Рецептом ідеальних оладок на кефірі, які завжди виходять пухкими, наче хмаринки, поділилася шеф-кухар Валентина Кущ у себе в Instagram.
Інгредієнти для приготування оладок:
- кефір - 300 г
- яйце - 1 шт.
- цукор - 0,5 ст.л.
- сіль - дрібка
- борошно - 210-220 г
- сода - 0,5 ч.л.
Важливо: кефір має бути не холодним, бажано навіть кислим, який довго стоїть в холодильнику. Шеф-кухар просто на ніч залишає його на столі. Інші інгредієнти також бажано брати кімнатної температури.
Кефір із яйцем, цукром і сіллю змішуємо до однорідності. Всипаємо борошно та знову вимішуємо. В кінці додаємо соду, перемішуємо і лишаємо на 15-20 хвилин. Більше мішати тісто не можна.
"Зверніть увагу на консистенцію тіста на відео. Воно має ліниво спадати з ложки. Тісто має бути густе. Це теж впливає на пишність оладок", – пояснила шеф-кухар.
Смажимо оладки на добре розігрітій пательні з олією на вогні трохи вищому за мінімальний до румʼяності з обох боків. Після того як перевернули оладки, з другого боку смажимо під кришкою.
Тісто або викладаємо на сковороду ложкою, або можна перекласти в кондитерський мішок і так відсаджувати ідеальні оладки. Якщо викладати боком ложки, то оладки будуть овальної форми, а якщо носиком, то круглі.
Щоб готові оладки не впали, не кладемо їх один на одного.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.