Родина Михайла та Богдани Горюк із Чернівецької області почала займатись сироварінням кілька років тому. Спочатку це було хобі, згодом їхні сири набули популярності, й уже зараз за тиждень подружжя переробляє близько 1 т молока, яке закуповують у місцевого населення.
Ще до початку пандемії COVID-19 Богдана Горюк працювала перукарем-візажистом у селі Мигове. У той час вона вже виготовляла сири для ресторану туристичного комплексу по позиціях «Молоді сири Буковини» та «Будзи, козині сири». Маючи вільний час, майстриня почала пробувати нові види сирів, брала молоко у своїх батьків, які на той час тримали корову. Михайло підтримував, але сироваріння як бізнес подружжя тоді ще не розглядало.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала