/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2Fb87ef6726571a47f218ff3c28d330ccc.jpg)
Заводи Тернопільщини виготовили понад 157 тисяч тонн цукру
Цукрові заводи Тернопільщини у цьому сезоні виготовили понад 157 тис. т цукру.
Про це повідомив кореспонденту Укрінформу директор департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів.
«На Тернопільщині цукрові заводи переробили понад 1,1 млн т буряків та виготовили понад 157 тис. т цукру", - сказав Стахів.
Він зазначив, що сезон цукроваріння в області триватиме орієнтовно до січня. Заводи переробляють буряк, вирощений як на Тернопільщині, так і в сусідніх регіонах. Загалом в області планують виготовити близько 240 тис. т цукру.
Як повідомляв Укрінформ, за підсумками 2023/2024 маркетингового року Україна експортувала 691,8 тис. т цукру, із них до країн Європейського Союзу відправлено 77%.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала