Деруни можна приготувати тільки з картоплі. А можна додати інші інгредієнти й отримати зовсім нову страву.
Деруни традиційно готують із натертої картоплі. І вже тут кулінари розходяться в думках: адже багато хто віддає перевагу дрібній тертці, а інші надають перевагу великій і більш хрусткій консистенції. Рецептів дерунів дуже багато і Фокус пропонує спробувати ще один.
Крім тих інгредієнтів, що вказані, можна також додати в тісто нарізану соломкою домашню ковбасу, або шинку.
Деруни з квашеною капустою
Інгредієнти:
- картопля — 100 г;
- одне яйце;
- квашена капуста — 500 г;
- борошно — 70 г;
- молоко — 60 мл;
- ріпчаста цибуля — 30 г;
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
Очищену картоплю натріть на крупній тертці. У цьому рецепті головну роль відіграє квашена капуста, тож картоплі потрібно небагато. Капусту промийте і наріжте, якщо вона занадто довга.
Ковбасу або шинку наріжте тонкою соломкою (якщо використовуєте), цибулю — дрібними кубиками. Перекладіть до тертої картоплі — і добре перемішайте.
Квашену капусту викладіть у велику миску, додайте яйце, влийте молоко і всипте борошно. Перемішайте і додайте суміш із картоплі, цибулі та ковбаси. Знову перемішайте, посоліть і поперчіть. Якщо молока немає, то не додавайте. Деруни вийдуть і без нього.
Розігрійте олію на сковорідці та викладайте майбутні деруни ложкою, притискаючи зверху. Обсмажувати треба по парі хвилин з кожного боку — поки не зарум'яняться.
Готові деруни подавайте зі сметаною.
Читайте також:
Деруни з батату: традиційна страва в сучасному стилі
Картопляні оладки з сиром: рецепт смачної німецької страви
Розкішна вечеря. Як приготувати панський дерун із начинкою