Але серед господинь часто виникає питання щодо правильної обробки грибів перед основним приготуванням, наприклад, чи потрібно варити лисички перед смаженням. Відповідь на це дає 24 Канал з посиланням на Факти.
Чи потрібно варити лисички перед смаженням
Експерти підкреслюють переваги попередньої обробки лисичок перед смаженням:
- гриби можуть накопичувати шкідливі речовини, а варіння допомагає позбутися від них;
- це зменшує гіркоту, яка може бути в грибах;
- також знищує можливі патогенні мікроорганізми.
Як правильно варити лисички
- Перед варінням ретельно очистьте гриби від бруду та піску. Потім гарно промийте їх під проточною водою. Якщо вони великі – наріжте.
- Викладіть лисички в каструлю та залийте водою. Додайте на кожен літр води 1 чайну ложку солі.
- Після закипання води варіть лисички близько 5 – 7 хвилин. Також під час варіння варто знімати пінку, яка утворюється на поверхні.
- Як гриби зваряться перекиньте їх на друшляк і промийте теплою водою. Дайте воді стекти і тоді беріться до приготування головної страви з грибами.
Щодо смаження лисичок, то краще робити це на суміші олії та масла, попередньо обсмаживши на ньому нарізану цибулю. Наприкінці приготування можна додати у страву сметану, сіль, перець та інші спеції до смаку.
Цікаво: спробуйте приготувати білі гриби з цибулею та зеленню.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала