Головними інгредієнтами салату "Мімоза" є рибна консерва, картопля, морква та яйця, і саме красива шапочка з яєчних жовтків подарувала салату цю назву.
Рецептом поділися український кулінарний блогер Алекс Міль. Щоб приготувати легендарний салат "Мімоза", нам знадобляться такі інгредієнти:
- картопля - 2 шт.
- морква - 2 шт.
- яйця - 3 шт.
- сардини або скумбрія (консерва) - 2 шт.
- майонез (краще брати не максимально жирний, а легкий салатний) - 100 г
- сіль і мелений перець - за смаком
Картоплю та моркву відварюємо цілими до готовності. Після цього даємо овочам охолонути і чистимо їх від шкірки. Яйця варимо круто й розділяємо на білки та жовтки.
Картоплю та моркву натираємо на крупній тертці, білки та жовтки – окремо на дрібній. З консерв зливаємо рідину, прибираємо кусточки, а рибу розминаємо виделкою.
Щоб салат виглядав максимально акуратно та святково блогер радить збирати його в кулінарному кільця (діаметром 16 см).
На дно щільно викладаємо натерту картоплю. Наступний шар – риба, потім морква, далі яєчні білки. Кожен шар утрамбовуємо та рівномірно змащуємо невеликою кількістю майонезу.
"Один із шарів посоліть та поперчіть", – відзначив кулінар.
Останнім шаром зверху для декору викладаємо яєчні жовтки – їх утрамбовувати не потрібно. Готовий салат "Мімоза" дістаємо з кулінарного кільця та для просочення відправляємо в холодильник на кілька годин.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.