MY.UAНовини
Таємні розмови Маска, Путіна й Трампа: як ця трійця загрожує виборам у США та Україні
Таємні розмови Маска, Путіна й Трампа: як ця трійця загрожує виборам у США та Україні

Таємні розмови Маска, Путіна й Трампа: як ця трійця загрожує виборам у США та Україні

Мільярдер, власник та директор кількох технологічних компаній Ілон Маск за роки повномасштабної війни Росії проти України перетворився з техногенія на доволі токсичного персонажа. Не лише для українців, яким він спочатку подарував доступ до Starlink, а потім почав висувати свої умови "мирного плану" з Росією, а й для американців – з часів, коли Маск вступив у передвиборчу кампанію Дональда Трампа.

У травні 2024 року видання The Wall Street Journal повідомило, що Трамп може призначити Маска радником у разі перемоги на президентських виборах, які відбудуться у листопаді. Тоді ж Маск пожертвував 45 мільйонів доларів на місяць протрампівському комітету Super PAC. Влітку, в соцмережі X Маска почали активно використовувати ШІ Grok для генерації зневажливого контенту про конкурентку Трампа Камалу Гарріс та демократів загалом.

У жовтні Маск вдався до "дарування гречки по-американськи". Мільярдер пообіцяв щодня роздавати по 1 мільйону доларів зареєстрованим виборцям у Пенсільванії. Але це не найстрашніше (щонайменше для України). Нещодавно The Wall Street Journal написало про те, що за час великої війни Маск регулярно спілкується з російським диктатором Путіним. І от це вже може стати великою проблемою.

24 Канал розповідає про все, що відомо про контакти Маска з Путіним і Трампом і як на це відреагували в Кремлі.

Про що говорили Путін та Маск та як реагують на це у США

Ілон Маск підтримує регулярні контакти з президентом Росії Володимиром Путіним з кінця 2022 року, стверджується у розслідуванні The Wall Street Journal, що посилається на кількох чинних та колишніх чиновників США, ЄС та Росії.

Один із контактів стосувався прохання Путіна – той попросив Маска не активувати Starlink на Тайвані. Це мало бути послугою китайському лідеру Сі Цзіньпіну. У передвиборчий 2024 рік зв'язки Маска з Кремлем можуть свідчити про відновлення взаємодії команди Трампа з російським диктатором у світлі можливої угоди з Україною. Водночас ці контакти викликають занепокоєння у нинішньої адміністрації Білого дому, оскільки Маск має доступ до секретів американського війська та розвідки.

Донедавна відомості про контакти Маска з Кремлем не були не те що загальновідомими – про них не знали й всі в уряді США.

Цікаво! Раніше Маск був прихильником демократичних кандидатів. На попередніх виборах він, за власними словами, голосував за Барака Обаму, Гілларі Клінтон та Джо Байдена. Однак в останні кілька років бізнесмен почав частіше підтримувати республіканців. Після придбання Twitter та переформатування його на X, Маск став більше цікавитися націоналістичними ідеями та теоріями змови.

Кандидатуру Дональда Трампа на виборах 2024 року Маск публічно підтримав після двох невдалих замахів на експрезидента. "Ніхто навіть не намагається вбити Байдена чи Камалу", – написав Маск у X, однак згодом назвав це жартом.

Журналісти WSJ не отримали коментар Маска щодо його контактів з Путіним. Водночас він стверджує, що не є прихильником Путіна та називає це абсурдом, а його компанії нібито "зробили для підриву Росії більше, ніж будь-хто". Мільярдер також глузливо відповів у X на історію WSJ, однак не заперечуючи її.

Свій доступ до державних секретів Маск згадав і під час виступу в межах передвиборчої кампанії в Пенсільванії у жовтні, де він говорив про важливість прозорості уряду.

Я справді маю доступ до надсекретних матеріалів, але, мушу сказати, що, як і більшість речей, про які я знаю, це тримається у секреті, тому що це дуже нудно,
– зазначив Маск.

У Пентагоні не підтвердили та не спростували його слова, відмовившись коментувати доступ будь-якої особи до секретних матеріалів. Одне з джерел WSJ зауважило, що поведінка Маска не подобається уряду та "ставить його перед дилемою" через залежність від його космічних технологій, зокрема системи супутникового інтернету Starlink.


Старт ракети Falcon 9 з супутниками Starlink / Фото SpaceX

У NASA ж закликали до розслідування контактів Ілона з Путіним.

Якщо це правда, що між Ілоном Маском і президентом Росії відбулися численні розмови, то я думаю, що це буде викликати занепокоєння, особливо для NASA, для міністерства оборони, для деяких розвідувальних агентств,
– сказав адміністратор космічного агентства Білл Нельсон.

У Білому домі також офіційно не підтвердили контакти Маска з Кремлем. Джон Кірбі, речник Ради національної безпеки зазначив, що він "не має права підтверджувати правдивість цих повідомлень", і направив редакцію до Маска.

Що кажуть у Кремлі

У Москві також не визнали факту частих розмов Ілона Маска з російським диктатором. Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що єдиний контакт Кремля з Маском – це одна телефонна розмова, під час якої бізнесмен обговорював з Путіним "космос, а також наявні та майбутні технології". А інформація, опублікована WSJ, – "абсолютно хибна".


Дмитро Пєсков / Фото росЗМІ

Пєсков додав, що ні Путін, ні чиновники Кремля не ведуть регулярних розмов з Маском.

Зверніть увагу! Команда Трампа та сам кандидат-республіканець вже неодноразово підкреслювали, що за його каденції Путін не вторгався в інші держави.

Трамп також заявляв, що він відновить мир "завдяки сильній зовнішній політику для стримування агресії Росії та припинення війни в Україні".

За що Маск платить виборцям

Ілон Маск у жовтні оголосив про розіграш 1 мільйона доларів щодня для зареєстрованих виборців Пенсільванії, які підтримають петицію за зміни до Конституції США. Підписавшись, виборці можуть виграти кошти, що має підвищити активність на підтримку Дональда Трампа. Петиція, що фокусується на захисті свободи слова та права на володіння зброєю, поширюється через політичну групу Маска AmericaPAC, засновану ним цього року для сприяння кампанії Трампа.

Перший переможець розіграшу, випадковий відвідувач суботнього заходу в міській раді, отримав "чек" у вигляді лотерейного білета. Це стало частиною стратегії Маска, спрямованої на залучення нових виборців перед вирішальними етапами виборів.

AmericaPAC передбачає бонус у 47 доларів для кожного, хто запросить зареєстрованого виборця штату долучитися. Попри сумніви щодо законності таких дій, американське видання Slate пояснює, що виплати за голоси не здійснюються, а отже, це не порушує виборчого законодавства, хоча й допомагає визначати прихильників Трампа. Група, заснована Маском у липні, вже отримала від нього 75 мільйонів доларів.

За даними Forbes, статки Маска оцінюють у 248 мільярдів доларів, що робить його найбагатшою людиною у світі.

Як Маск змінив ставлення до України через тиск Кремля

Ілон Маск давно захоплюється Росією та її космічною програмою. Як згадував біограф Маска – Вальтер Айзексон, у 2002 році бізнесмен їздив до Москви домовлятися про закупівлю ракет, але врешті-решт угода провалилася. Від російських партнерів Маск лише отримав подарунок – пляшку горілки з портретом Маска на фоні Марсу.

У жовтні 2022 року Маск розповів, що спілкувався з Путіним лише один раз у 2021 році, однак згодом мав розмови з іншими російськими чиновниками. Зокрема, він контактував із Сєргєєм Кірієнком, першим заступником голови адміністрації Путіна, кажуть джерела видання. Однак про що саме говорили Маск та Кірієнко – невідомо. У вересні 2022 року міністерство юстиції США повідомило, що представник путінської адміністрації курував створення 30 сайтів для поширення дезінформації, зокрема, у X Маска. Це мало на меті підірвати підтримку України та маніпулювати американськими виборцями напередодні президентських виборів.

Спершу Маск підтримував Україну, відправивши країні, що воює, тисячі терміналів Starlink для зв'язку. Проте восени 2022 року українські військові не змогли використати Starlink для атак у Криму. Маск обмежив його використання у військових цілях, аргументуючи це цивільним призначенням Starlink і побоюванням ядерного конфлікту.

Не обійшлося без тиску з боку Кремля. У 2022 році Маск мав регулярні розмови з "росіянами високого рівня", за словами обізнаного джерела. Бізнесменові непрямо погрожували. Це, а також фінансові втрати SpaceX, вплинули на подальші дії Маска.

У жовтні 2022 року він запропонував "мирний план", схожий на позицію Кремля, який включав збереження Криму під російським контролем і нейтралітет України.

Цікаво! Вигодою для Маска у разі перемоги Трампа на виборах може стати послаблення федеральних перевірок його компаній Tesla та X, а також зупинка розслідування регуляторів щодо звинувачень Маска у сексуальних домаганнях у SpaceX.

Також у наступному десятилітті космічне командування Повітряних сил США має намір виділити додаткову суму у 12 мільярдів доларів на супутники різних виробників, що має перепасти й SpaceX.

Два джерела WSJ у розвідці – чинний та колишній працівники – підтвердили, що Маск і Путін продовжували підтримувати контакти й цьогоріч, коли Маск почав посилено критикувати військову допомогу США Україні та взявся за участь у виборчій кампанії Трампа.

Ілон Маск і "червоні лінії" Кремля

Восени 2022 року політолог Ян Бреммер, засновник нью-йоркської консалтингової фірми Eurasia Group, написав у Twitter, що Маск розповів про розмову з Путіним та чиновниками з Кремля про Україну.

Мовилося зокрема про "червоні лінії". Маск, за словами Бреммера, передав йому, що Путін "попри все" хоче залишити за собою Крим та змусити Україну до нейтралітету. За можливий наступ України на Крим диктатор погрожував ядерним ударом. Маск відповів на це, що "потрібно зробити все, щоб уникнути такого результату", написав Бреммер.

Згодом бізнесмен публічно заперечував, що говорив щось із цього Бреммеру. До слова, на українське вторгнення до визнаної території Росії (Курської області) Путін не відповів ядерним ударом.

За останній рік інтереси Маска та Росії мали дедалі більше спільного. Російські війська почали масово використовувати термінали Starlink, завезені через треті країни, підриваючи одну з небагатьох переваг України на полі бою. Маск заявив в X, що, наскільки йому відомо, жодні термінали не продавали Росії прямо чи опосередковано, і що термінали не працюватимуть на території Росії.

Офіційні особи Пентагону заявили, що військові працюють з Україною та Starlink над розв'язанням проблеми, і назвали SpaceX "чудовим партнером" у цих зусиллях. Однак обізнані джерела стверджують, що контролювати, хто саме використовує Starlink в Україні, важко. Сама SpaceX у разі неавторизованого доступу починає розслідування та може припинити такий доступ.

В інтерв'ю американському телеведучому – консерватору Такеру Карлсону на початку 2024 року Путін назвав Маска "розумною людиною".

Ілона Маска не зупинити, він буде робити те, що вважає за потрібне. Треба знайти з ним спільну мову, потрібно шукати способи його переконати,
– сказав кремлівський диктатор.


Маск бере участь у кампанії Трампа / Фото AP / Matt Rourke

Цей комплімент Маску, ймовірно, пов'язаний з тим, що торік Кремль вперше попросив Маска не активувати Starlink для Тайваню – для зручності Китаю. Однак представник посольства Китаю у Вашингтоні сказав, що вони не в курсі подробиць і не можуть коментувати. До того ж Starlink ніколи не отримував дозвіл на послуги інтернету у Тайвані, уряд якого накладає обмеження на нетайванських супутникових операторів.

Врешті-решт все зав'язується на Дональдові Трампу, заради якого Ілон Маск порушив свою обіцянку утриматися від підтримки будь-кого з кандидатів у президенти США.

Вже в липні Маск публічно підтримав Трампа. За словами обізнаних осіб, бізнесмен планує виділяти 45 мільйонів, зокрема, на наймання "армій" агітаторів для залучення виборців. Згодом Трамп заявив, що хоче зробити Маска головою "комісії з ефективності уряду". Обидва бізнесмени часто спілкуються заради досягнення спільних цілей – і навряд чи хтось зможе це заперечити, як у випадку з Путіним.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Іран досі не передав Росії балістику: нові подробиці
GlavRed
2024-10-28T20:33:35Z
Не лише КНДР: Путін може готувати таємну угоду зі ще однією країною
24tv
2024-10-28T20:33:22Z
Міністри 13 держав ЄС критикують "передчасний візит" Орбана в Грузію
Европейская правда
2024-10-28T20:27:54Z
Якщо Захід передасть Україні росактиви, це означатиме кінець відносин із росією: думка експерта
Знай
2024-10-28T20:21:14Z
"Деморалізувати війська Кім Чен Ина": група екссолдатів з КНДР хочуть воювати за ЗСУ
Фокус
2024-10-28T20:15:22Z
Невдовзі росіяни залучать до боїв 12 тисяч бійців з КНДР, – Зеленський
24tv
2024-10-28T20:12:49Z
Зеленський: Не чув, щоб Трамп казав про скорочення підтримки Україні
Европейская правда
2024-10-28T20:10:52Z
Байден про війська КНДР у Росії: "Дуже, дуже небезпечно"
Европейская правда
2024-10-28T20:09:34Z
В Тбілісі почалися мітинги на тлі скандальних виборів до парламенту
iPress
2024-10-28T20:09:19Z
З України видворили китайського вченого-шпигуна
УкраинФорм
2024-10-28T20:27:42Z
У Харкові росіяни влучили в адміністративну будівлю, зруйновані кілька поверхів - ОВА
УкраинФорм
2024-10-28T20:21:20Z
"4 тисячі доларів і не повезу в ТЦК": поліцейський вимагав гроші у чоловіка на Львівщині
Политека
2024-10-28T20:01:15Z
В Антонівці росіяни скинули вибухівку з дрона на бригаду «швидкої», є поранені
УкраинФорм
2024-10-28T19:55:18Z
Заплатили 20 тисяч доларів, а отримали весло: як киянин та ужгородець намагалися переплисти Тису
24tv
2024-10-28T19:33:03Z
Підшуковував клієнтів через інтернет: на гарячому спіймали "бізнесмена", який організував схему незаконного перетину кордону
InternetUA
2024-10-28T19:28:47Z
Біля берегів Британії пришвартувалася «плавуча бомба» з вантажем із Росії
ZN UA
2024-10-28T19:10:26Z
До британського порту впустили пошкоджене судно з 20 тисячами тонн російської селітри
УкраинФорм
2024-10-28T19:09:45Z
Поліція спіймала групу залізничників на крадіжці пального
1News
2024-10-28T18:54:11Z
Остап Ступка вийшов у світ із 23-річною коханою
GlavRed
2024-10-28T20:27:29Z
Дочка зрадниці Ані Лорак покинула РФ і з'явилася в Туреччині - деталі
GlavRed
2024-10-28T20:27:12Z
Юрій Ткач після зізнання про кризу у шлюбі показався з дружиною на відпочинку
TSN
2024-10-28T19:54:46Z
Джонні Депп після судової тяганини з ексдружиною зізнався, чи пробачив її за наклеп: "Усе пам'ятаю"
TSN
2024-10-28T19:54:21Z
Старша донька Олени Кравець попозувала топлес: зіркова мама відреагувала
TSN
2024-10-28T19:54:11Z
Селін Діон прийшла за концерт Адель і розплакалася разом з нею: відео емоційної зустрічі
24tv
2024-10-28T19:39:17Z
Тоня Матвієнко зробила їдке зауваження про творчість Klavdia Petrivna
GlavRed
2024-10-28T19:27:47Z
Була температура 39,5: Оля Полякова поділилася, як почувалася в день концерту у Палаці спорту
24tv
2024-10-28T18:57:07Z
Українська акторка поділилася, як схудла за 7 місяців на 40 кг: "Це найпростіша схема"
Знай
2024-10-28T18:51:27Z
Тривога під час уроку: батькам зробили попередження
Знай
2024-10-28T20:30:33Z
Колишні солдати з КНДР хочуть допомогти ЗСУ: ЗМІ розкрили несподівані деталі
GlavRed
2024-10-28T20:27:14Z
Зростання цін на житло в Європі: європейці обирають між їжею та орендою
360ua.news
2024-10-28T20:12:14Z
Хелловін чи Геловін: як правильно і незвично назвати свято українською
24tv
2024-10-28T20:12:14Z
Понад половина українців пишуть повідомлення в соцмережах українською мовою, - дослідження
Комсомольская правда
2024-10-28T20:10:38Z
Хорватія планує передати Україні 60 танків і БМП у межах угоди з Німеччиною
УкраинФорм
2024-10-28T20:10:32Z
Місячний календар на листопад 2024: коли новий та повний Місяць?
ГЛАВКОМ NET
2024-10-28T20:00:18Z
“Я не розумію жінок”: військовий різко висловився про виїзд українців за кордон
TSN
2024-10-28T19:54:39Z
Навіщо Україна б'є по російських спиртзаводах – неочікувана причина
TSN
2024-10-28T19:54:08Z
Чи необхідно будувати оборону в Дніпропетровської області: Коваленко відповів, до чого слід готуватися
TSN
2024-10-28T20:33:45Z
Військовий експерт розповів, чи вплине зима на наступ росіян
TSN
2024-10-28T20:33:10Z
У Києві було підпалено 2 відділення "Укрпошти"
Khreschatyk
2024-10-28T20:31:28Z
У Харкові пролунали вибухи - росіяни атакують місто КАБамі
Комсомольская правда
2024-10-28T20:27:37Z
Військовий експерт розповів, що відбувається у Селидовому: ризик оточення та шалені втрати
Политека
2024-10-28T20:18:52Z
У Харкові "приліт" по будівлі Держпрому – соцмережі
TSN
2024-10-28T20:06:55Z
Сили оборони знищили російську РЛС «Гармонь-М» на Краматорському напрямку
УкраинФорм
2024-10-28T19:51:49Z
У Харкові внаслідок російського обстрілу поранені шестеро людей
УкраинФорм
2024-10-28T19:51:07Z
Запорізька область готується до обстрілів обʼєктів критичної інфраструктури та блекаутів
УкраинФорм
2024-10-28T19:42:47Z
Доктор Комаровський розвіяв міф щодо напоїв із холодильника: головна рекомендація для українців
Политека
2024-10-28T20:31:18Z
Через дефіцит вітаміну С відродилася хвороба, яка зникла століття тому
24tv
2024-10-28T19:42:09Z
МОЗ розкрив новий порядок оскарження рішень МСЕК до їх ліквідації
Хвиля
2024-10-28T18:51:03Z
Проблеми зі сном у віці 30 – 40 років впливають на мозок: ризик якого захворювання це становить
24tv
2024-10-28T18:18:58Z
Верещук, депутати та профільні міністерства обговорили законопроєкт про МСЕК
УкраинФорм
2024-10-28T18:12:19Z
Чому в холодильнику накопичується вода: що робити, щоб уникнути серйозних проблем
TSN
2024-10-28T17:51:48Z
МСЕК ліквідують: що буде тепер з пенсіями із інвалідності
TSN
2024-10-28T17:51:07Z
Комаровський назвав головну помилку при лікуванні варикозу: що не варто робити
Политека
2024-10-28T17:22:51Z
Коли імунітет оголошує війну суглобам: що треба знати про ревматоїдний артрит
24tv
2024-10-28T16:36:10Z
Volkswagen хоче закрити заводи і звільнити тисячі людей: уряд просить не робити цього
iPress
2024-10-28T20:09:16Z
В Україні третій тиждень дорожчають тепличні огірки: у чому причина
24tv
2024-10-28T20:03:33Z
ПФУ анонсував автоматичне нарахування допомоги на пальне для частини українців
Хвиля
2024-10-28T20:00:28Z
Знову блекаут?: в Україні почали вимикати світло
TSN
2024-10-28T19:54:56Z
Україна отримає додаткову фінансову підтримку від міжнародних партнерів
Хвиля
2024-10-28T19:45:28Z
20 років роботи без заправки: мікрореакторна ядерна електростанція живитиме 1000 будинків
InternetUA
2024-10-28T19:01:52Z
На українців чекають нові податки: названо суму, на яку зменшаться зарплати
Политека
2024-10-28T18:30:51Z
Чому українські монети можуть знову називатися «шагами» і як це пов'язано з нашою багатовіковою історією
GlavRed
2024-10-28T18:27:27Z
Модель OnlyFans сплатила понад 13,2 млн грн податків – Гетманцев
ITC
2024-10-28T18:25:21Z
Найкращі бомбардири сезону: Гаррі Кейн та Кіліан Мбаппе виграли "трофей Герда Мюллера"
24tv
2024-10-28T20:33:39Z
Реал – найкращий чоловічий клуб планети 2024, Барселона тріумфує серед жінок
24tv
2024-10-28T20:18:50Z
Ламін Ямаль став володарем трофея Копа
24tv
2024-10-28T20:09:57Z
"Брехуни": у France Football відреагували на скандал через Вінісіуса Жуніора
24tv
2024-10-28T19:54:27Z
Організатори "Золотого м'яча" відреагували на рішення "Реала" бойкотувати церемонію
TSN
2024-10-28T19:51:48Z
Кроос про Золотий м'яч: Родрі виграє, але індивідуальні нагороди у футболі безглузді
Football.ua
2024-10-28T19:24:24Z
Довгоочікувана церемонія нагородження: де дивитися вручення "Золотого м'яча-2024"
24tv
2024-10-28T18:40:23Z
Довбик у компанії розкішної дружини приїхав на церемонію "Золотого м'яча-2024": святкове відео
24tv
2024-10-28T18:33:41Z
«Старий Луцьк» програв БК «Рівне» у баскетбольній Суперлізі
УкраинФорм
2024-10-28T18:15:05Z
5 порад з прибирання, які допоможуть вам закінчувати його вдвічі швидше
24tv
2024-10-28T20:18:11Z
Неперевершений гарбузовий кекс: простий рецепт зі звичайних продуктів
24tv
2024-10-28T19:54:43Z
Шоколадно-гарбузовий кекс без зайвого клопоту: простий рецепт осіннього десерту
Политека
2024-10-28T19:48:50Z
Самотність їм не страшна: ТОП-3 знаки зодіаку, які прагнуть абсолютної свободи
GlavRed
2024-10-28T19:27:22Z
Без скотчу і вати: як утеплити дерев'яне вікно на зиму, дієві методи
GlavRed
2024-10-28T19:27:14Z
Астрологи назвали найкращих колишніх за знаком Зодіаку: не псують спогадів та зберігають дружні стосунки
Политека
2024-10-28T19:21:12Z
Навіщо каштани та жолуді ставити до картоплі: одеська городниця розповіла секрет
24tv
2024-10-28T19:12:00Z
Не пропустіть – 3 знаки зодіаку, яким варто остерігатися від проблем
24tv
2024-10-28T19:09:49Z
Допоможе запобігти розлученню: стильні ідеї для двох мийок у ванній
24tv
2024-10-28T18:36:39Z
NASA представило прототип телескопа для космічного детектора гравітаційних хвиль
Portaltele
2024-10-28T20:27:36Z
Винахідник створив шість своїх копій — робот читає лекції замість автора
ITC
2024-10-28T20:27:32Z
Samsung One UI 7: чого очікувати від Android 15 на пристроях Galaxy
Portaltele
2024-10-28T20:27:25Z
Чи то котлети, чи то відбивні: неймовірний рецепт ледачої вечері
GlavRed
2024-10-28T20:27:23Z
Windows 11 24H2 «глючить» з новими процесорами Intel на платах Z890
ITC
2024-10-28T20:24:06Z
Оновлення до Android 15 призвело до повного виходу з ладу деяких Pixel
InternetUA
2024-10-28T19:31:22Z
Мем "жінка, яка кричить на кота": історія появи та деталі життя домогосподарки і тварини
Фокус
2024-10-28T19:06:48Z
Apple презентувала оновлення операційної системи зі штучним інтелектом
УкраинФорм
2024-10-28T19:06:32Z
"Отута кричати, отута ганяти": тренд про те, якби рекламу знімали для дітей, розірвав мережу
24tv
2024-10-28T18:48:12Z
У США запущено перший парк повністю електричних сміттєвозів
AutoCentre
2024-10-28T19:16:22Z
Партію вакуумних машин кременчуцького складання поставили замовнику
AutoCentre
2024-10-28T18:03:45Z
Компанія Abarth показала найпотужніший хетчбек
AutoCentre
2024-10-28T18:03:29Z
Досвідчені водії не рушають без оцту в авто: для чого вони його возять з собою
24tv
2024-10-28T16:27:43Z
Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів
AutoCentre
2024-10-28T16:25:40Z
Nissan вивів на дорожні випробування новий Leaf
AutoCentre
2024-10-28T15:22:45Z
280-сильний снаряд: представлено найпотужніший і найшвидший FIAT в історії
Фокус
2024-10-28T15:06:13Z
Зі спеціальною фарбою: електричний кросовер Hyundai Kona отримав “брутальну” версію
AutoGeek
2024-10-28T14:10:29Z
Особливості сервісного обслуговування електромобілів: все що потрібно перевірити на СТО
AutoGeek
2024-10-28T13:43:25Z