У соціальній мережі фудблогер Наталія Жук розповіла, як зробити дуже смачний пиріг із тертим тестом та вгодами.
Рецепт дозволяє швидко створити ідеальне частування, яке доповнить атмосферу тепла та затишку в будинку.
Інгредієнти:
- Вишня заморожена (без кісточок) – 450 г
- Цукор – 100 гр
- Крохмаль (кукурудзяний) – 2-3 ст. л. + 3 ст. л. води
- Борошно – 370 г
- Цукор – 100 гр
- Ванільний цукор – 10 г
- Сіль – щіпка
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Какао (чорне) - 2 ст. л.
- Вершкове масло (холодне) – 160 г
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 1-2 ст. л.
- Цукрова пудра – для прикраси
Приготування:
Покладіть вишню з цукром у каструлю та прогрійте кілька хвилин. Змішайте крохмаль із водою, додайте у вишню, варіть ще 1-2 хвилини до загусання. Зніміть з вогню і дайте охолонути начинці.
Для тіста змішайте борошно, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, розпушувач і какао. Додайте холодну олію, порізану на шматочки, і перетріть суміш у крихту.
В окремій мисці злегка збийте яйця і додайте|добавляйте| сметану. Влийте суміш у борошняну крихту і замісіть тісто. Якщо тісто занадто сухе, додайте ще сметану або краплю холодної води.
Розділіть тісто, третину приберіть в морозильник, а решту розподіліть на дно форми.
Витягніть тісто з морозильника і натріть його на великій тертці поверх начинки.
Випікайте пиріг у розігрітій до 200 ° C духовці 25 хвилин. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою перед подачею.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Майстер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.