Шведські тефтелі прославилися завдяки меблевій мережі Ikea, а тепер їх готують по всьому світу.
Шведські фрикадельки, або тюфтельки в соусі, стали знамениті завдяки магазинам Ikea, де їх подавали в кафе з вершковим соусом і картопляним пюре. І тепер усі мріють повторити рецепт у себе вдома. Рецептом поділилися на сайті Click.
Шведські фрикадельки
Інгредієнти для фрикадельок:
- 250 г яловичого фаршу;
- 250 г свинячого фаршу;
- 1 невелика цибулина, дрібно нарізана;
- 1 зубчик часнику;
- 1 яйце;
- 100 мл панірувальних сухарів;
- 150 мл молока;
- сіль і перець за смаком.
Інгредієнти для шведського вершкового соусу:
- 200 мл рідких вершків;
- 150 мл яловичого бульйону;
- 1 столова ложка соєвого соусу;
- 1 столова ложка борошна, сіль і перець.
Приготуйте склад для фрикадельок: у великій мисці змішайте панірувальні сухарі з молоком і дайте йому постояти кілька хвилин. Потім додайте яловичину і свинину, дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник, яйце, сіль і перець. Добре перемішайте, поки не отримаєте однорідний фарш. Сформуйте з м'яса невеликі кульки та викладіть їх на деко. Нагрійте пательню з невеликою кількістю вершкового масла й обсмажте фрикадельки, доки вони не стануть золотистими та хрусткими зовні, але добре просмаженими всередині.
І приготуйте знаменитий вершковий соус. Після того, як ви обсмажили фрикадельки, у тій самій сковороді (із залишками м'яса). Додайте борошно і добре перемішайте, потім поступово влийте яловичий бульйон і рідкі вершки, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Додайте соєвий соус, сіль і перець за смаком і дайте соусу покипіти на повільному вогні, поки він не загусне. Подавайте шведські фрикадельки з вершковим соусом, картопляним пюре та журавлинним варенням, щоб отримати незабутній смак.
Читайте також:
Фрикадельки в кисло-солодкому соусі: рецепт смачної страви з фаршу
Смак, знайомий з дитинства: рецепт томатного супу з фрикадельками
Заєць, але фальшивий: як приготувати традиційну м'ясну страву української кухні