MY.UAНовини
Сили оборони просунулися на Курщині та біля Торецька: огляд фронту від ISW
Сили оборони просунулися на Курщині та біля Торецька: огляд фронту від ISW

Сили оборони просунулися на Курщині та біля Торецька: огляд фронту від ISW

Про це ідеться в звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Операція ЗСУ в Росії

Українські війська нещодавно просунулися на південний схід від Коренево в межах головного "українського плацдарму" в Курській області.

Геолокаційні кадри від 24 жовтня показують, що українські військові просунулися вздовж річки Снагость на північ від Дарьїно та, ймовірно, утримують позиції в Дарьїно і Миколаєво-Даріно (обидві на південний схід від Коренево), пишуть у звіті.

Російський "воєнкор" стверджував, що російські війська начебто просунулися в районі між Шептуківкою та Хитровкою, та на захід від Толстого Лугу у напрямку Зеленого Шляху. Однак в ISW не знайшли підтвердження цієї заяви.

Російські мілблогери розповідали, що війська окупантів контролюють західну половину Новоіванівки (на південний схід від Коренево), а ЗСУ діють на східній околиці населеного пункту.

Російські джерела, включно з їхнім міноборони, стверджували, що українські війська атакували на південний схід від Кореневого поблизу Дарьїно, Обухівки, Нижнього Клину, Любимівки, Зеленого Шляху, Новоіванівки та на південь від Суджі поблизу Плехового.


Що відбувається на Курщині / Карта ISW

Харківська область

В четвер, 24 жовтня, окупанти продовжили наступальні операції на півночі Харківської області, але просування не мали.

Загарбницькі війська атакували поблизу Вовчанська, Стариці та Тихого 23 і 24 жовтня. Російські "воєнкори" 24 жовтня заявили, що українські війська атакували поблизу населеного пункту Гатище (на північний захід від Вовчанська).

Речник бригади ЗСУ, яка діє на Харківському напрямку, 24 жовтня заявив, що російські окупанти створили тут якісні фортифікаційні споруди, глибоко заглиблені в землю, викопавши "багатоярусні ями".

Також речник розповів, що загарбники "давно" не проводили механізованих штурмів на Харківському напрямку, та зазначив, що окупанти, можливо, готуються до настання зими, щоб змінити обстановку на полі бою.

Прессекретар бригади ЗСУ повідомив, що відсутність листя зробить активність на полі бою більш помітною, що ускладнить захист територій.


Ситуація на Харківщині / Карта ISW

Луганська область

Російські окупанти нещодавно просунулися на північний захід від Кремінної. На геолокаційних кадрах від 24 жовтня видно російський прапор у центрі Новосадового, що може свідчити про те, що війська Росії захопили селище, йдеться у звіті ISW.

У міноборони Росії 22 жовтня заявили про захоплення населеного пункту Новосадове.

Російський "воєнкор" стверджував, що захоплення Новосадового дозволяє російським військам розпочати нові наступальні операції на лівому березі річки Жеребець, і стверджував, що війська Росії також нещодавно начебто відкинули ЗСУ з Невського.

Крім того, російські мілблогери також стверджували, що війська Росії зміцнили позиції в Кругляківці та просунулися далі на схід від Новосадового, на захід від Кислівки і на південь від Макіївки. Проте в ISW не знайшли підтвердження цього.

Російські окупанти продовжували наступати в районі Голубівки, біля Піщаного, Кругляківки, Степової Новоселівки, Лозової, Вишневого, Греківки, Новомихайлівки, Дружелюбівки, Катеринівки, Твердохлібового, Тернів, Торського, Зарічного та біля Серебрянки.


Ситуація на Луганщині / Карта ISW

Донецька область

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Сіверська. Геолокаційні кадри від 24 жовтня показують, що окупаційна армія просунулися вздовж залізничної лінії на південний схід від Виїмки. У Генштабі ЗСУ повідомили, що 24 жовтня загарбники атакували поблизу Виїмки.

Також вказується, що 24 жовтня війська Росії наступали в районі Часового Яру, але просування не мали.

За повідомленнями, російські окупанти продовжували атакувати східну частину Часового Яру, поблизу Григорівки, біля Предтечине, Білої Гори і Ступочок 23 і 24 жовтня.


Що відбувається біля Часового Яру / Карта ISW

Сили оборони України нещодавно відновили тактичні позиції в центрі Торецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 22 і 23 жовтня, показали, що ЗСУ діють уздовж вулиці Дзержинського в центрі Торецька, де експерти ISW раніше спостерігали просування росіян. Аналітики зазначають, що це вказує на те, ЗСУ нещодавно відновили втрачені позиції в цьому районі.

Російське джерело стверджувало, що путінські війська просунулися в південній частині Щербинівки (на захід від Торецька), але в ISW не знайшли візуальних доказів.

Армія Росії 23 і 24 жовтня продовжували атакувати в районі Торецька і поблизу Нелипівки.


Ситуація біля Торецька / Карта ISW

Російські окупанти 24 жовтня продовжували наступальні дії в районі Селидового (на південний схід від Покровська) за рахунок північного флангу Покровська.

Російські джерела продовжували стверджувати, що російські війська просунулися далі в південній та центральній частинах Селидового та в поля на північ від міста. Але в ISW не спостерігали візуального підтвердження цих тверджень.

Українські військовослужбовці повідомили для ЗМІ 24 жовтня, що російські окупанти контролюють значну частину Селидового, а один військовослужбовець ЗСУ заявив, що загарбники контролюють приблизно 85% міста.

Речник Нацгвардії України Руслан Музичик не підтвердив ці заяви та зазначив, що українські сили намагаються не дати великим російським угрупованням закріпити позицій в районі виходу на міську забудову, та зупинити наступ на північну та східну околиці Селидового, в тому числі з боку Михайлівки.

У звіті вказується, що в ISW не помітили візуального підтвердження заяви українського військовослужбовця про масштаби російського просування в Селидовому.

Речник бригади Нацгвардії України 24 жовтня повідомив, що північні та східні околиці Селидового є "сірими зонами", і що українські війська стримали російське просування навколо міста після того, як окупанти почали масовані атаки на населений пункт з різних напрямків 21 жовтня.

Речник додав, що армія країни-агресорки перекинула свої частини з північного флангу Покровського напрямку для посилення ударів по Селидовому, й перекидають середні групи для проникнення на околиці міста, а захоплення його розглядають як першочергове завдання.

Крім цього, речник зазначив, що окупанти розпочали піхотний штурм без механізованої підтримки, що ці штурми виявилися ефективними через переважну кількість російських резервів, зосереджених у цьому районі, і що війська Росії використовували краще підготовлені елементи піхоти для початку другої хвилі атак на Селидове.

Речник додав, що російські війьска також передали різні типи систем радіоелектронної боротьби (РЕБ), щоб запобігти діям українських розвідувальних безпілотників у Селидовому, що, ймовірно, сприяло нещодавньому просуванню окупантів у цьому місті разом із російськими артилерійськими, авіаційними та ударами плануючими бомбами.

23 жовтня аналітики ISW оцінили, що очевидна зосередженість російського військового командування на забезпеченні захоплення Селидового була здійснена за рахунок здатності путінських військ підтримувати значущий наступ безпосередньо на Покровськ – оперативну ціль, яку Кремль сам визначив на цій ділянці фронту.

Повідомляється, що нещодавно ЗСУ здійснили успішну контратаку на північний схід від Селидового на тлі продовження російських штурмів на схід і південний схід від Покровська 24 жовтня.

Геолокаційні кадри від 23 і 24 жовтня показують українську механізовану контратаку поблизу Новогродівської шахти № 1/3.

Російські джерела зробили непідтверджені заяви про те, що путінські війська просунулися в полі на південь від Сухого Яру, вздовж залізничного полотна у східній частині Вишневого, та досягли околиць Новодмитрівки, увійшли до Новоселидівки (на південь від Селидового).

Російські окупанти продовжували наступати в районі Миролюбівки, Новоторецького, Променя, Михайлівки, Крутого Яру та Сухої Балки, а також біля Новодмитрівки, Кремінної Балки, Селидового, Лисівки, Сухого Яру, Миколаївки, Гірника, Зоряного та Красного Яру 23 і 24 жовтня.


Яка ситуація біля Покровська / Карта ISW

В четвер, 24 жовтня, російські загарбники продовжили наступ на Курахівському напрямку, але не просунулися.

Повідомляється, що армія Росії атакувала на схід від Курахового біля Максимілянівки та на південний схід від Курахова поблизу Гостре та Дальнє.

Також 24 жовтня російські окупанти продовжували наступальні дії в районі Вугледара, але просування не мали.

Російські блогери стверджували, що путінські війська незначно просунулися на південний схід від Богоявленки, хоча в ISW не знайшли візуального підтвердження.

У звіті ідеться, що війська країни-агресорки продовжували атаки поблизу Антонівки, Катеринівки та Костянтинівки, біля Богоявленки, Золотої Ниви та Новоукраїнки 23 і 24 жовтня.


Карта ISW

Ані українські, ані російські джерела ISW не повідомляли про наземну активність військ Росії в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей 24 жовтня.


Карта ISW

"Південна вісь"

23 і 24 жовтня російські окупанти продовжували наступ у західній частині Запорізької області на північний схід від Роботиного поблизу Новоданилівки, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Російський "воєнкор" 24 жовтня заявив, що нещодавнє просування росіян на Запорізькому напрямку може свідчити про те, що Москва може найближчим часом надати пріоритет наступальним операціям саме у цьому районі.

Мілблогер стверджував, що російське угруповання сил "Днєпр" нібито створило кілька нових бригад в окупованій частині Херсонської області, і що війська Росії можуть посилити наступальні операції на Запорізькому напрямку.

Російський блогер розповідав, що необхідність просування відкритими полями та погіршення погодних умов у Запорізькій області можуть ускладнити операції військ Росії на цьому напрямку.

Інший російський мілблогер 24 жовтня заявив, що ЗСУ активізують використання FPV-безпілотників, розвідувальних дронів і гексакоптерів для ударів по позиціях артилерії Росії на Запорізькому напрямку.

24 жовтня Південне оперативне командування ЗСУ повідомило, що 23 жовтня українські війська завдали удару по російському зенітно-ракетному комплексу "Бук-М2" на півдні країни, а український журналіст повідомив, що ЗСУ застосували систему HIMARS для удару по цьому "Буку" ворога.

У Генштабі ЗСУ 21 жовтня повідомляли, що тієї ночі українські війська завдали удару по російському ЗРК "Бук-М3" приблизно за 60 кілометрів від лінії зіткнення в невизначеному районі.


Ситуація на Запоріжжі / Карта ISW

Російські війська 23 і 24 жовтня продовжували атакувати на лівобережній частині Херсонської області, але просування не мали.

24 жовтня російський мілблогер заявив, що ЗСУ мінують заплаву річки Дніпро, щоб перешкодити майбутньому просуванню росіян на Херсонському напрямку.

24 жовтня в міноборони Росії заявляли про знищення 3 українських безпілотники над над Чорним морем. А окупаційний гауляйтер Севастополя Міхаїл Развожаєв заявив, що ППО начебто збила українську ракету над цим містом.

Речник ВМС ЗСУ капітан третього рангу Дмитро Плетенчук 24 жовтня заявив, що Чорноморський флот Росії стурбований тим, що українські сили можуть завдати удару по їх кораблям в порту Новоросійська Краснодарського краю, але ЧФ Росії не має альтернативного порту для розміщення своїї суден у Чорноморському регіоні.

Також Плетенчук зазначив, що кілька російських суден нещодавно масово вийшли з російської бази в Новоросійську, і що окупанти проводять сортування кораблів, щоб обмежити ризик можливих ударів українських безпілотників і подальшого знищення кораблів ЧФ.


Ситуація біля Херсонської та Миколаївської областей / Карта ISW

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Смерть Ліама Пейна пов'язали з репером P.Diddy
GlavRed
2024-10-25T09:27:57Z
Вистава «Косачка» після аншлагів у столиці вирушила в тур
Вива
2024-10-25T09:21:14Z
Єлизавета Юрушева замилувала кадрами з двома підрослими доньками від Скічка й старшим сином
TSN
2024-10-25T09:21:04Z
Юна киянка здобула «золото» на міжнародній виставці винаходів у Хорватії
ГЛАВКОМ NET
2024-10-25T09:02:43Z
Композиція з човнами за майже 400 тисяч: у яку суму оцінили колекцію Медведчука
24tv
2024-10-25T09:00:35Z
Українці вражені від фіналу, який наробив галасу: чим закінчився найновіший серіал "Дві сестри"
24tv
2024-10-25T08:57:04Z
Андрій Бєдняков розлучається з дружиною після 10 років шлюбу: "Подорож закінчується"
TSN
2024-10-25T08:54:13Z
Шер вийшла у світ з молодшим на 40 років коханим та його сином
Фокус
2024-10-25T08:42:44Z
Помер скрипаль Вербицький, чия музика є частиною культурної спадщини Сумщини
Комсомольская правда
2024-10-25T08:35:27Z
Війна Росії проти України досі створює тиск на економіку Європи - МВФ
Хвиля
2024-10-25T09:29:11Z
У Ризі обговорили пункт Формули миру щодо територіальній цілісності України
Хвиля
2024-10-25T09:27:22Z
Підтримка Пхеньяном агресії РФ матиме «серйозні наслідки» для безпеки Європи та світу - Боррель
УкраинФорм
2024-10-25T09:25:52Z
Росія допомагає хуситам завдавати ударів по суднах у Червоному морі - WSJ
TSN
2024-10-25T09:18:06Z
Формула миру та продовольча безпека: президент Анголи прийняв Сибігу
УкраинФорм
2024-10-25T09:16:33Z
Нардепка від «Голосу» взялась українізувати освітнє середовище: що пропонує новий законопроєкт
ГЛАВКОМ NET
2024-10-25T09:03:27Z
Маск став одним із найбільших політичних донорів у США на підтримку Трампа - Politico
УкраинФорм
2024-10-25T09:01:35Z
Південна Корея розкритикувала ратифікацію Росією оборонного договору з КНДР
УкраинФорм
2024-10-25T09:01:20Z
Переполох у партії Порошенка. «Європейська солідарність» може втратити державне фінансування
ГЛАВКОМ NET
2024-10-25T09:00:09Z
Шини та мобільний за привабливими цінами: шахраї ошукали двох українців на придбанні товарів в інтернеті
InternetUA
2024-10-25T09:13:54Z
СБУ затримала інформатора рашистів, який корегував удари по Дніпропетровщині та чекав на окупацію регіону
Украина Криминальная
2024-10-25T09:06:07Z
У Павлограді повідомили про підозру винуватцю смертельної аварії, який втік з місця ДТП
Украина Криминальная
2024-10-25T09:00:41Z
Затримано двох виконавців підпалу об’єкта електроенергетики в Одесі
Украина Криминальная
2024-10-25T08:54:43Z
Жителі російського міста влаштували ромський погром після вбивства таксистки, затримано десятки людей
Украина Криминальная
2024-10-25T08:49:43Z
В Одесі затримали зловмисника, який грабував та обкрадав місцевих жителів
Украина Криминальная
2024-10-25T08:36:31Z
Заподіяв жінці тілесних ушкоджень: у Києві затримали нападника
Украина Криминальная
2024-10-25T08:27:00Z
У Києві суд ухвалив рішення у справі нападу на журналістку
InternetUA
2024-10-25T08:14:55Z
На півдні Норвегії близько 20 осіб відселили з домівок через каменепад
Европейская правда
2024-10-25T08:10:56Z
В Україні потеплішає до +19, але синоптик попередив про небезпеку
GlavRed
2024-10-25T09:27:40Z
Світла може не бути взагалі: жителів великого міста закликали готуватися до складної зими
TSN
2024-10-25T09:27:29Z
Пожвавлення на Кінбурнській косі: Снєгирьов пояснив активізацію РФ на Півдні
GlavRed
2024-10-25T09:27:15Z
ЗСУ "зробили дірку" в російській ППО: Генштаб повідомив про ураження ворожих цілей
TSN
2024-10-25T09:21:26Z
У Рівненській області звільнено керівників семи МСЕКів
ГЛАВКОМ NET
2024-10-25T09:12:04Z
На вихідних низка столичних автобусів і тролейбус № 34 курсуватимуть зі змінами руху
ГЛАВКОМ NET
2024-10-25T09:09:14Z
ЗСУ знищили багато тисяч тонн ворожих снарядів ходового калібру - військовий експерт
Хвиля
2024-10-25T09:00:13Z
Рух мостом Метро у напрямку правого берега буде обмежений три дні
ГЛАВКОМ NET
2024-10-25T08:57:09Z
Марцинків анонсував початок роботи мовних інспекторів в Івано-Франковську
Комсомольская правда
2024-10-25T08:52:29Z
В одній з областей посилили мобілізацію: як пояснили це в ОВА
24tv
2024-10-25T09:27:42Z
Армія РФ має потужні бойові сили, які майже не постраждали від війни, – Каволі
Vlasti
2024-10-25T09:26:07Z
Rheinmetall передав Україні 20 БМП Marder
Европейская правда
2024-10-25T09:22:03Z
"Якщо ТЦК відмовив у відстрочці, треба знову подати документи", — адвокат Сергій Савинський
Фокус
2024-10-25T09:21:10Z
У Польщі штучний інтелект замінив ведучих на радіо: як відреагували люди
24tv
2024-10-25T09:12:39Z
Чому ПС не попереджають про зльоти деяких винищувачів РФ: пояснення експерта
TSN
2024-10-25T09:06:33Z
У церкві на великому екрані дітям показали порнографію замість слів пісні
TSN
2024-10-25T09:06:31Z
Хвороби, які звільняють від мобілізації: повний перелік
TSN
2024-10-25T09:06:03Z
В Україні оголосили повітряну тривогу: злетів МіГ-31К, носій ракети "Кинджал"
24tv
2024-10-25T09:04:21Z
Переробна промисловість стала лідером за відрахуваннями до держбюджету – Кисилевський
ZN UA
2024-10-25T09:27:25Z
New Food Summit 2024: ключові тенденції та виклики агріфуд-галузі
Agravery
2024-10-25T09:25:25Z
Збитків більш ніж на 6 мільйонів: Держекоінспекція про найголосніші порушення екологічного законодавства
Знай
2024-10-25T09:21:54Z
Скільки сьогодні коштують 300 доларів
24tv
2024-10-25T09:21:44Z
В Україні планують виділити фінансування для підтримки вирощування бавовни
AgroNews
2024-10-25T09:07:32Z
На Вінниччині виробили 140 тисяч тонн цукру
УкраинФорм
2024-10-25T09:07:22Z
Привіт, Bayraktar: турки добудують завод в Україні до серпня 2025-го
Петр и Мазепа
2024-10-25T09:07:14Z
Удари по критично важливих підстанціях несуть пряму загрозу безпеці українських АЕС, - МАГАТЕ
TSN
2024-10-25T09:06:59Z
Злотий напередодні вихідних: чи відновився курс після падіння
24tv
2024-10-25T09:00:57Z
Українська фронтова медицина вдосконалюється, але криза кадрів і вигорання залишаються проблемою – WSJ
iPress
2024-10-25T08:48:42Z
У потрібний час, у потрібному місці: вчені змогли вмикати і вимикати окремі гени
Фокус
2024-10-25T08:42:30Z
Чи корисно їсти курячі яйця: дієтологиня відповіла
24tv
2024-10-25T08:24:06Z
Цим алкогольним напоєм не можна зловживати: він убиває печінку, нирки та мозок
TSN
2024-10-25T08:18:37Z
Жінка осліпла, припустившись помилки під час приймання душу: що сталося
TSN
2024-10-25T07:51:12Z
Цілий світ всередині нас: що таке мікрофлора та для чого вона потрібна
24tv
2024-10-25T07:48:05Z
Ранкові звички, які допоможуть знизити тиск
24tv
2024-10-25T07:42:10Z
Що таке солодові напої і чому «Опілля» почало їх випуск
Форпост
2024-10-25T07:09:52Z
Що буде, якщо пити каву щодня: несподівані властивості напою
24tv
2024-10-25T06:27:25Z
Мобільні телефони та авіація: як сигнали впливають на безпеку під час посадки
Portaltele
2024-10-25T09:17:46Z
На Сонці виник новий потужний спалах класу Х: на Землі стався блекаут
Фокус
2024-10-25T08:57:56Z
Хакери отримали доступ до мільйонів персональних пристроїв на macOS
InternetUA
2024-10-25T08:48:38Z
Epic Games подарує геймерам одразу дві безплатні гри на Гелловін
24tv
2024-10-25T08:45:19Z
Apple офіційно підтвердила, що випустить нові пристрої у понеділок
24tv
2024-10-25T08:33:10Z
Експерти поділилися порадами, як уберегти смартфон від шпигунського ПЗ
InternetUA
2024-10-25T08:31:43Z
NovaPay запускає картки для ФОПів
24tv
2024-10-25T08:27:03Z
Вчені здивували, як між людьми виникли поцілунки: до чого тут кліщі та воші
TSN
2024-10-25T08:18:33Z
Журнал Atlantic відреагував на поширення Маском фейкового зображення його статті у соцмережі Х
Детектор М
2024-10-25T08:10:52Z
Туристичний сезон на найзнаменитішому тропічному острові під загрозою: що сталося і чи їхати
24tv
2024-10-25T09:06:23Z
Смачнюща кукурудзяна каша від переможниці "Мастер Шеф": простий рецепт мамалиги
Политека
2024-10-25T09:02:12Z
Як очистити всю духовку за 5 хвилин: жінка здивувала своїм методом прибирання
GlavRed
2024-10-25T08:28:37Z
Не треба нічого варити: готуємо вінегрет у спосіб, про який знають одиниці
24tv
2024-10-25T08:18:19Z
Що робити, якщо коріння орхідеї вилізло з горщика: елементарне рішення
24tv
2024-10-25T07:42:35Z
Туристи назвали найдоброзичливіше місто Європи
ГЛАВКОМ NET
2024-10-25T07:30:21Z
Добирання на популярний курорт вже не буде мукою: Італія зведе найдовший підвісний міст у світі
24tv
2024-10-25T07:24:39Z
Не дайте себе використовувати: 4 способи розпізнати і впоратися з "енергетичним вампіром"
Фокус
2024-10-25T07:15:25Z
Як обрати ідеальне вино для святкового столу? Поради від Villa UA
AgroNews
2024-10-25T07:05:44Z
Після матчу імені українця: Мудрик потрапив у символічну збірну туру Ліги конференцій
24tv
2024-10-25T09:27:01Z
Реал Мадрид — Барселона: прогноз букмекерів на матч Ла Ліги
Football.ua
2024-10-25T09:20:26Z
Уболівальники в ейфорії: Усик зробив гучну заяву щодо своєї чемпіонської кар'єри
24tv
2024-10-25T08:57:02Z
Рекорд Ярослави Магучіх зі стрибків у висоту офіційно визнаний світовим
iPress
2024-10-25T08:48:21Z
Олексій Лень розпочав свій дванадцятий сезон в НБА
УкраинФорм
2024-10-25T08:37:27Z
90-ті повертаються! Найсильніша збірна Серії А! Чи погоджуєшся з нашим вибором?
Football.ua
2024-10-25T08:26:34Z
БК «Дніпро» крупно програв другий поспіль матч «Сассарі» у Кубку Європи
УкраинФорм
2024-10-25T08:25:08Z
Міністр спорту Франції пропонує карати команди поразками за гомофобні кричалки фанатів
ГЛАВКОМ NET
2024-10-25T08:18:29Z
Українські футболісти проведуть першу гру плей-офф відбору Євро у Туреччині
УкраинФорм
2024-10-25T08:09:08Z
Stellantis розпочне дорожні випробування електромобілів з твердотільними батареями у 2026 році
AutoGeek
2024-10-25T09:28:02Z
Новий Jeep Grand Cherokee втратив двигун V8 та подешевшав
ЗаРулем
2024-10-25T09:25:08Z
З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet
AutoCentre
2024-10-25T09:16:59Z
Volkswagen показав одразу два електричних позашляховика під брендом Scout
AutoGeek
2024-10-25T08:57:43Z
У варіанті електромобіля: Bertone випустить сучасну версію родстера Runabout із 60-х
AutoGeek
2024-10-25T08:25:52Z
Volkswagen відродив марку Scout та представив її нові моделі
AutoCentre
2024-10-25T08:16:49Z
День автомобіліста 2024: історія свята, привітання у прозі, віршах та листівках
ГЛАВКОМ NET
2024-10-25T08:03:29Z
Представлено новий кросовер Opel Mokka: подробиці та ціни
ЗаРулем
2024-10-25T07:58:31Z
Туреччина представила гібридну 155-мм самохідну гаубицю Gürhan для експортного ринку
InternetUA
2024-10-25T07:46:35Z