Переможниця кулінарного проєкту "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна показала, як приготувати неймовірно смачний рулет із горіхами та яблуками.
Інгредієнти для тіста:
- борошно - 350 г
- дріжджі живі - 12,5 г
- яйце - 1 шт.
- молоко (тепле) - 150 г
- вершкове масло (мʼяке) - 38 г
- цукор - 50 г
- ванільний цукор - 1 пакетик
- сіль - 0,5 ч.л.
- + 1 яєчний жовток для змащування
Для горіхової начинки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере:
- волоські горіхи - 350 г
- цукор - 75 г
- ванільний цукор - 1 пакетик
- молоко - 200 г
Для яблучної начинки зірка "Мастер Шеф" використала:
- яблука - 2 шт. великого розміру
- вершкове масло - 30 г
- цукор - за смаком (якщо яблука солодкі, можна й без нього)
- кориця мелена - 1 ч.л.
В миску "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна наливає тепле молоко, додає 1 ст.л. цукру, розтирає живі дріжджі та лишає на 10 хвилин.
Просіюємо борошно, робимо в ньому заглиблення та додаємо туди яйця, молоко з дріжджами, решту цукру, ваніль, сіль і трохи перемішуємо. Додаємо мʼяке вершкове масло та знову перемішуємо.
Вимішуємо тісто хвилин 10, щоб вона стало пухким і повітряним, накриваємо його рушником і лишаємо підходити в теплі приблизно на пів години. Після цього ще кілька хвилин вимішуємо тісто, знову накриваємо рушником і лишаємо ще на пів години.
Для горіхової начинки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна змішує подрібнені горіхи з цукром і киплячим молоком, щоб ніби запарити горіхи.
Щоб приготувати яблучну начинку, яблука нарізаємо дрібними кубиками. На розігріту пательню з вершковим маслом викладаємо нарізані яблука, додаємо цукор із корицею та тушкуємо до мʼякості.
На припиленому борошном столі розкачуємо тісто, викладаємо начинку та загортаємо щільний рулет. Зверху змащуємо яєчним жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до румʼяності.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.