Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як можна зробити справді смачний торт Медовик із м'яким сметанним кремом.
Цей рецепт включає і секрет карамельної води для коржів, яка надає їм особливої м'якості.
Інгредієнти для тіста:
- 150 г цукру (3/4 склянки)
- 100 мл води (1/2 склянки)
- 2 яйця (100 г)
- 3 ст.л. мед (100 г)
- 3 ст. соняшникової олії (50 мл)
- 6 ст. сметани 10% жирності (130 г)
- 2 склянки борошна (260 г)
- 6/7 ч.л. харчової соди (6 г)
- 2 ч. л. розпушувача (10 г)
Приготування коржів:
Розтопіть цукор у сотейнику, акуратно помішуючи. Коли цукор повністю розчиниться, додайте гарячу воду невеликими порціями, доки вийде гладка карамельна маса.
Зважте карамельну воду, що вийшла, і додайте гарячої води до 250 мл. Збийте яйця з медом до утворення легкої піни. Влийте олію, потім додайте сметану і ретельно перемішайте.
Просійте борошно разом із содою та розпушувачем, потім додайте до яєчно-медової суміші і теж перемішайте.
Влийте гарячу карамельну воду та знову перемішайте до однорідного стану. Випікайте коржі на розігрітій сковороді, під кришкою, по черзі з обох боків. Усього має вийти близько 5 коржів.
Інгредієнти для сметанного крему:
- 900 г сметани 10% жирності (4,5 склянки)
- 2 яйця (100 г)
- 2 ст. кукурудзяного крохмалю (60 г)
- 3/4 склянки цукру (120 г)
- 60 г вершкового масла
- Ванільний цукор – за смаком
У сотейнику змішайте цукор, яйця, кукурудзяний крохмаль та ванільний цукор до однорідної консистенції. Додайте|добавляйте| сметану і, постійно помішуючи, нагрівайте крем на слабкому вогні до закипання. Проваріть одну хвилину, потім зніміть із вогню.
Додайте холодне вершкове масло і перемішайте, поки масло повністю не розчиниться в кремі. У роз'ємній формі викладайте коржі, чергуючи їх із 5-6 ст.л. теплий крем.
Залиште невелику кількість крему для прикраси боків. Поки крем не охолонув, присипте верх торта обсмаженим арахісом. Поставте торт у холодильник на 3-4 години.
Зніміть кільце форми, змастіть бічну частину торта кремом, що залишився і обсипте горішками.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці із картопляного тіста: "Майстер Шеф" Глинська дала простий рецепт.