Закуска виходить дуже апетитною, ніжною, соковитою і неймовірно смачною.
Якщо хочете влаштувати собі посиденьки з вином наприкінці робочого дня чи на вихідних, обов'язково приготуйте вишукану закуску до напою, рецептом якої поділилася відома кулінарна блогерка Крістін Азізян. Гарбуз, камамбер і горіхи дають неймовірне поєднання смаків.
Закуска до вина з гарбуза та сиру
Інгредієнти:
- гарбуз мускатний (можна взяти і звичайний, головне, щоб можна було порізати його широкими скибочками);
- сир камамбер (або брі);
- горіхи волоські (або кедрові);
- чебрець за бажанням;
- мед.
Спосіб приготування:
Гарбуз порізати кружальцями (товщина 1-1,5 см), почистити, обсмажити на маленькій кількості оливкової олії з двох боків по 2-3 хвилини на середньому вогні. Перекласти у форму для запікання, змащену олією. Зверху викласти сир камамбер тонкими скибочками, горішки і гілочки чебрецю, скропити зверху олією.
Відправити форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 10-20 хвилин. Готовність гарбуза перевіряти виделкою.
Сир має розплавитися, але не пригоріти. Подавати, зверху полив медом. Можна також подавати з варенням або конфітюром.
Читайте також:
Смажені огірки: рецепт незвичайної пікантної закуски
Рецепти закусок: як приготувати перець із ніжною начинкою
Смажені рулетики з кабачків: рецепт найсмачнішої закуски