно переходить на зимнюю резину
Знай
2024-10-16T19:51:19Z
Как выбрать премиум запах в машину
Топ Жир
2024-10-16T18:51:09Z
Новая головная боль для водителей: если не найдут этого в авто – вытряхнут кошелек
Знай
2024-10-16T16:24:10Z
"Автомобиль с крылышками": что за необычный дорожный знак заметили на дорогах
GlavRed
2024-10-16T09:28:31Z
Рассекречен новый дешевый электромобиль от General Motors для семьи
Фокус
2024-10-16T08:31:52Z
Суперкар для семьи: в Украине создали сверхмощный универсал Audi
Фокус
2024-10-16T07:45:22Z
Создали первую в мире батарею сверхбыструю "из кремния": заряжается за 8,5 минут
Фокус
2024-10-15T16:06:03Z