Часто оселедець маринують з оцтом, однак далеко не всім до вподоби аромат та смак цього інгредієнта. Не варто впадати у відчай – є й інші способи вразити рідних або гостей, інформує 24 Канал з посиланням на портал "На пенсії".
Рецепт маринованого оселедця без оцту
- Час: 10 хвилин + 48 годин
- Порцій: 8
Інгредієнти:
– 1 літр води;
– 2 столові ложки солі;
– 1 столова ложка цукру;
– 3 – 4 лаврових листи;
– 2 оселедці;
– 2 гвоздики;
– 3 горошини запашного перцю.
Приготування:
Закип'ятіть воду та додайте до неї всі спеції. Варіть протягом трьох хвилин, щоб спеції віддали свій аромат.
Підготуйте оселедець: видаліть голову та нутрощі. Помістіть рибу у пластиковий контейнер або інший відповідний посуд.
Залийте оселедець охолодженим та процідженим розсолом. Якщо риба не повністю покрита розсолом, перевертайте її час від часу або використовуйте гніт.
Поставте контейнер з оселедцем у прохолодне місце на 48 годин.
Після маринування наріжте оселедець на шматочки. За бажанням прикрасьте рибу тонкими кільцями цибулі перед подачею.
Смачного!
Секрети господинь: як варити буряк, щоб він не втратив свій насичений колір.