Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як можна зробити ситний пиріг на пшеничному тесті.
Простий у приготуванні та з насиченим смаком, пиріг стане ідеальним варіантом для сімейної вечері чи обіду.
Інгредієнти для тесту:
- 140 г житнього борошна
- 60 г пшеничного борошна (цільнозернове підійде)
- 100 г перетертого сиру
- 50 г олії
- Дрібка солі
- 1-3 ложки води (для пластичності тіста)
Змішайте обидва види борошна з сиром і маслом. Поступово додавайте воду, доки тісто не стане еластичним. Загорніть тісто в плівку і заберіть у холодильник на 30 хвилин. Потім розкотіть його, викладіть у форму, формуючи борти. Випікайте основу 15 хвилин при 200°C.
Інгредієнти для начинки:
- 200 г цибулі (можна використовувати порей для ніжнішого смаку)
- Трохи олії для гасіння цибулі
- 3 яйця
- 100 г бринзи або подібного сиру
- 150 г сиру (великими шматочками)
- Сіль, перець за смаком
- Дрібка мускатного горіха (за бажанням)
Тушіть цибулю на невеликій кількості олії до м'якості. Яйця злегка збийте, додайте бринзу, сир і цибулю. Приправте сіллю, перцем та мускатним горіхом. Викладіть начинку на пропечене тісто і запікайте при 180°C близько 40 хвилин.
Подавайте пиріг гарячим, за бажання посипавши свіжою зеленню.
Останні новини України:
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.