Є люди, яких комари вважають найбільш "смачними".
Комарі можуть розрізняти смаки — деякі з них впливають на апетит і біологічні процеси комах. Кусати людей комарів змушує поєднання солей з людського поту та амінокислот на шкірі.
Про це пише Phys.org.
Під час дослідження фахівці протестували на тигрових комарах 46 смакових сполук різного походження. Смакові нейрони комарів по-різному реагують на подразники. Наприклад, цукр збуджує багато нейронів і викликає апетит, а гіркі сполуки — пригнічують.
Вчені зʼясували, що комарі, найімовірніше, можуть розрізняти смаки. Від цього залежить, наприклад, розмноження комарів та інші їхні біологічні процеси.
З'ясувалося, що окремо сіль і деякі амінокислоти, які зазвичай містяться в людському поті, тільки в комбінації збільшують апетит комарів.
"Ми вважаємо, що це може бути частиною причини, чому одних із нас кусають комарі набагато частіше, ніж інших", — сказав один з дослідників.
Раніше повідомлялося, що зміна клімату, інсектициди, гербіциди, світлове забруднення, інвазивні види і зміни в сільському господарстві і землекористуванні призводять до того, що Земля щороку втрачає від 1 до 2 відсотків своїх комах.