Ось рецепт універсального та простого в приготуванні тіста, яке може згодитися не лише на піцу. На його приготування треба лише 20 хвилин, передає Novosti24.
Як приготувати тонке та ніжне тісто для піци
- Час: 20 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 600 грамів просіяного борошна
– 1 чайну ложку солі
– 8 грамів живих (мокрих) дріжджів
– 25 грамів меду або цукру
– 450 мілілітрів теплої води
– 2 столові ложки олії
Приготування:
- Просійте борошно і змішайте з сіллю та секретним солодким інгредієнтом – медом або цукром.
- Додайте дріжджі та теплу воду, але не окріп. Воду вливайте у декілька підходів, щоб тісто не було "забитим" та глевким.
- Після цього додайте олію, змастіть також нею руки та вимішуйте протягом 5 хвилин, доки тісто не буде липнути. Накрийте харчовою плівкою і залиште "відпочити" на 15 хвилин. Готово!
Таке тісто для піци можна безпечно зберігати в холодильнику до 3 днів, а в морозильній камері – до 3 місяців.
Тож обирайте начинку на свій смак і готуйте піцу, мов із піцерії.
Сподобався рецепт? Тоді спробуйте приготувати цей ніжний сирний крем-суп з сухариками та пармезаном.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала