Морква – один із основних коренеплодів, саджених городниками. Вона також посідає почесне місце у приготуванні багатьох страв.
Багато хто купує моркву для тривалого зберігання, адже в сезон вона коштує дешевше. Тому постає питання, як правильно зберігати, щоб вона долежала до весни в хорошому стані.
Місце зберігання
Можна зберігати моркву в льоху, але слід дотримуватися кількох порад. По-перше, викопувати її слід лише ввечері, адже всі коренеплоди увечері накопичують максимальну кількість цукру. Після викопування кілька годин слід просушити на свіжому повітрі. Зелена частина зрізається разом із шаром моркви на 1 сантиметр. Дрібні кінчики слід обрізати, адже саме з них коренеплід часто починає гнити. Спочатку використовуйте дрібну моркву, потім середню, а в останню чергу велику.
Зберігати моркву в льоху можна кількома способами:
-
У дерев'яних ящиках із кришкою. Причому ящики повинні щільно закриватися і перебувати за 20 сантиметрів від стін;
-
У мішках з лушпинням цибулі. Моркву можна просто обвалити цибулею або викласти шарами по черзі;
-
На полицях з хвойною тирсою. На полицях у льоху розмістіть хвойну тирсу і покладіть на них моркву. Зверху на неї також можна висипати шар тирси;
-
У піску. На підлогу або в ящик слід насипати пісок і шарами викласти моркву. Зверху знову шар піску, а потім морква;
Якщо немає підвалу, можна зберігати моркву у квартирі. У такому випадку можна зберігати її в ящиках з тирсою або піском. Також підійде спосіб із поліетиленовими пакетами. Так, у пакет насипати цибулину, або тирсу, і покласти туди моркву. Повітря з пакета слід випустити та добре зав'язати. Таке зберігання моркви гарантує відсутність гнилі та тривале знаходження коренеплоду у свіжому вигляді.
Раніше ми повідомляли, що будете забезпечені роком: як правильно заморозити шпинат на зиму.