Бограч подають у глибоких тарілках великими порціями та їдять гарячим, інформує Автентичні смаки України. Ця страва стає по-особливому смачною, якщо запивати її червоним вином.
Бограч
- Час: 2 години
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 100 грамів копченого бекону;
– 3 ріпчасті цибулини;
– 2 морквини;
– 6 картоплин;
– 3 зубчики часнику;
– 400 грамів томатів у власному соку;
– 2 солодкі перці;
– 1 гострий перець;
– 600 грамів яловичини;
– 800 грамів м'ясних свинячих реберець;
– 1 столова ложка солодкої паприки;
– сіль та спеції;
– 2,5 літри води;
– жменька петрушки.
Приготування:
- Наріжте бекон та очищену цибулю дрібними кубиками. Моркву наріжте соломкою, а солодкий перець – довільними шматками. Картоплю очистьте та наріжте великими шматками, часник і гострий перець подрібніть якомога дрібніше.
- Розділіть ребра по одному, а яловичину поріжте на шматочки, зручні для одного укусу в готовому вигляді.
- Підсмажте бекон на середньому вогні до шкварок, додайте цибулю та обсмажте кілька хвилин. Потім додайте моркву й смажте ще трохи. Додайте мелений гострий перець і паприку.
- Покладіть до суміші розім’яті томати разом із соком, одразу після них – солодкий перець. Додайте м'ясо й долийте воду, щоб вона покрила м'ясо. Приправте спеціями та сіллю, доведіть суп до кипіння.
- Зменшіть вогонь до мінімуму й варіть до м'якості м'яса. Додайте картоплю. За потреби долийте ще трохи води, щоб покрити всі інгредієнти.
- Готуйте бограч до готовності картоплі, після чого додайте часник і зелень. Дайте супу настоятися десять хвилин і подавайте до столу.
Що приготувати на десерт: особливий торт за рецептом Лілії Цвіт.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала