З настанням осені постає питання – як зберегти якомога довше свій урожай.
Зібрати врожай лише половина справи, адже її потрібно і правильно зберігати. Одним із найпопулярніших осінніх фруктів, що зберігають на зиму, вважається яблуко.
Тому слід знати, як правильно зберегти їх, щоб вони якомога довше залишалися свіжими та соковитими.
Правильна ємність
Слід підібрати правильну ємність для зберігання, адже недостатньо просто висипати їх у ящик один на одного. По-перше, ящик має бути просторим, а по-друге, вони повинні лежати в один ряд і майже не торкатися один одного. Крім того, ємність для зберігання повинна мати отвори для гарного провітрювання. Таким чином, яблука зберігатимуться довше.
Вибрати найкращі
Для зберігання підходять лише ідеально цілі яблука, що не мають пошкоджень у вигляді надбитості або гнилі. Крім того, відразу після збирання їх слід ставити в ящики так, щоб вони майже не торкалися один одного.
Зберігання лише окремо
Яблука виділяють специфічні речовини, що сприяють псуванню інших плодів. Тому не слід зберігати їх з іншими овочами та фруктами. Особливо це стосується селери, буряків та моркви. Для яблук має бути виготовлене окреме місце.
Правильна температура
Найважливіший фактор – правильна температура зберігання. Оптимальна температура, яка підходить для яблук – від 0 до 5 градусів. Не страшно, якщо на кілька градусів вона буде нижчою, а вологість має бути не більше і не менше 85-90%, але за умов гарної циркуляції повітря і в приміщенні, і в ємності для зберігання.
Раніше ми повідомляли, що до весни легко: як і де правильно зберігати моркву в будинку і квартирі.
Також стало відомо, як зберегти зимові яблука до весни: поради садівникам.