MY.UAНовини
Свято дружби, милоти і «вух» Ткаченка. Розповідаємо про перше засідання новообраної Ради Держкіно
Свято дружби, милоти і «вух» Ткаченка. Розповідаємо про перше засідання новообраної Ради Держкіно

Свято дружби, милоти і «вух» Ткаченка. Розповідаємо про перше засідання новообраної Ради Держкіно

Кіно
Column
Свято дружби, милоти і «вух» Ткаченка. Розповідаємо про перше засідання новообраної Ради Держкіно
Column
Кіно

Свято дружби, милоти і «вух» Ткаченка. Розповідаємо про перше засідання новообраної Ради Держкіно

Головними питаннями, звісно, були затвердження результатів 11-го пітчингу та вибір голови Ради.
Лєна Чиченіна
25 Жов 2024
0
46

І в цих питаннях трапився просто якийсь суцільний сюрпрайз-сюрпрайз. Читайте з іронічною інтонацією. 

Взагалі, дійство тривало майже 4 години, але Антоніну, яка пройшла (і не раз) багатогодинні пітчинги, цим не злякаєш. Нагадати собі про них можна тут, тут, тут і тут. 

Загалом панство працювало дуже оперативно, без зайвих ля-ля, і встигло розглянути всі питання.

А, даруйте, забула нагадати, що там із цією Радою за срач. Попередній склад засидівся у своїх кріслах на цілий рік після завершення каденції. І вигнати їх звідти вдалося лише через суд. Вже після проведення 19-го пітчингу, який бойкотувала велика частина кіноспільноти, в Держкіно оголосили про старт реаліті-шоу «Конкурс на новий склад Ради». Ми, звісно, дивилися його в перших рядах та про все вам розповідали. 

І ось, нещодавно Кабмін затвердив результати цього конкурсу, й Рада поспішила на свою першу зустріч. 

Почалася вона з обрання голови. Керівниця мережі кінотеатрів «Оскар» Ірина Заря одразу виступила з пропозицією, що потрібно неодмінно обирати голову правління Одеської кіностудії Андрія Осіпова. До Ради він пройшов, нагадаю, за квотою Держкіно, як і журналіст Акім Галімов.

Пані Ірина зазначила, що пан Андрій — «це професійна, досвідчена людина і буде на своєму місці дуже корисним». Ще б пак! Ходили чутки, що Осіпов узагалі може стати головою Держкіно, бо недобрі, злі пліткарі вважають його доволі лояльним до нинішньої влади і готовим принести себе в жертву, якщо буде треба. Такі розмови пішли, зокрема, після дуже дивного кінофестивалю Cinema for Victory та в'ю пана Андрія нам, у якому він мужньо взявувесь вогонь критики на себе. 

Також недавно він відзначився ідеєю зняти продовження фільму «Пригоди Електроніка», який знімали на Одеській кіностудії. Тоді я запитала, як він ставиться до чуток про своє можливе головування в Держкіно. Осіпов сказав, що не хоче такої собі долі, але: 

«Сподіваюся, ніхто не буде мені робити пропозицій, від яких я не зможу відмовитися. Сподіваюся, що коли й буде така розмова, то вона буде з повагою і з правом вибору. Звичайно, я розумію, що є ситуації, коли певна персона в історії виявляється крайньою і їй немає як відмовитися — треба робити. Якщо не ти, то що? Ти, звичайно, хочеш жити в комфортних умовах, але ж що, галузь має помирати? Я розумію, звідки ці чутки». 

Не знаю, хто там як, а ми в редакції високо цінуємо почуття гумору Андрія Осіпова, бо це для нас головне в людях. Сподіваємося на неперевершені цитати — нам для заголовків дуже треба. 

Далі треба обирати заступника голови. Алік Шпилюк пропонує Ірину Зарю. Бо: має бути гендерна рівність, у пані Ірини економічна освіта, і вона єдина, хто отримував від конкурсної комісії 5 балів. 

Заперечень немає — рішення ухвалене.

Далі ми дізнаємося, що на порядку денному 51 питання. Тому поїхали. Але не переживайте, усе ми вам переказувати не будемо. Лише найголовніше і найцікавіше. 

Раду Держкіно (будь-який склад) критикували за конфлікт інтересів. Тому новообране панство звернеться до НАЗК, щоб там роз'яснили, що це означає в їхньому випадку. Ну а поки, коли йшлося про проєкти, до яких хтось із членів офіційно дотичний, вони просто утримувалися від голосування. 

Конфлікт інтересів у нашій кінотусовці — це взагалі питання цікаве. Спільнота невелика, хтось із кимось обов'язково дружить чи має гарні стосунки. Це стосується і експертів на пітчингах, які часто голосують за кого треба. Голосування, нагадаю, анонімне. Пояснюють це тим, що, мовляв, усім невдобно когось образити і посваритися. 

Щодо конкретно цієї Ради, то її підозрюють у лобіюванні інтересів телевізійників та підопічних Андрія Єрмака. Приміром, режисер Денис Тарасов та продюсер Тарас Босак (який через критику відмовився від місця в Раді), вочевидь, дружать із головою попередньої Ради та партнером голови ОП Артемом Колюбаєвим.

Але цікавіше із новобраним головою та її заступницею. 

Ірина Заря має довгий шлейф партнерства з Олександром Ткаченком. У 2003 році вони разом заснували «Нову студію», у 2005-му вона стала у ній фінансовою директоркою, з 2007 – генпродюсеркою. Тут почитайте наше інтерв'ю з нею про успіхи компанії з серіалом «Доярка з Хацапетівки-2» і не тільки. У 2009 році Ткаченко відкриває перший кінотеатр «Оскар» і співласницею там стає пані Ірина. Роком раніше з'являється мережа кінотеатрів «Планета кіно», в яких Заря значиться бенефіціаркою. Разом із ким? Правильно – з Ткаченком. Ось тут він вказав себе бенефіціаром мережі у декларації.

Ткаченко – ліворуч, Заря – праворуч

Ну а що ж до Андрія Осіпова, то головою правління Одеської кіностудії він став у 2017. Нагадаю вам, шановні, що у 2005 році кіностудію реорганізували з державного підприємства в акціонерне товариство: 50% + 1 акція стали державними, решта – відійшли до ТОВ «Нова кіностудія» (що через ТОВ «Фонд розвитку кіномистецтва» і напрямку належить зареєстрованій у Лондоні компанії Cinema Love Ltd.). Бенефіціар – Ткаченко. 

У 2020 році він продає свої акції банкіру Олександру Морозову. Але вже у 2021 році виходить розслідування «Слідства. Інфо», в якому колеги, досліджуючи документи Pandora Papers, стверджують, що ніякого продажу не було. Точніше був, але фіктивний. А Морозов став номінальним власником. Так шо такі справи. Дві головні людини в Раді і обидві з такими тісними стосунками з колишнім міністром культури та інформполітики. Хто там радів його звільненню? А ось не треба поспішати. 

Олександр Ткаченко та Андрій Осіпов у 2018 представляють новий концепт студії 

Ну і на тлі цього – геть лайтове. Режисера Аркадія Непиталюка, у якого доволі хороша репутація, підозрюють у можливій допомозі проєктам Сергія Лавренюка. Але з тим усім хай НАЗК розбирається – з нетерпінням чекаємо на результати. 

Переходимо до затвердження 19-го пітчингу, бо ви, шановні наші читачі, вочевидь, уже знаєте, що його таки затвердили. Але переказуємо вам обговорення. Алік Шпилюк, як кандидат від Спілки кінематографістів, нагадав про рішення суду, яке визнало попередню Раду після певної дати нелегітимною. Також у нього були питання до деяких членів експертних комісій. Тому голосувати «за» він не став. 

Режисер Володимир Мула сказав, що йому голосувати взагалі неетично, бо він у пітчингу брав участь. Тому утримається. Голова Держкіно Юлія Шевчук вступила в бесіду і сказала Аліку, що судове рішення «не містило жодних застережень проти прийнятих Радою рішень». Алік був не згідний, але сказав, що сперечатися не буде. 

Акім Галімов став на позиції захисту кіно та національних інтересів. Бо, мовляв, було десятки класних проєктів і вони будуть просувати українську культуру. Що було немало цікавих виступів — ми цілком згідні. Правда, були. Але були й десятки зовсім не класних, особливо від телевізійників, які вирішили увірватися в кінопроцес після телемувіків.

З іншого боку, Акім казав, зокрема, про просування за допомогою кіно України за кордоном. І вже роками ми спостерігаємо, що вразити іноземну публіку вдається саме авторським, складним фільмам на різних кінофестивалях. Все інше за межами нашої країни хоч і показують, але успіхів там дуже мало, бо кіно для широкого глядача в нас поки роблять винятково для внутрішньої ЦА. Ну а творці цього авторського, серйозного кіно — більшою мірою це ті, хто нині роботу Держкіно бойкотує, вважаючи її настільки слабкою, що бюджет на конкурс варто віддати на Сили оборони. 

Андрій Осіпов голосуватиме «за». Але сказав, що розуміє, що попереду в Ради багато критики, претензій і що всілякі журналісти писатимуть нехороші статті. Та заради держави він готовий пожертвувати своїм моральним спокоєм. Що нам вказує не лише на професійність та досвідченість Осіпова, але й на його неабиякі таланти пророка. 

Після цього обрали експертну комісію з фінансово-економічних питань, попередньо обравши серед членів Ради комісію з жеребкування. Юлія Шевчук повідомила, що в Держкіно надіслали сім заяв і всі вони підходять. Тому їх закинули в барабан та обрали п'ятьох із них, а двоє — в резерві.

Далі ж на нас чекав довжелезний порядок денний, про який ми вам розповімо точково. Переважно далі до членів Ради включалися кінематографісти з різними питаннями, які здебільшого задовільнялися. Загалом це були прохання про продовження термінів виробництва проєктів (у зв'язку із затягуванням фінансування) та про виділення грошей на всяке. «Всяке» — це різні фестивалі, події тощо, які вже відбулися, й організатори просять компенсації, або відбудуться в найближчому майбутньому. 

Ой, ледь не забула. Перегляд цієї трансляції був випробуванням ще й тому, що звук просто катастрофічний. Те саме було і на пітчингах, які, до слова, не можна було подивитися наживо Й викладали лише запис. І там не лише періодично вимикався звук, але й зникали цілі виступи. 

Але все. Ось вам коротко найцікавіше, на нашу думку.

Режисер Семен Мозговий вирішив, напевне, наслідувати Андрія Халпахчі на виборах Ради і включився із сигаретою, ефектно створюючи навколо себе хмари диму.

Семен просить продовжити терміни здачі його фільму «Свято Хризантем» до кінця року. Продюсери там, нагадаю, Артем Колюбаєв і Тарас Босак. Ось трейлер. Виклали три роки тому. Тут Антоніна, як адепт починати показувати трейлери якомога раніше, а не за місяць (інколи за тиждень) до прокату, гаряче схвалюю. 

«За» одноголосно. Голосує і Денис Тарасов, а отже конфлікту інтересів тут не бачить і, вочевидь, не бачитиме і далі. 

Далі вмикається продюсер фільму «Добре, що мама не знає» Євген Литвиненко теж з проханням продовжити терміни до лютого наступного року. Але зацікавив він мене розповіддю про виробництво трейлера. Бо монтували його 2 з половиною місяці. І все так класно вийшло, що проєкт сподобався одразу трьом світовим мейджорам (Юніверсал, Соні та Ворнери), що вони навіть можуть згодитися стати дистрьбьюторами. Ой все, тоді чекаємо. Хоча ваша Антоніна, вже надурена такими обіцянками 100500 разів, повірить лише після офіційних оголошень. А ви поки подивіться тизер, який виклали рік тому. 

Ну а далі – скандал! Нарешті! До цього (і після цього) засідання відбувалося максимально мило, всі одні перед одним посміхалися і були котичками. Аж тут включається режисер фільму «Земля Енея» Руслан Товкун, який не пройшов 19 пітчинг. До речі, ми його з цим проєктом бачилище на 15 конкурсі. Все тому, що один з екпертів поставив 0 балів, а це, каже Руслан, порушення процедури та законодавства. Ставити треба мінімум 1. Біда у тім, що якби не цей 0, стрічка набрала б достатню кількість балів для перемоги. А так – не вистачило буквально крихти. Режисера можна зрозуміти. 

Товкун дивується, чому, враховуючи це, Рада так легко затвердила пітчинг. Зав'язалася дискусія. Пропонуємо вам її подивитися. 

Отже, режисер твердить, що Рада може виправити ситуацію, а члени Ради запевняють, що не можуть. Давайте тепер згадаємо недавнє минуле. Попередні склади Ради доволі часто і деколи кардинально змінювали результати пітчингів. Навколо 14 конкурсу навіть виник грандіозний скандал із різними заявами і вимогами його скасувати: від Української кіноакадемії до Оксани Забужко. Ось цитата з заяви кіноакадемії:

«Члени Ради з державної підтримки кінематографії не озвучили чіткі критерії, за якими до переліку переможців не були включені кінопроєкти, що займали перші позиції у рейтингу після оцінювання експертними комісіями, а також не зрозуміла мотивація включити до переліку переможців кінопроєкти, що зайняли значно нижчі позиції у рейтингу, ніж ті, що були виключені».

Схожа ситуація була із 11 пітчингом. Велику статтю про цю проблему писала режисерка Жанна Максименко-Довгич. 

Тому справді такі рішення Ради викликали критику. Але, якщо повернемося до нашої теперішньої ситуації, то вона теж така собі. Держкіно спочатку допускає порушення процедури, коли експерт ставить 0, а потім заявляє, що нічого не може з цим зробити. Також члени Ради домовилися, що цю саму процедуру треба пофіксити і стежити за компетентністю експертів. Але ця проблема теж дуже давня і, виходить, досі її вирішити не можуть. 

Алік Шпилюк тут додав, що зокрема церез цей 0 відмовився голосувати за затвердження конкурсу. Наприкінці засідання Рада знову повернулася до цього питання, аби знайти рішення. На усі пропозиції Юлія Шевчук говорила, що це буде порушенням процедури. І хіба цього експерта (чи експертку) більше не будуть допускати до роботи. 

Але хто він? Чи вона? Хотілося б дізнатися, що це за людина. Але, як пам'ятаємо, голосування анонімне. І, судячи з настроїв, робити його публічним ніхто особливо не збирається. 

«Антоніна»
Лєна Чиченіна
Керрі Бредшоу політично пробудилася і тепер читає мемуари Навального
Теги
Планета кіно
Рада з державної підтримки кіно
19 пітчинг
Андрій Осіпов
Держкіно
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Киллиан Мерфи появился на премьере в Лондоне со светлыми волосами
Фокус
2024-10-25T08:30:38Z
Неодетая мать отец-алкаш: в сети появились фото сватов Королевой и Тарзана
GlavRed
2024-10-11T16:37:40Z
Российская певица официально бросила своего четвертого мужа
Comments UA
2024-10-22T19:51:54Z
8 главных трендов 2025 года
Marie Claire
2024-10-21T18:01:22Z
Артур Логай рассказал, как едва не покончил жизнь самоубийством
Комсомольская правда
2024-10-25T12:10:07Z
Анджелина Джоли поет на сцене оперного театра в трейлере фильма "Мария"
GameMag
2024-10-25T11:29:32Z
Затяните корсет: почему Карл Лагерфельд ненавидел свое тело и унижал полных женщин и низких мужчин
Marie Claire
2024-10-20T17:33:35Z
10 самых красивых мужчин мира по версии пластических хирургов
Marie Claire
2024-10-19T11:00:38Z
"Я еще жив": Иван Дорн, который выехал из Украины, решил напомнить о себе/Певец вышел на связь в день своего 36-летия
Апостроф
2024-10-17T11:57:42Z
«Хорошие русские» поиздевались над планом победы и обозвали Украину «проблемным активом»
Comments UA
2024-10-16T15:15:04Z
В США объявили, чем закончится война в Украине
Известия Киев
2024-10-24T17:50:30Z
Появилась итоговая декларация саммита БРИКС: один пункт о войне в Украине
Comments UA
2024-10-23T14:12:46Z
МУС: Монголия нарушила свои обязательства, не арестовав Путина
Европейская правда
2024-10-24T19:26:57Z
Генерал Павел Ткачук, укравший миллионы из бюджета, продолжает участвовать в антикоррупционных заседаниях
Знай
2024-10-25T12:11:54Z
Си пообщался с Путиным в Казани и ограничил поставки дронов в РФ, — СМИ
Фокус
2024-10-25T12:10:00Z
Путин будет в шоке: такого он от своих военных точно не ожидал
Comments UA
2024-10-13T06:03:26Z
Путин сделал заявление о "мирном завершении" войны в Украине
TSN
2024-10-18T18:39:28Z
Си Цзиньпин два раза за два дня сделал неприятное для Путина заявление
Новости Украины
2024-10-24T17:15:50Z
В Тернополе возле студенческого общежития умер работник университета
Корреспондент
2024-10-21T14:03:13Z
Украинского военного поймали на "горячем": теперь ему грозит тюрьма
Политека
2024-10-15T18:03:11Z
В Карпатах медведь растерзал мужчину во время попытки пересечь границу
Comments UA
2024-10-17T10:54:48Z
В роССии молотком убили пилота, причастного к ударам по Украине
Известия Киев
2024-10-21T13:50:21Z
Пожизненное заключение вместо 150 долларов: за что жители Киевщины могут получить суровое наказание
Comments UA
2024-10-25T12:06:08Z
В Санкт-Петербурге произошла резня в гипермаркете
Корреспондент
2024-10-25T10:31:59Z
В Хмельницкой области раздаются взрывы
TSN
2024-10-19T09:33:48Z
В Беларуси "украинских диверсантов" приговорили к 20 годам колонии
Корреспондент
2024-10-24T01:34:31Z
Контрафактный товар на 11 млн грн обнаружило БЭБ: что продавали незаконно
Comments UA
2024-10-23T13:18:18Z
Оккупанты массово заходят в Селидово - украинские дроноводы не успевают за потоком
Апостроф
2024-10-24T12:27:39Z
В Киеве на Осокорках после реконструкции откроется современная амбулатория
Апостроф
2024-10-15T15:03:23Z
Работал на врага: в Николаеве задержан информатор, который наводил ракеты на город
Comments UA
2024-10-15T12:40:21Z
Россияне массово сдаются в плен: военный назвал причину
Comments UA
2024-10-15T12:27:57Z
Сырский опроверг слова Путина об окружении украинских войск в Курской области и озвучил потери РФ
Хвиля
2024-10-25T12:15:05Z
Контратаки ВСУ у Песчаного: как изменилась обстановка на Купянском направлении, — офицер
Фокус
2024-10-25T12:15:01Z
Новые громады объявили о принудительной эвакуации: что говорят власти
Comments UA
2024-10-15T12:57:05Z
В DeepState зафиксировали территориальный успех ВСУ в Донецкой области
Апостроф
2024-10-13T05:39:37Z
"Облава ТЦК": СМИ сообщают о проверках на концерте "Океана Эльзы" в Киеве
Фокус
2024-10-12T00:01:36Z
Стояли, ждали и заскучали: девушка нашла, чем занять свой рот с мужчиной в очереди
Знай
2024-10-22T19:51:44Z
Стало известно, каким образом в Украине хотят до конца года мобилизовать 200 тысяч человек
Comments UA
2024-10-13T04:42:34Z
СМИ узнали имя нового начальника штаба Сил беспилотных систем
Корреспондент
2024-10-24T05:30:31Z
Украинка пыталась сделать клизму 6-месячной крошке термометром, хирурги не поверили своим глазам
Знай
2024-10-11T20:30:09Z
Жизнь на глубине: с какими трудностями сталкиваются моряки-подводники
Фокус
2024-10-25T12:15:43Z
Транспорт для фронта: инициатива Ахметова передала военным новые пикапы стоимостью 2,7 млн грн
TSN
2024-10-25T12:06:45Z
Почему провалилась украинская оборона на Курщине: главные причины
Comments UA
2024-10-11T18:24:19Z
Украинцы обомлели от новой рекламы Третей штурмовой на улицах украинских городов: "Наша семья выглядит так"
Знай
2024-10-15T18:36:18Z
ГУР: Первые северокорейские подразделения прибыли на Курщину
Хвиля
2024-10-24T19:26:58Z
Минус 30 грн в чеке: супермаркеты резко снизили цены на селедку, скумбрию и карпа
Знай
2024-10-11T20:12:50Z
Правительство изменило критерии бронирования работников
Корреспондент
2024-10-23T15:15:22Z
Такого дна в РФ еще не было: с чем смирились российские власти
Comments UA
2024-10-15T12:26:05Z
Неприятный сюрприз от "Ощадбанка": как не попасть в ловушку
Знай
2024-10-13T03:06:18Z
Ощадбанк запустил рыночную ипотеку под плавающую ставку
Хвиля
2024-10-25T11:55:09Z
Потеря брони и мобилизация: как проверки могут повлиять на работников критических предприятий
BigMir
2024-10-25T11:45:42Z
Владелец Каховской ГЭС отказался от иска к России: в "Укргидроэнерго" объяснили причину
Фокус
2024-10-15T18:27:28Z
Украинцев готовят к повышению тарифов: нардепы заговоры о новых суммах в платежках за свет
Политека
2024-10-17T18:04:21Z
Картофель в Украине продолжает бить ценовые рекорды: как изменились цены
Хвиля
2024-10-15T18:27:37Z
Сезон простуд: 7 напитков, которые повысят иммунитет этой осенью
Фокус
2024-10-15T12:30:49Z
Что вызывает "мушки" перед глазами: возрастные изменения или серьезная опасность
Знай
2024-10-13T17:21:25Z
«Делайте это каждый день»: врач выбрал лучшее упражнение, которое продлевает жизнь
Marie Claire
2024-10-12T03:00:53Z
Правительство приняло план реформирования и проверок МСЭК: детали
Comments UA
2024-10-25T11:42:52Z
Как быстро успокоиться: 5 лучших напитков для снятия стресса
Фокус
2024-10-25T10:45:22Z
Фонд Вадима Столара инициировал бесплатное УЗИ для женщин
Знай
2024-10-25T09:28:42Z
С возрастом похмелье становится все более разрушительным: почему это происходит
Фокус
2024-10-25T09:27:05Z
Женщина пила зеленый чай 30 дней подряд: эти 3 полезных свойства напитка изменили ее жизнь
UAToday
2024-10-25T09:06:10Z
Узнать о хронической боли заранее: ученые научились предсказывать осложнения после травмы шеи
Фокус
2024-10-25T07:45:15Z
Четыре опасных астероида сблизятся с Землей в ближайшие 24 часа - заявление NASA
Апостроф
2024-10-24T05:30:17Z
Батареи останутся в прошлом: создана пленка, превращающая движения в энергию
Фокус
2024-10-20T18:57:52Z
Российских игроков приглашают на консольный фестиваль CGF — Console Gaming Festival — Яша Хаддажи рассказал, чего от него ждать
GameMag
2024-10-24T17:16:19Z
Зона вас поглотит: журналисты в восторге от украинской S.T.A.L.K.E.R. 2
Фокус
2024-10-18T18:42:06Z
Sniper Elite: Resistance выйдет 30 января — предзаказы открыты
GameMag
2024-10-25T12:10:23Z
В Греции нашли священный артефакт Александра Македонского: он делал богами древних царей
Фокус
2024-10-25T12:01:52Z
Жители России вновь могут скачать драйвера с сайта Nvidia
GameMag
2024-10-23T23:43:09Z
Иран нашел способ заставить Кремль расплатиться за поддержку в войне против Украины
Новости Украины
2024-10-13T05:57:07Z
Проще не стало: ученые узнали первичное происхождение японцев, однако есть нюанс
Фокус
2024-10-15T12:42:34Z
Вяленые томаты в духовке: простой рецепт от звезды "Мастер Шеф"
Политека
2024-10-17T04:01:57Z
Как правильно хранить чеснок на зиму, чтобы он остался свежим: полезные советы
Политека
2024-10-12T14:42:11Z
Как правильно готовить спаржу на сковороде: шеф-повар Клопотенко раскрыл идеальный рецепт
Политека
2024-10-25T12:01:37Z
Как отлучить подростка от телефона: пять простых шагов для избавления от зависимости
Фокус
2024-10-25T12:01:09Z
Секрет идеальных куриных драников: пошаговый рецепт
Политека
2024-10-25T11:01:39Z
Новый небоскреб в "городе будущего" станет крупнейшим зданием в мире
Фокус
2024-10-25T10:52:10Z
Свечи в бельевом шкафу и мята в мусорном ведре: 7 идей для постоянного и приятного аромата в доме
Знай
2024-10-25T09:52:58Z
Гороскоп для всех знаков зодиака на выходные 26-27 октября 2024 года
Корреспондент
2024-10-25T08:30:03Z
Угол молодости: 6 упражнений, которые помогут убрать второй подбородок
Фокус
2024-10-25T08:12:23Z
Кличко "культурно послал" за вопрос о бывшей невесте: что не так с Панеттьери
Новости Украины
2024-10-15T16:54:02Z
Звезду мирового футбола Мбаппе обвинили в изнасиловании – СМИ
ZN UA
2024-10-15T18:21:15Z
Усик оценил обещание Фьюри нокаутировать его в реванше
Корреспондент
2024-10-25T12:03:11Z
Перспективный 22-летний украинский защитник Трабзонспора заинтересовал клуб из Молдовы
Известия Киев
2024-10-25T11:35:41Z
Символ украинского патриотизма: Динамо вспомнили в тексте Радиодиктанта
Корреспондент
2024-10-25T11:28:22Z
Усик обратился к Трампу с просьбой помочь освободить украинцев из плена РФ
Корреспондент
2024-10-25T10:48:34Z
Усик объяснил, почему на пресс-конференции с Фьюри появился в образе "Хитмана"
ZN UA
2024-10-25T10:11:57Z
Александр Свищев рассказал о важности развития судейского сообщества и юниорского водного поло
Comments UA
2024-10-25T09:27:22Z
Невеста Криштиану Роналду попала в больницу
Фокус
2024-10-25T09:15:13Z
Первый электромобиль Cadillac Escalade подорожал в 4 раза за считанные минуты
Фокус
2024-10-15T09:57:54Z
Пережила торнадо: на аукцион выставили коллекцию редких американских авто
Фокус
2024-10-25T08:45:59Z
В Киеве появился очень редкий спорткар BMW 2000-х
Фокус
2024-10-25T07:40:36Z
Пенсионерам лучше избегать этих марок: какие автомобили советуют обходить стороной
Знай
2024-10-24T18:51:29Z
Комфортные, амбициозные: знакомимся с новой линейкой Toyota Proаce
Корреспондент
2024-10-24T17:15:04Z
На аукцион выставили культовый 19-летний спорткар Ford почти без пробега
Фокус
2024-10-24T10:00:12Z
Пять самых популярных цветов в Украине в 2024 году: что выбрали украинцы
Comments UA
2024-10-24T09:24:30Z
С двигателем V8 и автоматической КПП: в Украине обнаружили уникальную "Волгу" ГАЗ-24
Фокус
2024-10-24T07:15:47Z
Не только превышение скорости: какие нарушения фиксируют дорожные камеры
Знай
2024-10-24T06:51:10Z