/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F454%2Ff7ba7a593837753aab2624336401dea4.jpg)
Шведський стіл або дабл-меню — як реформа шкільного харчування змінила їдальні шкіл?
Про це розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час Європейського регіонального Саміту шкільного харчування.
Реформа шкільного харчування у столиці розпочалася ще у 2018 році та проходила у три етапи: формування стандартів, обрання форми харчування та поширення кращих практик.
Наразі харчування у школах організовують 5 комунальних підприємств, 3 приватні компанії та 3 заклади самостійно, маючи кухарів у штаті.
Для забезпечення якості запроваджено штрафні санкції для операторів ринку: за неякісні послуги — штраф 20% від суми договору; за несвоєчасне виконання зобов'язань — пеня; якщо залишки страв понад 50% — послуги не оплачуються.
Зазначається, що сьогодні у столичних школах працюють різні моделі харчування: приготування на місці ("базова кухня") та смарткухня (приготування страв в опорній школі та доставка до сусідніх закладів).
Читайте також: Реформа харчування у навчальних і дошкільних закладах Київщини - деталі