Яблучні деруни – це ідеальний сніданок осіннього дня, адже готуються вони дуже просто, швидко, а виходять суперсмачними.
Рецептом поділилася шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram.
"Дуже простий, але дуже смачний осінній сніданок", – радить шеф-кухар.
Для приготування яблучних дерунів нам знадобляться такі інгредієнти:
- яблука - 3 шт. середнього розміру
- яйце - 1 шт.
- кориця - дрібка
- трішки лимонного соку, щоб яблука не темнішали
- борошно - 3 ст.л.
- цукор - за смаком
- олія для смаження
Шеф-кухар відзначила, що готувала яблучні деруни взагалі без цукру, якщо яблука досить солодкі, то й так виходить неймовірно смачно.
Яблука чистимо від шкірки та натираємо на крупній тертці, серединку викидаємо. Має вийти приблизно 300 г натертих яблук.
В миску до тертих яблук додаємо яйце, трішки лимонного соку, борошно, дрібку кориці та перемішуємо все до однорідності.
Готуємо яблучні деруни на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії, викладаючи яблучне тісто столовою ложкою. Смажимо до румʼяності з обох боків на середньому вогні. Подавати яблучні деруни найкраще зі сметаною.
Раніше фіналістка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко також поділилася своїм рецептом яблучних дерунів. Нам знадобиться 4 середніх яблука, 1 яйце, 2 ст.л. манної крупи, 2 ст.л. борошна, 20 г цукру, дрібка солі та 0,5 ч.л. кориці.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.