Настав час квасити капусту, тому пропонуємо вам чудовий рецепт цієї страви. Багато господинь вважають, що квасити капусту складно, але цей рецепт зможе змінити таку думку.
До речі, варто брати пізні сорти капусти зі щільними і соковитими головками, повідомляє Главред із посиланням на myroslava_pekariuk.
Квашена капуста - рецепт
Інгредієнти на 10 кг капусти:
До нашаткованої капусти додайте сіль.
Моркву натріть на крупній тертці, також можна додати і натертий буряк.
Всипте до капусти моркву, перець горошком, лавровий лист і добре "вибийте" все до того моменту, коли капуста пустить сік.
Утрамбуйте капусту в банки, зверху поставте яблуко і закрийте їх кришками.
Тримайте капусту так три дні в теплі, не забудьте банки поставити на тарілочки.
Якщо витече багато розсолу, влийте солону воду до капусти.
Відправте банки в темне прохолодне місце і через 20 днів можна куштувати капусту.
Приємного апетиту!
Дивіться відео, як готувати квашену капусту:
Вас може зацікавити:
Хто така Мирослава Пекарюк?
Мирослава Пекарюк - учасниця кулінарного телешоу "Мастершеф" з Івано-Франківська. Мирослава обожнює готувати м'ясо та салати, поєднувати цікаві смаки. Мріє в майбутньому випустити свою книжку та ділитися крутими рецептами в соцмережах.