Хачапурі по-мегрельськи - для любителів кавказької кухні
/https%3A%2F%2Fstatic.espreso.tv%2Fuploads%2Fphotobank%2F366000_367000%2F366338_shutterstock_1788114599-2_new_700x370_0.webp)
Готуємо чудовий мегрельський хачапурі: ніжний, соковитий, із трьома видами сиру. Один із найсмачніших пирогів для тих, хто надає перевагу кавказькій кухні
Зміст
Інгредієнти для "Хачапурі по-мегрельськи":
- Молоко - 100 мл
- Вода (окріп) - 50 мл
- Цукор - 1 ст. л.
- Дріжджі (живі) - 20 г
- Олія - 20 мл
- Яйце куряче - 1 шт.
- Борошно пшеничне / Борошно - 600 г
- Сіль
- Масло вершкове - 20 г
- Моцарелла - 200 г
- Сир сулугуні - 200 г
- Сир твердий (чеддер) - 250 г
Рецепт "Хачапурі по-мегрельськи":
- Змішуємо молоко, окріп, цукор, дріжджі, добре перемішуємо до розчинення дріжджів, додаємо олію, яйце, сіль, все перемішуємо, додаємо просіяне борошно порціями і вершкове масло. Тісто замішуємо близько 8 хвилин
- Тісто накриваємо рушником, ставимо у тепле місце на 40 хвилин
- Моцарелу, сулугуні, чердер, натираємо на великій тертці, перемішуємо
- Залишимо 150 г сиру для присипки пирога, з решти сиру формуємо кулю
- Тісто злегка обминаємо, тісто розрівнюємо на столі у вигляді коржика, на середину кладемо кулю з сиру і защипуємо тісто так, щоб куля опинилась у середині тіста
- Перевертаємо, розрівнюємо трохи руками, а потім пройдемо качалкою і формуємо круглий, тонкий коржик
- У форму для випікання з пергаментом переносимо коржик, трохи розрівнюємо, посипаємо сиром, що залишився, краю пирога змащуємо жовтком і відправляємо в духовку на 15- 20 хвилин, температура 250С.
Смачного!
Теги за темою
ОбществоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала