Українська кулінарна блогерка показала,як просто та без зайвих клопотів приготувати смачні тоненькі млинці на молоці.
"Цьому рецепту млинців точно більше років, аніж Вам. Тому обовʼязково збережіть", – радить блогерка.
Для приготування ідеальних тоненьких млинців нам знадобляться такі інгредієнти:
- 500 мл молока (ледь теплого)
- 3 яйця
- 2 ст.л. цукру
- 1,5 склянки борошна (220 г)
- 2-3 ст.л. олії
- дрібка солі
Крім того, для змащення пательні під час смаження млинців нам знадобиться маленький шматочок сала або трохи вершкового масла.
Для начинки блогерка використала абрикосове варення і суміш цукру з корицею, але смачно буде з будь-якою начинкою.
Спершу в мисці змішуємо яйця з цукром і сіллю. Поступово додаємо просіяне борошно та вимішуємо тісто віничком. Слідом вливаємо ледь тепле молоко та продовжуємо вимішувати тісто до однорідності. Щоб не було грудочок, важливо змішувати інгредієнти саме в такому порядку.
У кінці додаємо олію, перемішуємо та даємо тісту для млинців відпочити хвилин 15.
Смажимо млинці на розігрітій пательні на середньому вогні приблизно при три-пʼять хвилин із кожного боку. Перед першим млинцем обовʼязково змащуємо сковороду салом чи маслом, а далі за необхідності.
"Якщо млинці підсихають по краям, то вже готову підсмажену партію можна накрити якоюсь великою ємністю, щоб вони трішки розмʼякли", – пояснила кулінар.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.