Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити осінній десерт із гарбузом.
Ароматний та ніжний десерт з гарбузовим пюре, прянощами та золотистою скоринкою. Цей чізкейк поєднує м'якість сиру та насичений осінній смак, який ідеально підійде для затишного вечора.
Інгредієнти:
- Крем-сир – 600 г
- Яйця – 5 шт
- Гарбузове пюре – 100-200 г (більше для насиченого смаку)
- Кукурудзяний крохмаль – 25 г
- Жирні вершки – 300 мл
- Цукор – 170 г
- Спеції (мускатний горіх, кориця, імбир, гвоздика) – 2-3 ч.л.
(Можна використовувати готову суміш або створити свій мікс)
Можна додати апельсинову цедру та ваніль, якщо хочете свіжіший і ніжніший смак, але тоді краще виключити спеції.
Змішайте крем-сир, яйця, гарбузове пюре, крохмаль, вершки, цукор та спеції. Добре перемішайте до однорідної маси.
Розігрійте духовку до 220-250 ° C. Випікайте чізкейк близько 40 хвилин. Орієнтуйтеся на появу коричневої скоринки.
Дайте чізкейку повністю охолонути, потім відправте його в холодильник на 5-6 годин для стабілізації.
Подавайте охолодженим та насолоджуйтесь.
Останні новини України:
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.