Цього разу зріка тринадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Аліна Бурик показала, як приготувати неймовірно смачне тирамісу в домашніх умовах.
Інгредієнти для печива савоярді:
- яйця - 4 шт. (розділяємо на білки та жовтки)
- цукор - 180 г
- мед - 10 г
- борошно - 150 г
- крохмаль кукурудзяний - 45 г
- розпушувач - 6 г
- оцет - 2 г
- цукрова пудра для посипки
Для крему "Мастер Шеф" Аліна Бурик бере:
- вершки жирністю від 30% - 250 г
- маскарпоне - 500 г
- яєчні жовтки - 5 шт.
- цукрова пудра - 125 г
Крім того, нам знадобиться 300 мл готової кави та какао-порошок для посипки.
Спершу "Мастер Шеф" Аліна Бурик на середніх обертах збиває яєчні білки до піни. Далі поступово всипаємо 100 г цукру і збиваємо до загущенням. Після цього додаємо мед і збиваємо до твердих піків. У кінці додаємо оцет і на високих обертах збиваємо білки ще хвилину.
Жовтки з 80 г цукру розтираємо до його розчинення. Окремо "Мастер Шеф" Аліна Бурик змішує борошно, крохмаль і розпушувач.
До жовткової маси додаємо 2/3 білків та обережно перемішуємо. Додаємо борошно та ще раз перемішуємо. Додаємо решту білків і перемішуємо тісто до однорідності.
На деко, застелене пергаментом, відсаджуємо печиво, посипаємо цукровою пудрою та випікаємо при 180 градусах приблизно 12-15 хвилин.
Щоб приготувати крем, зірка "Мастер Шеф" окремо збиває вершки з 25 г цукрової пудри до загустіння, а також жовтки з 100 г пудри до побіління. До жовтків додаємо маскарпоне та збиваємо до однорідності. До сирної маси частинами додаємо збиті вершки та перемішуємо до однорідності.
Збираʼться тирамісу дуже просто: печиво буквально 1-2 секунди змочуємо в завареній каву та викладаємо в форму, шари печива перекладаємо кремом, а зверху посипаємо тирамісу какао-порошком.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.