Експерти в галузі харчової безпеки попереджають про потенційні ризики використання алюмінієвої фольги при високих температурах. Якщо фольга нагрівається понад 200 градусів, особливо у поєднанні з кислими продуктами, як-от помідори, цитрусові чи оцет, у їжу може потрапити алюміній.
Хоча доза алюмінію незначна, його постійне споживання може підвищити ризик розвитку нейродегенеративних захворювань, пише HuffPost.
Як зазначає Дарін Детвілер з Національної екологічної асоціації, високі температури і кисле середовище сприяють переходу алюмінію в їжу. Джессіка Гевін, спеціалістка з харчової безпеки, радить уникати тривалого контакту кислих чи солоних продуктів із фольгою, оскільки це може призвести до зміни смаку їжі і появи ямок на поверхні фольги.
Якщо ж продукти сухі, без надлишку солі чи кислоти, а контакт з фольгою нетривалий, можна не хвилюватися. Фольга добре підходить для готування м'яса чи бекону, оскільки ці продукти не сприяють вивільненню алюмінію.
Алюміній присутній у багатьох продуктах і речовинах, які ми використовуємо щодня, у косметиці, ліках, антиперспірантах, питній воді та навіть продуктах харчування. За даними Центру контролю і профілактики захворювань, середньостатистична людина вживає близько 7–9 міліграмів алюмінію щодня. На щастя, більша частина цього алюмінію виводиться з організму природним шляхом.
Гевін також зауважує, що приготування їжі у фользі не несе великої загрози- лише 4% алюмінію, який споживає людина, надходить із предметів, як-от фольга, кухонне приладдя чи підноси для гриля.
Раніше ми повідомляли, розігрів їжі в мікрохвильовці, безпечна звичка чи ризик для здоров'я?
Як звичайна фольга врятує витяжку від роками накопиченого жиру- детальніше на Знай.ua.