Чому хліб і надалі буде дорожчати
За попередніми оцінками експертів, це свідчить про те, що від 2% до 8% у загальних витратах споживача займає хліб, повідомляє 24 Канал з посиланням на AgroPortal. Про це розповіла маркетинг-менеджерка ТОВ "Лесаффр Україна" Олена Лапшова на форумі "Зерно і переробка: розвиток попри війну – 2024".
На думку експертки споживачі цінують якість і не відмовляються від хліба на користь інших продуктів.
Скорочуються продажі традиційних хлібів та батонів, натомість росте попит на тостовий хліб, здобні булочки, вироби з начинкою, лаваші, багети та листкові дріжджові вироби,
– повідомила Лапшова.
Крім того, агроекспертка звернула увагу на нові тенденції споживчої поведінки.
По-перше, збільшується попит на продукти швидкого приготування та готові страви. По-друге, покупці віддають перевагу товарам в індивідуальній упаковці. По-третє, все більше українців цікавляться продукцією місцевих виробників, підтримуючи вітчизняну економіку,
– зазначає Олена Лапшова.
Відповідно, попри зростання цін, попит на хліб залишається стабільним. Споживачі ж і далі продовжать обирати якісну продукцію українського виробництва.